Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.07.2018 14:37:24

Hrvaški nogometaši so ga stisnili v kot in naredili SLAVNEGA: Hrvati so mu zdaj ponudili nepozabno doživetje!

Reuters
Hrvaška turistična skupnost (HTZ) je danes sporočila, da je fotoreporterja francoske agencije AFP Yurija Corteza povabila, naj z družino za sedem dni brezplačno obišče Hrvaško. Cortez je pridobil pozornost svetovne javnosti, ko se je znašel v sendviču hrvaških nogometašev med slavjem po zadetku v polfinalu svetovnega prvenstva v Rusiji.

Corteza je osebno poklical direktor HTZ Kristijan Staničić, družina 53-letnega vodje mehiškega dopisništva AFP pa naj bi Hrvaško obiskala konec avgusta ali v začetku septembra. Kot so dodali v današnjem sporočilu za javnost, je edino, kar bo družina simpatičnega Salvadorca potrebovala za počitnice, dobra volja in fotoaparat. Družina Cortez bo najprej prišla v Zagreb, na to pa bo obiskala naravne lepote v celinskem delu države, kot tudi hrvaško obalo in otoke, so napovedali gostitelji.

"Tovrstnega povabila se ne zavrača. V čast mi bo priti na Hrvaško. Po tekmi z Angleži in slavju s hrvaškimi igralci čutim povezanost z vašo državo, za katero sem navijal v finalu," je povedal Cortez v telefonskem pogovoru s Staničićem.

V HTZ so poudarili, da je nedavno nogometno svetovno prvenstvo v Rusiji med drugim obeležila anekdota s slavja hrvaških nogometašev po zadetku hrvaškega reprezentanta Marija Mandžukića v podaljšku tekme proti Angliji, ki je Hrvaški odprl vstop v finale tekmovanja.

hrvaška reprezentanca, rakitič, mandžukić, yuri cortez
Reuters

Cortez je bil med fotoreporterji, ki so ob igrišču spremljali dogodek, ko se je na njega usul plaz presrečnih hrvaških nogometašev. Čeprav se je znašel na tleh, je fotoreporterju uspelo posneti nekaj najbolj spontanih in edinstvenih fotografij, ki so obšle svet. Obenem se je prepričal tudi o prijaznosti hrvaških nogometašev, ki v evforiji niso takoj niti dojeli, da so na tla podrli fotoreporterja, a so se opravičili in mu pomagali vstati.

Poleg nepozabnega dogodka v Moskvi je Cortez med svojo kariero med drugim fotografiral tudi posledice naravnih nesreč, humanitarnih kriz in vojn na različnih koncih sveta.

Značke: nogomet, hrvaška, turizem

Članki iz rubrike