Šport > Košarka
12 ogledov

Lorbek in Nachbar že na zaključnem turnirju

Galatasaray Barcelona Evroliga EPA
Košarkarji Barcelone so si ekspresno zagotovili nastop na zaključnem turnirju. Že v ponedeljek se jim lahko pridružijo kolegi iz madridskega Reala in moskovskega CSKA.

V carigrajski dvorani Abdi İpekçi je domači Galatasaray sicer dobro začel tekmo in prvo četrtino dobil za osem točk (23:15), tudi na glavni odmor so Turki odšli s prednostjo (40:35). Barcelona je nato rezultat obrnila v svoj prid v tretji četrtini, Katalonci so po 30 minutah vodili za točko (52:53). 

V zadnjem delu igre so domačini spet prešli v vodstvo in tekma se je zaključila z napeto končnico. Galatasaray je zadnjič vodil v 39. minuti po trojki Carlosa Arroya (73:72), toda v izdihljajih tekme so bili bolj zbrani gostje, ki so dobili še tretjo tekmo v seriji in se tako po hitrem postopku uvrstili na zaključni turnir četverice, ki bo od 16. do 18. maja v Mediolanum Forumu v Milanu.

Grki za preživetje, Italijani za domači F4

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Arroyo, Portoričan je ob 21 točkah dosegel še štiri asistence, Zoran Erceg je dodal 19 točk. Na drugi strani sta bila nosilca Marcelinho Huertas s 16 in Brad Oleson s 13 točkami, dobro sta igrala tudi oba Slovenca. Erazem Lorbek je v 25 minutah zbral devet točk in tri skoke, medtem ko je Boštjan Nachbar v 13 minutah dosegel osem točk ter po en skok in podajo.

V ponedeljek so na sporedu še preostale tretje tekme četrtfinala. Real Madrid bo v Pireju iskal odločilno zmago proti aktualnemu evropskemu prvaku Olympiacosu, Grki bi se s porazom že poslovili od tekmovanja. Zmagovalec te serije se bo v Milanu pomeril z Barcelono. Tudi moskovski CSKA lahko že na tretji tekmi na kolena spravi atenski Panathinaikos, medtem ko je serija med Maccabijem in milanskim EA7 Armanijem pred prvo tekmo v Izraelu izenačena. 

Evroliga četrtfinale, (3. tekme):

Galatasaray Liv Hospital Carigrad : FC Barcelona 75:78 (23:15, 17:20, 12:18, 23:25)  /0:3/
Arroyo 21 (4 as.), Erceg 19; Huertas 16 (4 sk.), Oleson 13, Lorbek 9 (3 sk.), Nachbar 8 (1 sk., 1 as.).

Ponedeljek ob 19.00:
Olympiacos Pirej - Real Madrid  /0:2/

Ob 20.15:
Maccabi Electra Tel-Aviv - EA7 Armani Jeans Milano  /1:1/

Ob 20.45:
Panathinaikos Atene - CSKA Moskva  /0:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.