krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 27.05.2017 08:00:11

Nogometaši danes igrajo zadnji krog

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes odigrali še zadnji, 36. krog sezone 2016/17. Vse tekme se bodo začele ob 16.55. Prvak Maribor bo gostil Krško in pred domačimi navijači proslavil svoj 14. državni naslov.

Maribor si je tako zagotovil igranje v kvalifikacijah za ligo prvakov, prav tako pa so oddana tudi vsa tri mesta za kvalifikacije evropske lige. Te so si priigrali Olimpija, Gorica in Domžale. V kakšnem vrstnem redu bodo ti trije končali prvenstvo, pa bo znano po današnjih tekmah. Olimpija, ki bo igrala proti Aluminiju, in Gorica, ki bo gostovala v Kopru, imata namreč po 57 točk, Domžale, ki bodo gostile Celje, pa 56.


Zanimivo bo tudi v boju za izognitev devetemu mestu, ki pomeni dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Zaenkrat je deveti Aluminij z 38 točkami, točko več ima osmouvrščeno Krško, dve več pa sedmouvrščeni Rudar, ki bo igral proti bodočemu drugoligašu Kalcerju iz Radomelj.

Znano je že tudi to, da bo iz 2. slovenske lige v prvo napredoval kranjski Triglav, v dodatnih kvalifikacijah pa bo z devetouvrščenim prvoligašem igral Roltek Dob.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike