V reprezentanci spet tudi Dragić

Toda ne Goran, temveč njegov brat Zoran, ki se v majico z državnim grbom vrača po poškodbi.

Objavljeno
13. november 2017 14.52
J. P.
J. P.

Ljubljana - Teden dni pred začetkom priprav in enajst dni pred prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo je novi košarkarski selektor Rado Trifunović objavil seznam 14 imen, na katera bo računal v dvobojih z Belorusijo (petek, 24. november, 20.30, Stožice) in Španijo (nedelja, 26. november, 19.30, Burgos). Na njem je osem igralcev, ki so se na letošnjem evropskem prvenstvu okitili z zlatim odličjem: Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Gašper Vidmar, Edo Murić, Matic Rebec, Vlatko Čančar, Žiga Dimec in Saša Zagorac. Poleg Gorana Dragića, ki ne more pomagati zaradi obveznosti v ligi NBA, na seznamu manjkajo Luka Dončić, Anthony Randolph in Aleksej Nikolić.

Selektor je tako zlati osmerici priključil še šest košarkarjev. Po poškodbi se v majico z državnim grbom vrača Zoran Dragić, prvič se bo članski selekciji pridružil mladi 211 centimetrov visoki Jurij Macura. Kader bodo dopolnili Gregor Hrovat, Luka Rupnik, Miha Lapornik in Žan Mark Šiško, vsi štirje so se letos poleti pripravljali za nastop na eurobasketu. Slovenija se bo sicer v kvalifikacijski skupini A pomerila še z izbrano vrsto Črne gore.

»Reprezentanca se bo zbrala prihodnji ponedeljek in pred začetkom kvalifikacij opravila kratke priprave. Igralce bomo skušali v petih dneh optimalno pripraviti na domač dvoboj z Belorusijo in gostovanje v španskem Burgosu. Časa ni veliko, a se s to težavo spopadajo v vseh izbranih vrstah. Delo nam bo olajšano, saj bomo gojili podoben slog in sistem igre kot na nedavnem eurobasketu. Košarkarji način dela že poznajo, treba pa ga bo osvežiti oziroma obnoviti, saj so igralci med sezono vpeti v klubski sistem. Upam, da bodo vpoklicani na zbor prišli zdravi. Dobro jih poznam in vem, da želje po dokazovanju ne bo manjkalo,« je prepričan selektor Trifunović.