Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 9. 2016,
18.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

1

Natisni članek

smučarski skoki Fis Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 28. 9. 2016, 18.54

6 let, 6 mesecev

Letos brez tekme v Nižnem Tagilu

Ker niso poskrbeli za varnost, Petra Prevca decembra ne bo v Rusijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

1

peter prevc | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Manj kot dva meseca pred začetkom skakalne sezone so z Mednarodne smučarske zveze (FIS) sporočili, da tekem v Nižnem Tagilu, ki bi morali biti 10. in 11. decembra, ne bo. Organizator namreč ni izpolnil zahtev za izvedbo tekem.

Glavni razlog za odpoved tekem je ta, da organizator ni namestil zaščitne mreže, ki ščiti skakalce pred bočnim vetrom. Prav tako Rusi nimajo denarja za denarne nagrade za najboljše skakalce. Že lani nekateri skakalci niso pravočasno dobili bonusov. 

Niso le fantje izgubili tekem, ampak tudi dekleta, saj so imela tudi ta za tisti konec tedna (10. in 11. december) načrtovani preizkušnji.

Ali bodo odpovedane tekme kje nadomestili, za zdaj ni znano, se pa pojavljajo govorice o nadomestnem prizorišču v Nemčiji.

Ne prezrite

Sezona svetovnega pokala se bo začela 25. novembra v finskem Kuusamu.

Nižni Tagil odriv za sanjsko sezono Petra Prevca

Nižni Tagil je bil pri Petru Prevcu lani prelomnica. | Foto: Vid Ponikvar Nižni Tagil je bil pri Petru Prevcu lani prelomnica. Foto: Vid Ponikvar Prav Nižni Tagil pa je bil lani prelomnica za našega skakalnega šampiona, saj je tam začel tlakovati zmagovito pot. Prvi dan je bil še drugi, v nedeljo pa je že zmagal.

Po prihodu iz Rusije je zmagovito serijo nadaljeval v Engelbergu, kjer je obakrat pokoril vso konkurenco. Niz prvih mest se je za kratek čas zaradi smole prekinil na prvi postojanki novoletne turneje. V Oberstdorfu je kraljeval tako na treningu, kakor tudi na tekmi, a mu je veter v drugi seriji povsem zagodel in ga potisnil na tretje mesto.

A ga to ni iztirilo, saj je v Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu nanizal trojček zmag in osvojil novoletno prestižno turnejo. V svetovnem pokalu je bil nepremagan nato še v Willingenu. Če ne bi bilo v Oberstdorfu tiste smole z vetrom, bi nanizal kar osem zaporednih zmag, kar bi bil izziv za naslednje rodove.

Sprehodite se po prizoriščih nove sezone – Nižni Tagil je izključen

In prav po odrivu v Nižnem Tagilu je najstarejši od bratov Prevc poletel daleč v nebo in po novoletni turneji postal še svetovni prvak v poletih, z rekordnim številom točk je osvojil veliki kristalni globus (2.303 točke), postal pa je tudi lastnik malega kristalnega globusa v razvrstitvi poletov.

Ne spreglejte