SELITEV?

VIDEO: Notranjost temačne rezidence, v kateri naj bi živela Meghan in Harry

Na tem posestvu imata svojo rezidenco tudi William in Kate. 
Fotografija: Kmalu bo postala članica kraljeve družine. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Kmalu bo postala članica kraljeve družine. FOTO: Getty Images

Velikodušno darilo, ki naj bi ga kraljica Elizabeta II. ob poroki podarila Meghan Markle in princu Harryju, pri bodočih mladoporočencih menda ni poželo pretirano velikega zadovoljstva. Rezidenca York Cottage pri Norfolku, ki je od Kensingtonske palače oddaljena 170 kilometrov, naj bi bila videti skrajno nesrečno in žalostno. O njeni temačnosti so poročali tudi britanski mediji, ki so objavili nekatere arhivske fotografije iz davnega leta 1897.

Rezidenca davnega leta 1897. FOTO: Royalcollection.org.uk
Rezidenca davnega leta 1897. FOTO: Royalcollection.org.uk


Oprema je starinska, stene pa polepljene s tapetami s cvetličnim vzorcem. Ta krasi tudi tkanino stolov. Stene so polne številnih portretov kraljeve družine. Ker je od leta 1897 minilo kar precej časa, se je gotovo spremenila tudi notranjost rezidence, v kateri so nekdaj živela stara starša kraljice Elizabete II., kralj George V. in kraljica Mary. Rezidenco sta prejela v dar ob poroki, v njej pa sta živela vse do leta 1925, ko je umrla kraljica Alexandra. Preden je dobila ime York Cottage, je nosila ime Bachelor's Cottage (Rezidenca za samske moške, op. p.), saj so v njej prevladovali moški prebivalci.

Rezidenca davnega leta 1897. FOTO: Royalcollection.org.uk
Rezidenca davnega leta 1897. FOTO: Royalcollection.org.uk


Sicer pa imata svojo rezidenco na posestvu Sandringham tudi William in Kate, ki sta od kraljice ob poroki v dar prejela dvorec Anmer, v katerem je deset sob, družina pa ga uporablja za oddih. Meghan Markle si je rezidenco in posestvo že ogledala, in sicer ob praznovanju zadnjega božiča, ki ga je kraljeva družina praznovala na tem ozemlju. Tam so tudi krstili princeso Charlotte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije