Marca: Jan Oblak pred Atleticovimi izhodnimi vrati

Osrednji španski športni časnik zatrjuje, da je slovenski nogometni vratar zavrnil že dve klubski ponudbi za podaljšanje sodelovanja.
Fotografija: Jan Oblak (levo Leo Messi) je skop v komentiranju svoje prihodnosti. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak (levo Leo Messi) je skop v komentiranju svoje prihodnosti. FOTO: Lluis Gene/AFP

Madrid – Slovita Marca, osrednji španski športni časnik, je s serijo med seboj nasprotujočih si člankov poskrbela za pravi prepih v španski športni javnosti, predvsem z navedbo, da se slovenski nogometni vratar Jan Oblak januarja seli iz madridskega Atletica, ki mu je zvest zadnjih pet sezon. Po pogodbi naj bi mu bil sicer še tri sezone, do junija 2021, vendar pa naj bi se Ločan spogledoval z menjavo delodajalca. V ta korak ga – po poročanju časnika – sili medlost in neodločnost vodstva kluba, ki mu še ni ponudilo podaljšanja pogodbe, v nasprotju z ostalimi zvezdniki v kolektivu na čelu z Antoinom Griezmannom, Saulom Ñiguezom, Kokejem, Angelom Correo in Lucasom Hernandezom. Slovenski reprezentant je, kot trdi Marca, užaljen in se čuti zapostavljenega.


Plačati mu je treba, kolikor želi


Marca je ponudila besedo tudi bralcem, ki so javno razgrnili svoja stališča o Oblakovi prihodnosti. »Plačati mu je treba, kolikor želi, in še več,« je prepričan eden od sodelujočih v anketi. Petindvajsetletni Škofjeločan je bil sicer ob nedavnem prevzemu (tretje zaporedne) nagrade zamore za vratarja z najmanj prejetimi zadetki v minuli sezoni la lige o tej temi kratek in jedrnat: »Koliko časa bom še član Atletica? Ne vem, ta hip sem!« Pri Atleticu so vsaj navzven mirni, saj torej Oblaka pogodba s klubom veže še tri sezone, obenem je njegova odškodnina narasla na 100 milijonov evrov, zato v zimskem prestopnem roku ne pričakujejo odhoda. Toda, kot piše Marca, če si je Chelsea omislil Kepo za 80 milijonov in Liverpool Alisona za 75 milijonov ... Slovenski čuvaj mreže je po poročanju časnika (v drugem članku, ki nasprotuje prejšnjemu) v preteklosti – lani in v začetku letošnjega leta – zavrnil že dve ponudbi za podaljšanje zvestobe Atleticu, s čimer bi postal najbolje plačani vratar na svetu.

Preberite še:

Komentarji: