ČISTILNA AKCIJA

Ne boste verjeli, kaj so potegnili iz Ljubljanice

Tono in pol odpadkov.
Fotografija: Čistilna akcija Ljubljanica. 2018. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Čistilna akcija Ljubljanica. 2018. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – V 27. ekološko-čistilni akciji, ki jo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana prireja Društvo za podvodne aktivnosti Vivera, so sodelovali člani potapljaških društev Slovenske potapljaške zveze, okoljevarstveniki, ribiči, gasilci, čolnarji in reševalci pa tudi prebivalci občine Ljubljana z okolico. Akcija se je izkazala za uspešno, saj so potapljači ob pomoči številnih prostovoljcev pri Čevljarskem mostu na kopno potegnili približno tono in pol odpadkov.

Iz Ljubljanice so potegnili različne predmete. FOTO: Spar
Iz Ljubljanice so potegnili različne predmete. FOTO: Spar

Na bregovih Ljubljanice od Čevljarskega mostu do Tromostovja je ob čistilni akciji potekal tudi kulturni program s predstavitvijo članov potapljaških in drugih društev, ki sta se jim pridružila Urška in Povodni mož. Ta je Urško popeljal v Ljubljanico kot simbolni prikaz in opozorilo, da sta naše ravnanje z naravo in odnos do okolja prestopila kritično mejo, je Spar zapisal v sporočilu za javnost.
 
Predsednik potapljaškega društva Vivera Miro Potočnik, ki je bil pred 27 leti pobudnik prve čistilne akcije Ljubljanice, je ob letošnjem zaključku dejal: »Kot ljubitelj arheologije in potapljač sem že od nekdaj močno povezan z naravo. S čistilno akcijo se želimo zahvaliti reki, ki je že vrsto let naš potapljaški teren. Kolesa, drugi predmeti in odpadki v Ljubljanico res ne sodijo, zato me veseli, da je bila letošnja akcija v sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija uspešna. Upam, da bomo še naprej nadaljevali v tako zagnanem duhu.«
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije