Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 15.11.2017 13:27:42

PRAVIJO, DA NI NEMOGOČE! Bo na prvenstvu poražencev zaigrala tudi Slovenija?

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Rusija, se počasi zaključujejo. Danes je 31. udeleženka mundiala postala Avstralija, prosto je le še eno mesto.

Zadnjega bo zasedel boljši iz dvoboja med Perujem in Novo Zelandijo, po tekmi brez zadetkov v Wellingtonu bo nocoj obračun v Limi določil potnika v Rusijo.

Te kvalifikacije nam bodo ostale v spominu, ker je v njih spodletelo številnim reprezentancam, ki jih pričakujemo na slehernem svetovnem prvenstvu.

In rodila se je ideja - najprej na družbenih omrežjih, potem pa so jo Američani resno zagrabili. Kaj pa če bi organizirali svetovno prvenstvo za poražence, lahko jim rečemo tudi zgube. Jasno, ideja je dobila krila, ko je iz tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo izpadla še štirikratna svetovna prvakinja Italija.

Vodilni možje ameriške zveze so tamkajšnjim medijem že potrdili, da so angažirali strokovnjake, ki bodo napeli vse sile, da bi uspešno promovirali to tekmovanje - vse z namenom, da bi projekt prav zares zaživel. Idejo so javno predstavili v polčasu prijateljske tekme med ZDA in Portugalsko. Turnir poraženk naj bi se odigral poleti 2018 v ZDA. 


Tekmovanje naj bi v prvi vrsti združilo tiste reprezentance, ki so za las zgrešile uvrstitev na svetovno prvenstvo, v vsakem primeru pa bi bile povabljene vse tiste izbrane vrste, ki po kvaliteti, ugledu in tradiciji sodijo med najboljše, pa jim je tokrat spodletelo.

Ali bi poleg ZDA, Italije, Nizozemske, Čila, Irske, Gane, Walesa, Slonokoščene obale, Paragvaja in številnih drugih kandidatov svoje mesto v takšnem tekmovanju dobila tudi Slovenija, za zdaj ostaja skrivnost. Kdo ve ...

Članki iz rubrike