Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 5. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Manchester United Ajax Amsterdam Stockholm Aleksander Čeferin Damir Skomina Jose Mourinho Liga Europa

Četrtek, 25. 5. 2017, 9.45

6 let, 7 mesecev

Žgečkljiva ponudba in pol

Če bo Ibra ostal, gre lahko v posteljo z njegovo ženo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Poškodovani švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je popestril finale evropske lige. Čeprav ni kandidiral za srečanje, je bil to njegov večer. Evropsko lovoriko je osvojil v domovini, si v Stockholmu prislužil ogromen aplavz, poleg medalje pa je prejel celo nemoralno ponudbo, kakršnih ni veliko v športnem svetu.

Čeprav Zlatana Ibrahimovića v finalu evropske lige ni bilo na igrišču, je bil vseskozi v središču pozornosti. Najboljšega švedskega nogometaša, ki se je že poslovil od državnega dresa, a v domovini še vedno uživa edinstven sloves in je ljubljenec občinstva, so med sklepnim dejanjem lige Europa ljubile tudi televizijske kamere.

Med srečanjem so ga večkrat ujele, kako s pomočjo bergel stoji ob klopi Manchester Uniteda in stiska pesti za soigralce. Na Friends Areni, pardon, samozavestni švedski as je novi štadion v Stockholmu na dan finala preimenoval kar v Zlatan Areno, je dočakal enega najsrečnejših trenutkov v tej sezoni.

 

Welcome to the Zlatan Arena

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Že 33. lovorika

Magnet za osvajanje lovorik | Foto: Twitter - Voranc Magnet za osvajanje lovorik Foto: Twitter - Voranc Ko so rdeči vragi povedli, je bil že nasmejan, nato pa se je izraz sreče na njegovem obrazu le še stopnjeval. Manchester ni izpustil prednosti, ampak jo še podvojil (2:0), ko pa je slovenski delivec pravice Damir Skomina, ki si je za sojenje prislužil visoke ocene, označil konec srečanja, si je dal duška tudi 35-letni Zlatan.

Pozabil je na bergle in odšepal na igrišče, kjer je nogometna zasedba Uniteda proslavljala evropsko lovoriko, s pomočjo katere si je prislužila nastop v elitni ligi prvakov v sezoni 2017/18.

Ibrahimović je dokazal, da je še vedno švedski športni junak št. 1. Osvojil je že 33. klubsko lovoriko, tretjo, odkar se je preselil na Otok in obnovil sodelovanje s Portugalcem Josejem Mourinhom. Pred tem je z Unitedom na Wembleyju osvojil angleški superpokal (2016) in ligaški pokal (2017).

"Brigada berglarjev". Tako so otoški mediji poimenovali osmoljence v vrstah Manchester Uniteda, ki zaradi poškodb niso mogli pomagati rdečim vragom na igrišču. Bergle so poleg Zlatana nosili še Marcos Rojo, Ashley Young in Luke Shaw. | Foto: Reuters "Brigada berglarjev". Tako so otoški mediji poimenovali osmoljence v vrstah Manchester Uniteda, ki zaradi poškodb niso mogli pomagati rdečim vragom na igrišču. Bergle so poleg Zlatana nosili še Marcos Rojo, Ashley Young in Luke Shaw. Foto: Reuters

Zaradi poškodbe kolena bo moral še nekaj mesecev pozabiti na nogometno žogo. Okrevanje bo dolgo in naporno, a je Šved s koreninami iz BiH in Hrvaške trdno odločen, da se vrne v nogometne arene. Vprašanje je le, v katerem klubu.

Šaljiv transparent z žgečkljivo vsebino

Navijači Uniteda bi ga želeli še najprej spremljati na Old Traffordu. Eden izmed privržencev si je osmislil enega najbolj izvirnih transparentov, s katerim je želel prepričati dolgolasega Skandinavca, da bi ostal v Manchestru.

Transparent, ki je nasmejal tudi Zlatana:

Sporočil mu je, da mu v primeru, če bo podaljšal pogodbo z novopečenimi zmagovalci evropske lige, dovoli, da skoči v posteljo z njegovo ženo. Ibrahimović je opazil šaljiv transparent, ob zmagoslavnem mimohodu po koncu srečanja pa je bil nad njim tako navdušen, da je pred njim posnel spominsko fotografijo. Nasmejal se je nevsakdanji žgečkljivi ponudbi in nadaljeval proslavljanje lovorike.

Rdeči vragi domov, Zlatan ostaja na Švedskem

Navijači Uniteda si želijo, da bi Šved ostal na Old Traffordu. | Foto: Reuters Navijači Uniteda si želijo, da bi Šved ostal na Old Traffordu. Foto: Reuters Medaljo, lep spomin na zmago nad njegovim nekdanjim klubom Ajaxom (2:0), mu je slovesno izročil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Za razliko od soigralcev, ki zaradi zdravstvenih razlogov niso mogli kandidirati za srečanje in so nosili uglajene klubske uniforme, je razigrani Šved najprej proslavljal v črnem, nato pa rdečem športnem puloverju z grbom Manchester Uniteda.

Ibrahimović se z nogometno odpravo Uniteda ni vrnil v Anglijo. Do nadaljnjega bo ostal na Švedskem, kjer bo opravljal potrebne terapije za vrnitev na igrišča.

Rdeči vragi bodo prihodnjo sezono nastopili v ligi prvakov. | Foto: Reuters Rdeči vragi bodo prihodnjo sezono nastopili v ligi prvakov. Foto: Reuters

Večkrat je poudaril, da želi tudi v prihodnji sezoni nadaljevati pod vodstvom Mourinha. Morda se mu takrat uresniči otroška želja in z rdečimi vragi osvoji ligo prvakov ...

 

Ne spreglejte