TRAGEDIJA

Pevec Mrga se je na odru zgrudil in umrl. Je svojo smrt napovedal?

Objavljeno 13. februar 2016 13.33 | Posodobljeno 13. februar 2016 13.33 | Piše: Mo. S.

Kot da bi vedel, je dan pred koncertom novinarju rekel, da bo odpel nekaj pesmi kot predskupina Halidu, pa četudi bi umrl na odru.

Amir Bojkić Mrga.

Petkov koncert glasbene legende Halida Bešlića v Labinu na Hrvaškem se je končal tragično, še preden se je sploh dobro začel.

Prekiniti so ga namreč morali zaradi – smrti na odru. Pevcu predskupine Mrga, 53-letnemu Amirju Bojkiću, je po treh pesmih in pozdravu prijateljem iz Pulja postalo slabo, nato pa je omedlel. Reševalci so ga več kot pol ure oživljali, vendar je bilo vse zaman, njegovo srce ni zdržalo, poroča istrski portal Regionalexpress.

Dober človek, humanitarec, umetnik

Obiskovalci niso mogli verjeti, kaj se dogaja, novica pa je šokirala vse, čeprav so vedeli, da se bori s težko boleznijo. »Prenehalo je biti srce velikega humanitarca, dobrega človeka in vrhunskega umetnika Amirja Bojkića Mrge. Umrl je med tistim, kar je imel najraje, to je bilo petje. Kot da bi vedel, je dan pred koncertom novinarju rekel, da bo odpel nekaj pesmi kot predskupina Halidu, pa četudi bo umrl na odru,« poroča Glas Istre.

Koncert so seveda odpovedali, v znak spoštovanja pa se to noč v labinskih lokalih in klubih niso veselili.

Deli s prijatelji