Šport > Nogomet
18 ogledov

Barcelona ponižala Getafe

primera division real madrid sevilla cristiano ronaldo
1/11
Reuters
Barcelona je v prvi nedeljski tekmi La Lige nadigrala Getafe (6:1). Madridski Real je v soboto na domačem stadionu popolnoma nadigral Sevillo in jo premagal s 4:1. Valencia je v Vigu "ukradla" točke Celti, Málaga pa je slavila na vročem gostovanju pri Levanteju. Poraz Atlética na mestnem derbiju z Rayem Vallecanom (1:2).

Za Barcelono je prvi zadel Alexis Sánchez že v šesti minuti, sedem minut kasneje pa je Leo Messi s svojim 35. ligaškim golom praktično že odločil tekmo. Prvi polčas se je končal z 2:0, v nadaljevanju pa je Blaugrana še povišala prednost.

Tretji in četrti gol sta dosegla David Villa oziroma Cristian Tello. Getafe je prek Álvara znižal, kar pa je očitno dalo še dodatnega motiva Kataloncem, za katere sta do konca tekme zadela še Andrés Iniesta in Gerard Piqué.

Valencia šokirala Celto

Pomembno zmago je v Galiciji zabeležila Valencia, ki je v Vigu premagala Celto z golom Nelsona Valdeza v 93. minuti. V končnici je točko ukradla tudi Mallorca, ki je remizirala proti Osasuni (1:1). V boju za Ligo prvakov je pomembne točke osvojila tudi Málaga na težkem gostovanju pri Levanteju (2:1), popoln izkupiček je Andaluzijcem zagotovil Isco z dvema goloma.

Ronaldo zabil "hat-trick" z levico

Real Madrid je z obrestmi vrnil Sevilli za poraz v prvem delu prvenstva, na domačem Santiagu Bernabéuu je goste odpravil z zanesljivih in zasluženih 4:1. V prvem polčasu sta za "beli balet" zadela Karim Benzema in Cristiano Ronaldo, slednji pa je v drugem polčasu zabil še dva gola in nato odšel na klop v pričakovanju sredinega obračuna v Ligi prvakov proti Manchester Unitedu.

Prvi gol je Benzema v 18. minuti zabil po predložku Ronalda, Francozu povsem blizu gola ni bilo težko najti mreže vratarja Beta. Šest minut kasneje si je Cristiano pripravil strel z okrog 18 metrov z leve strani, s svojo levico silovito sprožil in žogo poslal v mrežo. Tekma je bila praktično odločena že v prvi minuti nadaljevanja, ko je Portugalec - še enkrat z levico - zadel malo mrežico daljšega kota gola Seville. Trinajst minut kasneje je Madrid izpeljal svoj klasičen protinapad, Gonzalo Higuaín je vrnil žogo pred obličje gola, kjer jo je Cristiano, tudi malce srečno, potisnil v mrežo (spet z levo nogo).

Nato je tempo precej padel, Ronaldo je odšel na zaslužen počitek, Sevilla pa je le prišla do sape. Na obeh straneh smo videli nepotrebna rdeča kartona, pri domačih je pordečel Higuaín, pri gostih pa Hedwiges Maduro. Oba sta upravičeno videla rdeče zaradi prekrška za drugi rumeni karton. V 87. minuti je rezervist Manu del Moral ublažil poraz varovancev trenerja Unaija Emeryja.

Španska liga, 23. kolo:

Mallorca : Osasuna 1:1 (0:0)
Geromel (90); Lolo (77)

Celta Vigo : Valencia 0:1 (0:0)
Valdez (93)

Levante : Málaga 1:2 (1:1)
Barkero (27/11m); Isco (36/11-m, 47)

Deportivo La Coruña : Granada 0:3 (0:1)
Marchena (45/a.g.), Ighalo (51), Siqueira (95/11-m)
RK: Pablo (93/Depor)

Real Madrid : Sevilla 4:1 (2:0)
Benzema (18); Cristiano Ronaldo (26, 46, 59); del Moral (87)
RK: Higuaín (69/Madrid); Maduro (82/Sevilla)

Barcelona : Getafe 6:1 (2:0)
Sánchez (6), Messi (13), Villa (58), Tello (79), Iniesta (90), Piqué (92); Álvaro (83)

Zaragoza : Real Sociedad 1:2 (0:2)
Apoño (90/11-m); Griezmann (11), Agirretxe (32)
RK: Hector (23/Zaragoza)

Athletic Bilbao : Espanyol 0:4 (0:1)
Moreno (28), Mata (57), Stuani (58), Verdú (75)

Rayo Vallecano : Atlético Madrid 2:1 (2:0)
Bangoura (3), Carrilho (33); Falcao (90)

Ponedeljek ob 21.30:
Real Betis - Valladolid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.