Slovenija
624 ogledov

Zaračunali dražji SMS za tujino, ker ima shranjeno številko 00386

SMS Gregor Prebil
V petek zvečer se je po družbenih omrežjih v hipu razširil dopis, ki ga je objavila uporabnica Facebooka. Ta pravi, da je morala zato, ker ima v telefonu shranjeno številko s pozivno številko za Slovenijo 00386 plačati SMS po tarifi za tujino. Pri ponudniku telefonije A1, preimenovani Simobil, so za zurnal24.si pojasnili zaplet.

"Ali se na A1 norca delajo, ali jaz nisem dovolj pametna in se SMS poslan v Sloveniji na številko slovenskega operaterja, katere lastnik gsm-a se tudi fizično nahaja v Sloveniji v času prejema res smatra za SMS poslan v tujino samo zato, ker imaš številko shranjeno s 00386??," je na Facebooku z javnostjo delila razburjenje uporabnica in priložila dopis. 

Dopis je pristen

V dopisu A1 me drugim piše, da so zadevo poslali v pristojni oddelek na preverjanje specialistom in da nepravilnosti pri obračunu SMS niso opazili.

V trenutku so se pod objavo na Facebooku vsuli številni komentarji, mi pa smo pisali na A1, da nam pojasnijo zaplet. Iz A1 so za zurnal24.si pojasnili, da je dopis pristen in da gre na napako zaposlene.

"To, kar piše v dopisu, ne drži, SMS sporočilo, poslano na slovensko številko, se ne zaračuna kot sporočilo, poslano v tujino, ne glede na to, kako je vnesena številka," so nam pojasnili in dodali, da se je v konkretnem primeru SMS zaračunal kot, da je poslan v tujino zaradi tehnične napake.

"Z naročnico smo v stiku, reklamaciji bo seveda ugodeno. Napako obžalujemo, če je še kdo zaznal, da je bil SMS poslan na slovensko številko zaračunan kot, da bi bil poslan v tujino, ga prosimo, naj se nam oglasi," še dodajajo.

Komentarjev 16
  • Dixon 08:42 15.maj 2017.

    Tale A1 je res en velik nateg. Da sploh pošljejo tak dopis je žalostno. Pa to je moral nekdo neprišteven iz te firme natipkat, ker to enostavno ni mogoče. Vsak otrok že ve te osnove, a v A1 pa očitno ...prikaži več ne. Vprašanje, koliko še je takih primerov in so ljudje kar plačali, da ne bi imeli problemov ali pa enostavno niso videli.

  • erikkk 19:16 14.maj 2017.

    naj dodam še kar sem zapisal na facebooku profila renata:Če je SMS poslan v Slovenijo bi morala draga Renata vseeno zahtevat da vam obračunajo brez zaračunavanja tujine, sej imate dokaz da je SMS bil poslan nekomu v Sloveniji.<br ...prikaži več />Zame je to sprenevedanje in zavajanje s strani A1, sam bi jih prijavi inšpekciji in na ZPS ... me kr glava zaboli kolikim so to že do zdaj naredili in na ta račun več pobrali ... Zdaj me več ne čudi zakaj iz Simobila na A1 ... mogoče je prejšnje ime preveč umazano z nepravilnostmi in nezakonitimi dejanji... s tem bi se lahko pozabavali kakšni organi za preiskovanje nezakonitih goljufij ... po opisanem sodeč si sam mislim da je prav to na stvari

  • erikkk 18:57 14.maj 2017.

    To je nategancija operaterjev .. ponekod se samodejno sranjujejo ševilke za klic v tujino ... že par let to gledam kako operaterji na nek način po defaultu to uporabnikom neopazno namestijo ... to je v naprej ...prikaži več nameščeno v centrali da bi operater dobil več, ali pa posameznik pri zaoslen pri operaterju da si razliko pospravi v žeppa kako da jim je šele zdaj to kapnalo ...