stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.05.2017 23:40:24

Lahko dekleta uženejo Hrvatice?

: Kapetanka Brigita Strelec bo ponovno obremenjena.
Stane Kadunc
Že ob osmih zjutraj bosta na v Nemčiji na sporedu oba polfinala v ženski konkurenci. Prvi polfinale je za nas zelo zanimiv, saj bo naša reprezentanca igrala proti južnim sosedam.

Na papirju so Hrvatice v vlogi favorita, saj so tu delale izvrstne ekipne rezultate. Toda v četrtfinalu so imele obilo težav z Madžarkami, ki so imele tekmo pod kontrolo, dokler v zadnjem paru ni prišla na stezo svetovna prvakinja in rekorderka Ines Maričić. V vseh svoji nastopih je bila tu izvrstna, zato so jo nekateri že poimenovali ženski Zavarko. Tokrat je svoji reprezentanci obilo pomagala, da je splezala iz brezna poraza, saj je podrla kar 678 kegljev, kar je novi svetovni rekord, saj je svojega popravila za tri keglje.

Toda tudi naša reprezentanca ima svoje adute. Vsa usoda pa je odvisna predvsem od ene igralke. Vsi upamo, da bo na tekmi ponovno spet tista prava Barbara Fidel. Da bo Eva Sajko vsaj na nivoju tekme z Italijo in kapetanka Brigita Strelec spet v pravem elementu. No, pa tudi preostale tri igralke bi morale biti blizu tem trem igralkam. V tem primeru pa so naše igralke potem že veliko bližje končnemu uspehu. Zelo posrečena je bila izjava naše Barbi med odmorom med našo moško tekmo, ko je optimistično dejala: "Tekmo moramo rešiti po dveh parih. Potem nas tudi Ines ne more ustaviti."

Trener Lado Gobec je zvečer pred tekmo dejal: "Hrvatice so v tej tekmi favoritinje. Toda tudi mi imamo svoje adute in tega se na oni strani še kako dobro zavedajo. Res so prvakinje, toda zakaj ne bi tokrat mi šli do konca. Vsekakor pa se nam bo moralo na tekmi marsikaj iziti. Potrebno je dobiti tri dvoboje in v teh narediti dovolj razlike."

Po končanih ženskih polfinalih bosta na vrsti še moška polfinala. Ob štirih popoldne pa bosta na vrsti še oba finala.

Članki iz rubrike