Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2017,
11.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija film akcijski film znanstvena fantastika Telekom Slovenije Transformerji Doba izumrtja Michael Bay Mark Wahlberg DKino

Četrtek, 27. 7. 2017, 11.46

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Transformerji: Doba izumrtja (Transformers: Age of Extinction)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Transformerji: Doba izumrtja

Četrti del izjemno uspešne robotske franšize Michaela Baya, v katerem se Avtobotom in Deseptikonom pridružijo še Mark Wahlberg in starodavni mehanski velikani Dinoboti.

ZDA, Kitajska/2014/165 min.
Režija: Michael Bay
Igrajo: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, T. J.Miller, Kelsey Grammer
Žanr: Akcijski ZF-domišljijski spektakel
Ocena IMDb: 5,7/10

Režiser akcijskih spektaklov Podli fantje, Armageddon in Pearl Harbor se vrača z novo eksplozivno zgodbo o velikanskih robotih Transformerjih.

Nadarjeni avtomehanik Cade in njegova hčerka Tessa nekega dne odkrijeta nevarno skrivnost, ki utegne spremeniti razmerje sil na svetu in v vesolju.

Čeprav poskuša Cade zgolj zaščititi svojo družino, se znajde sredi divjih bojev med dobrimi Avtoboti, zlobnimi Deseptikoni in dvoličnimi državnimi agencijami, za še bolj srdite spopade pa poskrbijo starodavni mehanski velikani Dinoboti.


V videoteki DKino na si lahko ogledate tudi prve tri dele franšize Transformerji!

Transformerji: Doba izumrtja | Foto:


Zanimivosti:

Michael Bay sprva ni nameraval režirati četrtega dela Transformerjev. Premislil si je šele po obisku tematskega parka, ki temelji na njegovi franšizi, in pogledu na dolgo kolono ljudi, ki se je vila pred vhodom v park.

Hkrati je s studiom Paramount sklenil dogovor, po katerem so mu v zameno za vrnitev na režijski stolček odobrili financiranje filma Dvigni.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 1,104 milijarde ameriških dolarjev (dobra milijarda evrov) in tako postal najdonosnejši film leta 2014, drugi najdonosnejši del franšize in 16. najdonosnejši film vseh časov.

• Po besedah ustvarjalcev je Mark Wahlberg 90 odstotkov kaskaderskih točk izvedel sam. Wahlberg se je franšizi pridružil po tem, ko je Bay odslovil večji del stare igralske zasedbe na čelu z glavnim igralcem izvirne trilogije Shio LaBeoufom.

• Trenutno si lahko v kinematografih ogledate peti del Transformerjev, podnaslovljen Zadnji vitez (The Last Knight). Tega je prav tako režiral Bay, glavno vlogo v filmu pa je znova odigral Wahlberg.


Napovednik filma Transformerji: Doba izumrtja:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte