Vir: ekomagazin.si

četrtek, 20. november 2014

Slika članka
Granatno jabolko je prava zakladnica vitaminov
Prava zakladnica vitaminov je tudi vse bolj priljubljeno granatno jabolko. Je pravi multipraktik, saj je zelo uporaben, med drugim lahko tudi nadomesti agrume in tako dopolni vaš zdravi jedilnik.

sreda, 19. november 2014

Slika članka
Klorela zmanjšuje absorbcijo maščob
Morda ste že slišali, da je klorela t. i. “superhrana”, toda ali ste vedeli, da zmanjšuje absorbcijo maščob v črevesju in morda preprečuje nastanek srčnožilnih bolezni?
Slika članka
Od decembra do aprila je čas za grenivke
Opis grenivkNe samo, da gre za izvrstno dietno hrano, grenivke dajejo odličen okus tudi raznovrstnim jedem, kot so recimo solate, sladice in pijače. Njihovo ime izvira iz načina, kako so zgrajene, in sicer v grozdni obliki. Najpogosteje v trgovinah naletimo...

torek, 18. november 2014

Slika članka
Pomaranče: Ne zavrzite bele skorje, ki se nahaja pod olupom
Bela skorja, ki se nahaja pod olupom pomaranče vsebuje bioflavonoide, ki pomagajo v boju proti raku in debelosti

ponedeljek, 17. november 2014

Slika članka
Z mandlji nad diabetes in bolezni srca
Strokovovne študije ugotavljajo, da lahko prehrana, bogata z mandlji, izboljša občutljivost na inzulin in znižuje nivo holesterola pri tistih ljudeh, ki so kandidati, da zbolijo za sladkorno boleznijo. Za diabetesom na vsem svetu boleha okrog 250 milijonov ljudi, od tega...

petek, 14. november 2014

Slika članka
Rešitev za brezglutenski način življenja je kokosova moka
Za tiste, ki trpijo za celiakijo, prebavnimi motnjami ali ne trpijo glutena, je preskok na brezglutenska živila ključen za ohranjanje zdravja. A ni tako preprosto, kot se sliši. Ko začnemo iz svojega jedilnika črtati jedi z glutenom, naenkrat opazimo, da...

četrtek, 13. november 2014

Slika članka
En avokado na dan odžene zdravnika stran!
Kalorije in maščobe so za večino morilec zdravja in lepega telesa. Sedaj pa se pojavlja vedno več informacij, da je računanje kalorij precenjeno in da so maščobe pravzaprav koristne, celo nepogrešljive za zdravje notranjih organov in telesa.

sreda, 12. november 2014

Slika članka
Moč masla iz oreščkov
Oreščki so zelo bogati s hranili in minerali, zelo lahko pa jih je vkomponirati v prehrano. Če nanje seveda niste alergični. Kupite jih lahko tako rekoč povsod, učinkujejo hitro, razliko v telesnem in psihičnem počutju pa boste občutili že, če...

torek, 11. november 2014

Slika članka
Radosti tahinija
Sezamova semena so majhna svetlo bež ali črna semena, ki jih v 55 odstotkih sestavlja olje, 44 odstotkov pa predstavlja delež beljakovin. Iz sezamovih semen se velikokrat pripravlja maslo, ki se imenuje tahini in je odličnega, oreškastega okusa. Na voljo...

ponedeljek, 10. november 2014

Slika članka
Odlična zimska živila
Ko se vreme spremeni, dnevi postanejo krajši in je čas, da iz omare privlečemo zimska oblačila, je prav tako čas, da na družinsko mizo postrežete tudi druga živila, npr. tista iz družine križnic.

petek, 7. november 2014

Slika članka
O koristih mešanja banan in špinače
Tako špinača kot banane imajo za zdravje pozitivne učinke. Toliko bolje, če ti dve sestavini združimo, običajno v obliki smoothie napitka, kjer kombiniramo sadje, zelenjavo, vodo in led. Namesto, da uživate banano za zajtrk in špinačo za večerjo, ju za...

četrtek, 6. november 2014

Slika članka
Avokado: kalorije in hranila
Avokado je rastlina, ki domuje v Južni Ameriki in na Karibskih otokih. Ime avokado se nanaša tudi na nam bolj znan sadež istoimenskega drevesa. Gre za približno 10 cm dolg sadež jajčaste oblike. Je glavna sestavina t.i. guacamole ,...

sreda, 5. november 2014

Slika članka
Razgaljen mit o mleku: obstajajo veliko kvalitetnejši viri kalcija za močne kosti
Ker svojo prehrano vedno bolj organiziramo in skrbimo zanjo v povezavi z zdravjem, si mleko zasluži natančnejši pregled. Mnogo ljudi je prepričanih, da so mleko ter mlečni proizvodi edini in najboljši vir kalcija, ne samo za otroke, ki rastejo, temveč...

torek, 4. november 2014

Slika članka
Razlogi zakaj uživati več korenja
Korenje ni zgolj okusno živilo, ki pristoji skoraj vsaki jedi. Prav tako je koristno za celostno zdravje vašega telesa, še posebej dobro dene koži, očem, prebavilom ter zobem

ponedeljek, 3. november 2014

Slika članka
Kakšna jajca jeste?
Reja kokoši nesnic v prehrambeni industriji velja za eno najbolj brutalnih. Potem, ko so bivanjske pogoje za kokoši nesnice iz baterijske reje januarja na začetku tega leta nekoliko zakonsko omilili (prepoved neobogatenih kletk), ostaja panoga še naprej ena izmed najbolj...

četrtek, 30. oktober 2014

Slika članka
Čudež belega čaja
Z meglenih kitajskih gora prihaja razburljiv čaj - beli čaj. Kitajci beli čaj uživajo že tisočletja, vendar je preostali svet za to skrivnostno pijačo izvedel nedavno. Beli čaj je bil vedno privilegij bogatih, če vas zanimajo tudi ostale lepote...

sreda, 29. oktober 2014

Slika članka
Shujšajte z zaviralci apetita
Lakota, ki je običajno povezana z različnimi dietami za izgubo telesne teže, lahko marsikoga prestraši in odvrne od vztrajanja na programu hujšanja. Vseeno pa obstajaja lepo število živil, ki zavirajo apetit in olajšujejo dieto ter povečujejo možnosti za uspeh....

torek, 28. oktober 2014

Slika članka
Leča, superhrana, idealna tudi za tiste, ki želijo privarčevati
Čeprav se v zahodnjaški prehrani redko uporablja, pa je leča kot nalašč za tiste, ki se želijo kakovostno prehranjevati in pri nakupu hrane tudi privarčevati. Vsebuje namreč veliko beljakovin in hranil, ki proizvajajo energijo, zato si neko kanadsko podjetje prizadeva...

petek, 24. oktober 2014

Slika članka
Stopnja vitamina D je pri ženskah z rakom dojke izjemno nizka
Glede na raziskavo univerze University of South Carolina, ki je bila predstavljena na srečanju ameriških združenj za proučevanje raka v Miamiju, lahko pomanjkanje vitamina D prispeva k razvoju raka na dojki.

sreda, 22. oktober 2014

Slika članka
Ko zelje skisamo, postane superživilo
Kislo zelje združuje zdravilne učinke vse zelenjave iz družine kapusnic (vanjo spadata, na primer, tudi cvetača in brstični ohrovt) in probiotično delovanje, za katerega je odgovoren fermentacijski proces.