Šport > Nogomet
121 ogledov

Derbi večera brez zmagovalca

Italija : Portugalska
Nogometaši v Ligi narodov so danes končali tekme 5. kroga. Osrednji dvoboj v Milanu med Italijo in Portugalsko v ligi A se je končal brez zmagovalca in brez golov. V ligi B so Švedi na gostovanju v Turčiji zmagali z 1:0.

Največ pozornosti je veljalo dvoboju med evropskimi prvaki Portugalci in Italijani. Gostom s Pirenejskega polotoka je zadoščal neodločen izid za prvo mesto v skupini, medtem ko je Italija nujno potrebovala tri točke. Italijani so sicer imeli premoč in več priložnosti, njihovi tekmeci so le enkrat resneje streljali na gol domačih, vratarja Ruija Patricia pa niso znali premagati.

roberto mancini Roberto Mancini Šport Nenavadno: Italijanski selektor vpoklical igralca iz nižjeligaša

Takšen razplet pomeni, da so si Portugalci že zagotovili prvo mesto, Italijani pa so po vseh štirih tekmah tudi že zanesljivo drugi, saj jih zadnja Poljska ne more več prehiteti.

Italija : Portugalska | Avtor: Profimedia Profimedia

Turčija je doživela slovensko usodo in se bo poslovila od ranga tekmovanja, v katerem je nastopala zdaj, le da bodo Turki izpadli iz lige B v ligo C. Zanje je bil usoden današnji poraz s Švedi, za katere je edini gol dosegel Andreas Granqvist z bele točke. Švedska se je s prvo zmago v skupini prebila na drugo mesto, ulovljivo pa je celo prvo, če bo v torek premagala vodilno Rusijo.

Wijnaldum NIZ FRA Liga narodov Šport Nemci v nižji rang, Danci napredovali

V skupini C sta imeli Srbija in Črna gora balkanski derbi; v Beogradu se je končalo z 2:1 za gostitelje, potem ko sta Adem Ljajić in Aleksandar Mitrović zadela v treh minutah sredi prvega polčasa. Mitrović je v 38. minuti zgrešil enajstmetrovko, za goste je znižal Stefan Mugoša. Srbi so zdaj v skupini na vrhu in blizu napredovanju, prehiti jih lahko le Romunija, ki je danes že odpisano Litvo premagala s 3:0.

V ligi C je visoko zmago v gosteh dosegla še Škotska, ki je s 4:0 premagala Albanijo, Kosovo pa je v obračunih najslabših reprezentanc v ligi D doseglo visoko zmago s 5:0 proti Malti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice