Šport
458 ogledov

Nibali po padcu že končal Tour

Nibali
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Italijan Vincenzo Nibali je že končal letošnji Tour, saj je ob današnjem trku in padcu v 12. etapi utrpel močan udarec v hrbet, zdravniški pregledi pa so potrdili zlomljena vretenca.

Po smoli Nibalija je slovenski šampion Primož Roglič pridobil eno mesto v skupnem seštevku. Zdaj je četrti, pred njim sta le Britanca Geraint Thomas in Chris Froome ter Nizozemec Tom Dumoulin.

Tour de France Tour de France Šport Roglič nadaljuje z veličastnimi vožnjami

"Vrnil sem se v hotel. Na žalost rezultati zdravniških pregledov niso dobri, potrjen je zlom vretenc. Jutri se bom vrnil domov, kjer me čaka okrevanje. Hvala za lepe želje. Se vidimo naslednjič," je na Twitterju zapisal Nibali.

Nibali naj bi v današnji etapi v zadnjih kilometrih trčil z policistom na motorju in se znašel na tleh. Navkljub bolečinam je hitro sedel na kolo in nadaljeval etapo, zraven pa potegnil Rogliča, s katerim sta čez ciljno črto prišla kot šesti in sedmi.

Nibali Video Šport Favorita za zmago zbil policist

Zmagovalec etape in skupno vodilni Geraint Thomas pa je o dogodku povedal: "Bil sem za Nibalijem, toda nisem videl, da bi zadel koga od gledalcev. Zapeljal sem čez njegovo zadnje kolo in se rešil. Ni lepo videti padca, verjetno bi se Nibali boril za etapno zmago, če ne bi padel. K sreči smo dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice