Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 8. 2018,
9.35

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije Ufa NK Domžale Lovro Bizjak

Torek, 14. 8. 2018, 9.35

5 let, 8 mesecev

Lovro Bizjak se seli v rusko Ufo

Najboljši strelec Domžal že v klubu, ki je razžalostil rumeno družino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Lovro Bizjak | Lovro Bizjak se iz Domžal seli v klub, proti kateremu je zadel v Evropi pred desetimi dnevi. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Lovro Bizjak se iz Domžal seli v klub, proti kateremu je zadel v Evropi pred desetimi dnevi.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Domžale so ostale brez svojega najboljšega strelca Lovra Bizjaka, ki odhaja v Rusijo. Okrepil je ruskega prvoligaša, proti kateremu so Domžalčani nesrečno izpadli iz Evrope. Slačilnico Ufe si bo delil tudi s kapetanom slovenske reprezentance Bojanom Jokićem. "Gre za prestop, ki predstavlja velik dosežek v moji karieri," je izpostavil 24-letni napadalec iz Mozirja.

 

"Jasno je, da odhaja, saj ga danes ni zraven," je za oddajo Goool! na Planet TV po nedeljski zmagi Domžal v prvenstvu nad Aluminijem s 3:1 povedal športni direktor Domžal Matej Oražem. V torek je sledila še končna potrditev. Najboljši strelec Domžal, 24-letni napadalec iz Mozirja, se za štiri leta seli v Ufo.

Matej Oražem
Sportal Koliko sploh zasluži NK Domžale? #video

"Čeprav je pred mano izziv, za katerega sem izredno trdo garal in se zanj močno trudil skozi vso svojo kariero, slovo od Domžal ni enostavno. Tukaj sem se odlično počutil in v enem letu izjemno napredoval, kar mi je omogočilo prestop v Rusijo. Ufo zavoljo naših obeh medsebojnih obračunov seveda odlično poznam, vem, da gre za zelo kakovosten in organiziran klub, ki nastopa v izredno močni ruski ligi. Vem tudi, kakšno je okolje, kakšni so soigralci, pa seveda stadion in ostali pogoji. V veliko pomoč mi bo zagotovo slovenski reprezentančni kapetan Bojan Jokić, ki to vlogo prav tako opravlja v mojem novem klubu. Vsekakor gre za prestop, ki predstavlja velik dosežek v moji karieri, hkrati pa tudi zagotavlja izjemno motivacijo za prihodnost," je po sklenitvi sodelovanja za domžalsko stran dejal Lovro Bizjak, ki je tako v domžalskem dresu zadnji zadetek dosegel prav na evropskem srečanju proti Ufi.

Odšel je še drugi nosilec

Domžale so tako po Matiji Široku, ki je odšel v ciprski Pafos, ostale brez še enega nosilca igre, ki se je v Rusiji priključil klubu, proti kateremu so Domžale pred desetimi dnevi nesrečno izpadle iz 2. kroga kvalifikacij lige Europa. Po remiju v Rusiji brez zadetkov so v Domžalah najprej vodile z 1:0, potem pa v 87. minuti prejele gol za končnih 1:1, čeprav so Ruse nadigrale.

Kmalu skupaj še v reprezentanci?

Gol za napredovanje Rusov je zabil Bojan Jokić, za Domžale pa prav njegov skorajšnji novi soigralec Bizjak. Po novem se bosta torej družila v Rusiji, prav lahko pa se zgodi, da se bosta skupaj pojavila tudi na prvi akciji novega reprezentančnega ciklusa. Na pripravah za septembrski tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru, saj je skorajšnji nekdanji nogometaš Domžal že nekaj časa na očeh selektorja Tomaža Kavčiča.

Športni direktor Matej Oražem obljublja, da se bodo Domžale okrepile. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Športni direktor Matej Oražem obljublja, da se bodo Domžale okrepile. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Bizjak, ki ga v reprezentanci do zdaj še ni bilo, se od Domžal poslavlja po enem letu, tja je pred začetkom prejšnje sezone prišel iz Aluminija, še pred tem pa je igral za Šmartno. V prvi slovenski ligi je odigral 59 tekem in zabil 20 golov.

Športni direktor Oražem: Z odškodnino nismo podirali rekordov

Lovro Bizjak je bil v prejšnji sezoni s 13 zadetki v 1. SNL prvi strelec Domžal. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Lovro Bizjak je bil v prejšnji sezoni s 13 zadetki v 1. SNL prvi strelec Domžal. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ob sklenjenem prestopu je misli strnil tudi športni direktor Matej Oražem, ki je vodil pogovore z ruskim prvoligašem.

"Lovro je v kratkem času enega leta v NK Domžale pustil velik pečat. Krepko je garal in se razvil v odličnega nogometaša. Od prvega dne je vedel, zakaj je prišel in to tudi kazal na zelenicah. Vsem nam bo v spominu ostal njegov zadetek proti Freiburgu, pa seveda tudi vsi ostali, s katerimi je moštvu pomagal do dobrih rezultatov. Ob tej priložnosti bi se mu rad iskreno zahvalil in mu zaželel veliko sreče v novih kariernih izzivih. Odhaja v odličen klub, v izjemno močno ligo, v kar smo se tudi sami prepričali. Navsezadnje je s svojimi predstavami Lovro dokazal, da je lahko za naše zadnje evropske nasprotnike velika okrepitev. Z odškodnino nismo podirali rekordov, smo pa zelo zadovoljni z izkupičkom, ki nam zagotavlja mirno ter stabilno jesen in nam hkrati odpira možnosti, da smo ponovno skozi celotno sezono v boju za sam vrh," je pojasnil prvi kadrovik domžalskega kluba, ki na prvoligaški lestvici zaostaja le za vodilnim Mariborom.

Domžale se bodo do konca poletja okrepile

Domžale naj bi, kot je dejal njihov športni direktor Oražem, do konca poletnega prestopnega roka, ki se bo v Sloveniji končal 31. avgusta opolnoči, pripeljale še dve, morda celo tri okrepitve. Za začetek naj bi Bizjaka v napadu nadomestil Jamajčan Shamar Nicholson, na desnem bočnem položaju pa se bo namesto Matije Široka skušal dokazati njegov mlajši soimenjak Matija Rom

Preberite še:

Luka Zahović
Sportal Tako nora eksplozija, da je Slovenija ena najbolj vročih v Evropi
Rudar Velenje
Sportal Po nori nedelji festival zadetkov tudi v ponedeljek! #video
NK Domžale NK Aluminij
Sportal Domžale spet na zmagovalnih tirnicah #video
Dejan Milić
Sportal Ganljiva zgodba vratarja iz fužinskega geta, ki je odraščal brez očeta

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte