kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
0 21.07.2017 16:47:42

Peter Prevc že pred sezono ostal brez velikega tekmeca za zlato in ostale večje lovorike!

Peter Prevc
Profimedia
Peter Prevc in ostali velikani smučarskih skokov so že pred sezono ostali brez velikega konkurenta v boju za velike lovorike.

Včeraj popoldne je v nemški skakalni reprezentanci odjeknila novica, da se je na treningu v Oberstdorfu hudo poškodoval Severin Freund. Izkušeni skakalec je ob pristanku na skakalnici pod Senčno goro znova (po letošnjem januarju) utrpel strgano križno vez, s čimer je njegova sezona, že preden se je sploh začela, končana.

"Pri pristanku sem občutil pikanje v kolenu, posledično pa to ni bilo več stabilno," je dejal Freund. "V svoji karieri sem preživel že številne udarce, zato vem, kako se z njimi spopasti."

Nemca so nemudoma operirali in nadomestili križno vez, okrevanje pa bo zelo dolgo in bo trajalo nekje med 6 in 9 mesecev. To pomeni, da Freund ne bo sodeloval na zimskih olimpijskih igrah, kjer bi z nemško reprezentanco branil zlato kolajno.

Poleg novoletne turneje so bile prav igre njegov velik cilj pred sezono. Peter Prevc in ostali najboljši skakalci so torej ostali brez velikega konkurenta. Nemcu pa lahko zaželimo zgolj hitro okrevanje in čimprejšnji povratek v svet smučarskih skokov.

freund prevc re
Reuters

Članki iz rubrike