Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.05.2018 21:49:14

Domjanova in Zupinova v Zagrebu z normama za EP

Agata Zupin
Grega Wernig
Veronika Domjan (Ptuj) je na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu zmagala v metu diska z 59,45 metra. Le za 66 centimetrov je zaostala za svojim slovenskim rekordom in izpolnila normo (56,00 m) za evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 12. avgusta v Berlinu. Slednjo je na 400 m ovire dosegla tudi Agata Zupin (Kamnik) s časom 57,37 sekunde.

Nejc Pleško (Olimpija) je bil drugi v metu kladiva (71,50 m), drugi so bili še prav tako v metu kladiva Claudija Štravs (Olimpija, 64,20 m), Tadej Hribar (Krka) v metu diska (56,68 m) in Neja Omanovič (Radovljica) v troskoku (12,67 m).

Domjanova iz Zavrča se je obenem povsem približala svojemu slovenskemu rekordu (60,11 m), ki ga je dosegla 6. julija 2016 v Amsterdamu, kjer se je na svoji prvi veliki članski tekmi uvrstila v finale (10.). "Zelo sem zadovoljna z začetkom sezone, 59,45 metra je zelo dober izid, četudi vem, da imam še veliko rezerve. Upam, da bom to pokazala že na sobotnem mitingu v Slovenski Bistrici. Cilj je, da v tej sezoni znova izboljšam državni rekord," je bila zadovoljna 21-letna Domjanova.



"Zelo sem vesela, da sem dosegla boljši izid kot na prejšnjih tekmah in tudi boljšega kot lani ta čas. Imam pa še veliko rezerv na zadnjih ovirah, kjer porabim preveč energije in gredo sekunde. Sem pa vesela, da sem dosegla normo za EP. Ne vem, kaj bo moja glavna disciplina, ker še vedno rada tečem na 200 in 400 m brez ovir, na nizkih ovirah pa moram še izboljšati tehniko. Mislim, da bo iz tekme v tekmo bolje," je povedala Zupinova.

Dvajsetletna Zupinova je 5. maja, prav tako v hrvaški prestolnici, že dosegla normo za EP na 200 m (23,44). "Tokrat je Zupinova bolje kot na zadnjih tekmah tekla do osme ovire, na deveti in deseti pa je na koncu malo zavrla pred ovirama in po njej malo pomencala, tako da ritem ni bil več pravi. Sedaj jo čaka tekma v soboto v Slovenski Bistrici na 300 m, potem pa znova na visokih ovirah v prvem tednu junija v Pragi," je povedal njen trener Damjan Zlatnar.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike