profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.11.2015 14:47:20

Biatlonska premiera Norvežanoma

Reuters
Biatlonci so svetovni pokal 2015/16 odprli s tekmo mešanih parov.

Zmage sta se v Ostersundu veselila Norvežana Lars Birkeland in Kaia Woeien Nicolaisen, ki sta prehitela 12 sekund kanadski in za 13 nemški par. Slovenca Rok Tršan in Anja Eržen sta med 26 pari zasedla 20. mesto, zaostala pa skoraj tri minute.

Sama tekma je pokazala, da gre za izjemno zanimivo novost v biatlonu, atraktivno tekmo parov, ki pa je imela v uvodu v sezono le to slabost, da sta uvodni dan na sporedu dve mešani tekmi, zato so seveda manjkala številna odmevna imena, saj bo večina reprezentanc z najboljšimi zastopana na na tekmi mešanih štafet, ki se začne ob 15.30. To velja tudi za Slovenijo ki bo nastopila z postavi Jakov Fak, Klemen Bauer, Teja Gregorin in Andreja Mali.

Sicer pa je bilo na uvodni tekmi še nekaj slovenske udeležbe. Trener Uroš Velepec, ki je poleti odšel v Ukrajino, se je s tamkajšnjo ekipo veselil sedmega mesta, Ukrajinca pa sta pred zadnjo menjavo celo vodila. Za Avstrijo pa je tokrat nastopila zamejska Slovenka Dunja Zdouc in v paru z Simonom Grosseggerjem osvojila 11. mesto.

STIK IZGUBILA NA STRELIŠČU


Tokrat sta Slovenijo zastopala najobetavnejša mlada tekmovalca 23-letna Blejka Erženova in prav toliko star tekmovalec TSK Logatca Tršan. Oba sta že v svoji prvi izmeni morala na strelišču popravljati dvakrat, na tekmi veljajo enaka strelska pravila kot pri štafeti, do konca pa dodala še dva popravka in tam v zgoščeni konkurenci izgubila možnost za uvrstitev v deseterico.

"Na smučeh niti ni bilo tako velikih razlik, največja razlika se je naredila v času streljanja. Ampak moram pohvaliti oba tekmovalca, saj sta se držala tega, kar smo trenirali. Vemo, da nimata za seboj veliko takšnih tekem oziroma streljanj, tako da mislim, da sta naredila vse kar sta lahko. Pozitivno je to, da sta strelski izkupiček dosegla s časom, ki sta ga sposobna. Naredila sta, kar je bilo treba, ne smemo prehitevati stvari. Začetek je dober," je slovenski uvod v sezono strnil trener Tomaš Kos.

Zelo zadovoljna je bila tudi Erženova: "Na taki tekmi sem nastopila že lani na Češkem, a danes sva se z Rokom precej bolje odrezala. Pogoji so bili super, presenečena sem bila tudi nad smučmi, ki so bile neverjetno hitre in res sem uživala. Streljanje mislim, da sva opravila po najboljših močeh. Nisva še dolgo v biatlonu, zato sva morda streljala nekaj počasneje, a bolj zanesljivo od številnih tekmecev, ki so imeli več popravkov," je dejala Erženova, pred četrtkovo prvo posamično tekmo sezone pa dodala: "V streljanju si želim biti nekaj hitrejša, o tekaški formi pa težko govorim, saj je bila ta tekma prekratka in z menjavami, zato bo formo pokazal četrtek."

* Izidi:
 1. Norveška (Kaia W. Nicolaisen, Lars Helge Birkeland) 36:27,3/1
 2. Kanada (Rosanna Crawford, Nathan Smith)            +   11,9/0
 3. Nemčija (Maren Hammerschmidt, Daniel Böhm)             13,2/1
 4. Švedska                                                24,4/1
 5. Rusija                                                 41,8/1
 6. Finska                                                 42,3/0
 7. Ukrajina                                               50,4/1
 8. Latvija                                              1:29,0/0
 9. Italija                                              1:30,7/0
10. Japonska                                             1:34,1/0
...
20. Slovenija (Anja Eržen, Rok Tršan)                    2:59,1/0

Članki iz rubrike