900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 17.11.2017 11:10:44

HUD UDAREC za GORICO: Miran Srebrnič ostal brez močnega orožja

Martin Metelko
Miran Srebrnič ima v pričakovanju pomembnega dvoboja z Rudarjem na stadionu Ob jezeru obilo preglavic s sestavo igralske zasedbe, a je kljub temu optimist.

Začetek tedna na Goriškem je zaznamovala močna burja, ki je vplivala tudi na program dela Mirana Srebrniča in njegovih varovancev. "V ponedeljek smo se bili pač prisiljeni prilagoditi vremenskim razmeram. Res je močno pihalo, ampak toplo smo se oblekli in na igrišču z umetno travo odigrali medsebojno tekmo, ki je trajala dvakrat 15 minut. Poskrbeli smo za varnost, premična vrata smo malce otežili, da se ne bi na koga podrla, in opravili, kar smo si zamislili. Česa drugega razmere niso dopuščale, toda malce smo se morali razgibati," je povedal trener štirikratnih prvakov.

jaka kolenc
Martin Metelko
Modro-beli so tudi med premorom ostali v ritmu tekem. V soboto so gostovali v Vidmu, kjer so se v prijateljski preizkušnji pomerili z Udinesejem, italijanski prvoligaš je na stadionu Friuli zmagal s 4:1. "Priložnost sta dobila tudi mladinca Likar in Jermol, predstavila sta se v obetavni podobi. Tudi sicer je bilo v naši igri kljub porazu kar nekaj dobrih stvari. Žogo smo morda celo presenetljivo veliko imeli v svoji posesti, prav tako smo imeli dovolj priložnosti. S tem sem bil nadvse zadovoljen, preglavice pa nam je povzročala hitra vrnitev v obrambo. Tekma je bila prav gotovo koristna," je dejal Miran Srebrnič, ki je v Furlaniji kakopak pogrešal mlade reprezentante; kakšnega med njimi bo morda tudi v Velenju. "Grega Sorčan se je vrnil poškodovan, a verjamem, da bo vendarle okreval," je razkril legendarni goriški branilec, toda s tem težav še zdaleč ni konec. "Rifet Kapić je zbolel, Andrija Filipović je imel težave z zobmi," je dodal Miran Srebrnič, ampak tudi to še ni vse. Zdaj je jasno, da je dokončno ostal brez pomembnega člena ekipe. "Težave Jake Kolenca s hrbtom so takšne, da do konca prvega dela sezone ne bo več igral," razkriva strateg zasedbe iz mesta vrtnic, ki pa se pred spopadom z Rudarjem noče vdati v usodo: "Jokali ne bomo, z Velenjčani se bodo udarili tisti, ki bodo pripravljeni. Zavedamo se pomembnosti dvoboja in prav gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni. Izhodišče mora biti tekma v Kidričevem, kjer smo bili agresivni, razigrani in učinkoviti. Imeli smo nadzor nad dogajanjem in bili tudi dovolj všečni. To je nogomet po mojem okusu in seveda verjamem, da smo sposobni uresničiti namen."

Članki iz rubrike