Za konec Omić zadel, Armstead zgrešil

Unionu Olimpiji razburljivi derbi 2. kola lige Telemach za prvaka z košem 1,6 sekunde pred koncem.

Objavljeno
29. marec 2015 00.11
Košarka Olimpija Krka
Eduardo Brozovič, šport
Eduardo Brozovič, šport
Ljubljana – Potem ko so pred tednom premagali Krko za konec lige ABA, so si košarkarji Uniona Olimpije obetali lažje delo v stožiški revanši za točke lige Telemach. A so se ušteli, saj so do zmage prišli šele v razburljivem finišu, lahko pa bi tudi izgubili. Alen Omić je 1,6 sekunde pred koncem zadel za 88:86, Malcolm Armstead pa zgrešil poskus za tri točke.

»Res sem pričakoval, da bomo v psihični prednosti, toda naši košarkarji so se tekme očitno lotili preveč sproščeno. Ni bilo agresivnosti, ki nas je krasila pred tednom, zato smo imeli veliko težav v obrambi, največje seveda z Armsteadom,« je po drugi zmagi v DP ocenil Olimpijin trener Memi Bečirovič. Njegovo moštvo sta v prvem polčasu nosila razpoložena Klemen Prepelič (17 točk, za tri 5:5) in Omić (13), ki sta do glavnega premora skupaj zbrala 30 točk. Med Novomeščani je bil najnevarnejši Mirko Mulalić (13, za tri 3:4). Armstead (do polčasa 5 točk) je sprva igral dokaj zadržano, kljub temu pa so Krkini košarkarji znali ohraniti bolj mirno kri kot gostitelji, ki jim je sodnik Sašo Pukl že v uvodnih 20 minutah namenil tri tehnične napake (Bečiroviču, Prepeliču in Marku Marinoviću). Te so jih stale tudi višjega naskoka, potem ko so v 13. minuti vodili z 31:21.

V drugem polčasu je Armstead začel igrati v najvišjih prestavah, pri Olimpiji pa je fronto branil Hristo Nikolov, saj sta Prepelič in Omić v tretji četrtini dosegla le vsak po dve točki. Pri rezultatu 54:47 so tako Novomeščani pripravili večji zasuk, ki jim je prinesel obetavno prednost 60:54. Bržkone pa je bilo vse preveč odvisno od Armsteada, ki je v zadnjih dveh delih tekme dosegel po deset točk in dve minuti pred koncem popeljal svoje moštvo v vodstvo z 84:81. Prepelič je odgovoril s trojko, Chris Booker spet prevesil tehtnico na Krkino stran, Marinović pa je s svojima edinima točkama izenačil. Booker ni zdržal ritma, po njegovem zgrešenem metu pa je Omić spretno izkoristil Marinovićevo podajo za zmagoviti koš. Amstead namreč po minuti posveta ni bil dovolj natančen.