Danes na naša velika platna predpremierno prihaja nov Marvelov junak Spider-Man.

Spider-Mana sicer težko označimo za novega junaka, saj je bilo v zadnjih 20 letih o njem posnetih kar pet filmov in vsak je bil svetovna blagajniška uspešnica. Kar je tokrat novost, je obraz Petra Parkerja, ki ga v Marvelovem svetu upodobi 21-letni Tom Holland, izjemno nadarjen igralec, ki se je že izkazal z vlogami v filmih Nemogoče (2013) z Naomi Watts in V srcu morja (2015), kjer je igral ob Chrisu Hemsworthu.

Holland je debi v filmskem svetu Marvelovih superjunakov doživel lansko leto v hitu Stotnik Amerika: Državljanska vojna v enem izmed najzabavnejših akcijskih prizorov celotne franšize, in če gre soditi po prvih kritikah, ki prihajajo z onkraj Atlantika, je novi Peter Parker že povsem zasenčil svoja častitljiva predhodnika Tobyja Maguira in Andrewa Garfielda. Ne samo, da se govori samo še o Hollandu; prve kritike se trdno strinjajo, da je to najboljši Spider-Manov film doslej.

Tega o Tomu še niste vedeli …

  • Tom Holland si je že kot otrok želel biti Spider-Man. Pri petih letih je tekal po svoji sobi v improviziranem kostumu. Mama ga je vpisala v plesno šolo, da bi ga umirila.
  • Ko je Tom izvedel, da vodje studia Marvel iščejo novega Spider-Mana, se je neučakano prijavil za avdicijo. Mislil je, da nikakor ne bo dobil vloge, zato je šel na avdicijo predvsem zato, da bi spoznal ljudi, ki so ustvarili njegovega najljubšega superjunaka.
  • Preden je Holland dobil vlogo Petra Parkerja oz. Spider-Mana, je moral skozi izbor, ki ga je sestavljalo kar osem avdicij, vse skupaj pa je trajalo kar pet mesecev.
Tom Holland kot Spider-Man
  • Ni vedel, da je dobil vlogo Spider-Mana, dokler ni videl objave na Marvelovem uradnem profilu na Instagramu. Dva dni pozneje je že bil na letalu v Atlanto, kjer so snemali hit Stotnik Amerika: Državljanska vojna.
  • Ko je prvič pomeril kostum Spider-Mana, je bil precej razočaran. Prevelik mu je bil in ni se mu prilegal. V nekem intervjuju je izjavil: “Bil sem kot žalosten, star, zdelan Spider-Man.” Medtem se je izkazalo, da je dobil kostum, ki je bil namenjen njegovemu kaskaderju, ki pa je bil nekoliko močnejše postave.
  • Potem ko je le oblekel Spider-Manov kostum, ga ni smel sleči sam. Prav tako so mu prepovedali, da zapusti območje s prikolicami, kjer je bil nastanjen med snemanjem. Kljub temu je nekega dne pobegnil, in da ne bi pritegnil preveč pozornosti, je čez kostum oblekel majico s kapuco. Ko se je s prijateljem sprehajal po soseski, se mu je približal mimoidoči in pohvalil njegove Spider-Manove hlače.

  • Hollanda so v srednji šoli povabili na zabavo. Mislil je, da gre za zabavo v maskah, in zato se je preoblekel v Spider-Mana. Ampak šlo je za običajen žur, in namesto da bi se šel preobleč domov, je bodoči superjunak preživel ves večer v kostumu in se pretvarjal, da je na tajni misiji.
  • Da bi Holland imel čim boljšo predstavo o tem, kako je na ameriških srednjih šolah, so ga Marvelovi producenti vpisali v srednjo šolo v Bronxu in Tom jo je tri dni obiskoval pod lažnim imenom. Na vprašanje sošolcev, kdo je in zakaj je na njihovi šoli, je odgovoril, da je Spider-Man in da je na tajni misiji. Seveda mu nihče ni verjel.

Zadnje novičke

Prejšnji članekBrad Pitt z njo skrivoma zmenkuje!
Naslednji članekIvana Šundov pokazala svoji odrasli hčerki