Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
5 23.11.2017 21:24:35

V Sloveniji raste NOVI LUKA DONČIĆ! Komaj 15 let ima, pa je že zaigral za prvo ekipo!

Luka Dončić je v prvi ekipi Reala prvič zaigral 30. aprila 2015. Na tekmi proti Unicaji je imel 16 let, dva meseca in dva dni. Danes jih ima 18, je evropski prvak in prvo ime evropske klubske košarke.

Košarka je slovenski nacionalni šport, po zgodovinskem uspehu na letošnjem evropskem prvenstvu o tem ne bi smelo biti nobenega dvoma. Košarkar, kot je Luka Dončić, se res ne rodi vsak dan, vendar zelo nadarjenih je v naših krajih vedno dovolj. In veseli smo, če dobivajo priložnost in napredujejo.

Eden takšnih je tudi Rok Pajk, ki je v torek pri komaj 15 letih, 4 mesecih in 16 dneh prvič zaigral za člansko ekipo Zlatoroga. In to na mednarodni tekmi, na kateri trener Aleš Pipan ni mogel računati na Miho Lapornika, ki je bil vpoklican v slovensko reprezentanco. Golobradi in 197 centimetrov visoki Rok je svoje štiri minute v Prievidzi na Slovaškem dobro izkoristil. Laščani so v tekmovanju Helios Alpe Adria Cup še drugič premagali Prievidzo, tokrat z 71:65.



Sicer pa je poleti 2002 rojeni Rok košarko začel trenirati pri osmih letih, torej približno eno leto po slovenski uvrstitvi v polfinale na evropskem prvenstvu na Poljskem. V evroligi pesti stiska za madridski Real in bržčas se ne bomo zmotili, če zapišamo, da ga navdihuje ravno idol številnih mladih slovenskih košarkarjev Luka Dončić. Sicer pa je Rok navdušen nad letečim Grkom Janisom Antetokunmpom.

V enem od intervjujev (ja, kljub rosnim letom že nastopa v medijih) je razlagal, kako poteka njegov dan: "Zgodaj zjutraj grem v šolo. Ko pridem iz šole, nekaj pojem. Potem igram igrice na računalniku ali pa se učim za šolo. Nato pride čas za trening, zato se odpravim v dvorano Tri Lilije. Ko pridem domov, še nekaj pojem, nato pa še naredim sklece in trebušnjake. Okoli pol enajstih grem spat."

Članki iz rubrike