Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

HBO dokumentarec film televizija morski pes DKino priporočila Telekom Slovenije

Petek, 14. 7. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Popolni stroji za ubijanje, ob katerih boste potrebovali večji čoln #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
TV-priporočila: Podvodni stvori

V prejšnjih TV-priporočilih smo vam predstavili pretežno kopenske filmske pošasti, tokrat pa smo se posvetili morskim psom in drugim njim podobnim stvorom, ki se skrivajo pod vodno gladino in od tam prežijo na nič hudega sluteče plavalce in gledalce.



Pošast iz vode (The Water Horse: Legend of the Deep, 2007)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Da vas ne bi že na začetku prestrašili, vam bomo najprej predstavili prijazno mistično podvodno pošast, ob kateri se bo lahko zabavala vsa družina.

V filmski priredbi istoimenskega romana Dicka King-Smitha spremljamo prijateljstvo med desetletnim dečkom in nenavadnim bitjem iz škotskih bajk, ki se izleže iz skrivnostnega jajca in popestri otrokovo osamljeno življenje. Morda mu bo uspelo popestriti tudi vašega.

V torek, 1. 8., ob 12.50 na HBO 3.*
Film je na voljo tudi v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Nevarnost iz globine (The Shallows, 2016)

Napeta srhljivka režiserja filmov Neznanec in Nonstop z Blake Lively v vlogi drzne deskarke, ki se znajde sredi lovišča velikega belega morskega psa. Ranjena obtiči na skalnati čeri komaj 180 metrov od obrežja, vendar bo preživetje zahtevalo vso njeno voljo, pomorske veščine in iznajdljivost.

V torek, 11. 7., ob 0.10 na HBO 2 in v torek, 18. 7., ob 22.50 na HBO 3.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Jezero morskih psov (Shark Lake, 2015)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Če mislite, da ste v jezeru varni pred morskimi psi, ste se zmotili. Nikoli namreč ne veste, kaj lahko kakšen preprodajalec eksotičnih živalskih vrst spusti v naravo.

To spoznata tudi policistka in biolog, ki preiskujeta krvoločne napade v jezeru Tahoe. Nazadnje ugotovita, da ti niso delo samo ene živali, temveč celotne družine. Na srečo jima na pomoč priskoči kriminalec v podobi Dolpha Lundgrena.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Ubijalska nimfa (Mamula, 2014)

Se odpravljate na dopust v Črno goro? Potem ne bo odveč, če si pred tem ogledate grozljivko srbskega režiserja Milana Todorovića o dveh ameriških turistkah, ki v tej državici obiščeta prijatelja.

Trojica se odloči, da bo ob spremstvu izvirnega Djanga (brez okovov) Franca Nera raziskala oddaljen otok Mamula, na katerem stoji zapuščena vojaška utrdba, nato pa spozna, da na otoku niso sami in da se na njem skriva nekaj zloveščega.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Groza iz globin (Amphibious, 2010)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Akcijska grozljivka producenta kultnega Re-Animatorja Briana Yuzne o morski biologinji in kapitanu, ki se odpravita poiskat vzorce prazgodovinskega življenja v morju ob Sumatri. Tam se morata spopasti s starodavno grozo, ki je bila dolgo zaprta v breznu stare civilizacije, zdaj pa je znova priplavala na površje.

V ponedeljek, 17. 7., ob 23.05 na Cinestar.

Skriti zaliv (The Cove, 2009)

Groza pogosteje prihaja s kopnega kot pa iz globin, pri čemer se človek znova izkaže za najbolj krvoločno žival. Če nam ne verjamete, si oglejte z oskarjem nagrajeni dokumentarec o odročni in zastraženi morski laguni, kjer se japonski ribiči spuščajo v neverjetno okruten lov na delfine.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Čeljusti (Rogue, 2007)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Končno je na vrsto prišel tudi predstavnik plazilcev. Avstralska neodvisna grozljivka Čeljusti spremlja skupino turistov, ki jih v odročnih predelih Avstralije zalezuje ogromen krvoločen krokodil.

Film, v katerem igrajo Radha Mitchell, Sam Worthington in Mia Wasikowska, je navdahnil resnični petmetrski slanovodni krokodil Sweetheart. Zobati Ljubček je v drugi polovici 70. let ob avstralski obali napadal čolne, nikoli pa ni napadel ali poškodoval človeka.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Žrelo (Jaws, 1975)

Po razburkani plovbi med vodnimi pošastmi smo vendarle prispeli do najmogočnejše in najnevarnejše. To je seveda glavni zvezdnik s stremi oskarji nagrajene mojstrovine Žrelo, ki jo je Steven Spielberg posnel po romanu Petra Benchleyja.

Gre za velikanskega belega morskega psa, ki s krvavimi napadi pustoši ob obalah Nove Anglije, dokler se mu po robu ne postavijo okrožni šerif (Roy Scheider), oceanograf (Richard Dreyfuss) in pretkan morski maček (Robert Shaw).

Produkcija Žrela, prototipa poletnega blockbusterja, je bila tako težavna, da bi film skorajda končal Spielbergovo kariero, še preden se je ta dobro začela. Epilog poznamo. Žrelo ni samo eden od najbolj gledanih filmov vseh časov, temveč tudi eden od najboljših.

V četrtek, 13. 7., ob 18.30 in v soboto, 15. 7., ob 22.05 na TV 1000.*

Žrelo 2 (Jaws 2, 1978)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Ko ste že mislili, da se lahko vrnete v vodo, so se pri studiu Universal Pictures odločili, da posnamejo nadaljevanje Spielbergove uspešnice, kar glede na uspeh izvirnika niti ni bilo vprašljivo.

Tega je režiral Jeannot Szwarc, zgodba je podobna. Roy Scheider in Lorraine Gary sta znova odigrala šerifa Brodyja in njegovo ženo Ellen, skupaj z njima pa se je vrnil tudi beli morski pes, ki do Brodyjeve družine goji strašansko zamero.

V torek, 11. 7., ob 22.25 na TV 1000.*

Žrelo 3 (Jaws 3-D, 1983)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

Tretji del franšize Žrelo spremlja sinova poveljnika policije Brodyja, ki ščitita obiskovalce zabaviščnega vodnega parka, potem ko vanj vdre velik beli morski pes. Morda se pa želi samo zabavati?

V sredo, 12. 7., ob 12.35 na TV 1000.*

Žrelo: Maščevanje (Jaws: The Revenge, 1987)

TV-priporočila: Podvodni stvori | Foto:

V četrtem in zadnjem delu franšize Žrelo si je Ellen Brody po smrti moža komajda malce opomogla in normalno zaživela s sinom Seanom, novim šerifom obmorskega meseca, ko beli nepridiprav znova udari. Ellen je morski pes uničil celotno družino, zato se odloči za vedno obračunati z njim.

Z zadnjim poglavjem znamenite franšize so obračunali tudi kritiki in gledalci. Velja namreč konsenz, da je Žrelo: Maščevanje eden najslabših filmov v zgodovini. Ta je celo tako zanič, da je že kar zabaven, kar tudi nekaj šteje.

V sredo, 12. 7., ob 14.10 na TV 1000.*

Iskanje malega Nema (Finding Nemo, 2003)

Če smo že začeli z družinskim filmom, z njim tudi končajmo. Pixarjeva uspešnica o samčku klovnske ribice, ki preplava ocean, da bi rešil svojega izgubljenega sina, je osvojila srca številnih gledalcev po vsem svetu.

Med raznolikimi živalmi, ki nam jih ta prejemnik oskarja za najboljši animiran celovečerec predstavi, so tudi malce nenavadni morski psi, ki poskušajo zatreti svoj plenilski nagon in se odpovedati ribji prehrani. To jim ne uspeva vedno najbolje, se pa vsaj trudijo.

V torek, 11. 7., ob 6. uri na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

TV-dokumentarci o morskih psih

Najbolj nenavadne živali: Morski psi | Foto: National Geographic Foto: National Geographic

Vas morski psi navdušujejo in bi si jih radi ogledali v njihovem naravnem okolju, ob tem pa se tudi kaj naučili?

Potem vam predlagamo ogled naslednjih TV-dokumentarcev, ki so jih oziroma jih bodo predvajali na kanalu National Geographic Wild.*

Zakaj morski psi napadajo: v soboto, 8. 7., ob 0.30.

Najsmrtonosnejše avstralske živali: Obala morskih psov: v soboto, 8. 7., ob 9.15.

Najbolj nenavadne živali: v nedeljo, 9. 7., ob 14.50.

Aleja morskih psov: v petek, 14. 7., ob 7.35 in v soboto, 15. 7., ob 0.30.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Cinestar 223 NE
Videoteka VOYO 239  
TV 1000 218 DA
National Geographic Wild 103 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte