Vir: google.com

sreda, 10. november 2021

Slika članka
7 znakov, da ste močna osebnost
Katere kvalitete označujejo močno osebnost? Še zdaleč ne gre za to, da bi vam morala prav vsaka stvar uspeti, da se nikoli ne počutite žalostno, da zmagate v vsakem besednem dvoboju. Preberite spodnje znake in preverite, kako močni ste, ko gre za soočanja z izzivi.
Slika članka
Kaki z ali brez lupine? Kako pravilno pripraviti in jesti rajsko jabolko
Lahko ga uživamo samega, z jogurtom ali ga vmešamo v smoothie. Iz njega lahko spečemo slasten kruh, če kaki dodamo solati, pa nas prijetno preseneti s sadno noto. Toda ali bi morali kaki pravzaprav olupiti?
Slika članka
Delavci brez regresa in plač, upniki brez poplačil
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev in kaznivo dejanje Oškodovanje upnikov zoper 45-letnega osumljenca iz območja PU Novo mesto. Ovadili so tudi osumljeno pravno osebo. Med preiskavo so ugotovili, da osumljenec ni plačal prispevkov za socialno varnost desetih zaposlenih, kljub temu, da je obrazce REK oddajal, in jih s tem prikrajšal za pravice, ki jim pripadajo. Zaposleni v zadnjih petih letih tudi niso dobili regresa in vseh plač. Skupno so bili oškodovani za okoli 28.000 evrov. preberite več »
Slika članka
Sibor na SP v ju-jitsu
Med 2. In 10. novembrom 2021 je v Abu Dhabiju potekalo Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in člane, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu, show duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 61 držav in 1400 tekmovalcev. Svetovnega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 19 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali odlično. preberite več »
Slika članka
Gradnja nove podružnične šole in vrtca v Velikem Podlogu napreduje
Maja začeta gradnja nove podružnične osnovne šole in otroškega vrtca v Velikem Podlogu pri Krškem poteka skladno z načrti, so sporočili s krške občine. Celotna naložba bo stala približno tri milijone evrov, 1,1 milijona evrov bo prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostanek bo pokrila občina, so dodali. preberite več »
Slika članka
FOTO: Tokrat na Belokranjski trčili trije
Včeraj ob 06.38 so na Belokranjski cesti v Novem mestu trčila tri osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanim, odklopili akumulatorje, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa, pomagali avto vleki pri odstranitvi poškodovanih vozil in očistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so dve poškodovani osebi prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.preberite več »

torek, 9. november 2021

Slika članka
Umrl je doktor Ladika
Poslovil se je dolgoletni direktor Zdravstvenega doma Krško dr. Rudolf Ladika. preberite več »
Slika članka
Skupščina Gen-I ni potrdila nobenega kandidata za direktorja družbe
Skupščina družbe Gen-I danes ni glasovala o vnovičnem imenovanju Roberta Goloba za predsednika uprave družbe. Nadzorni svet Gena Energije namreč v ponedeljek ni dal soglasja za njegovo ponovno imenovanje. Je pa to podjetje danes skupščini Gen-I za Golobovega naslednika predlagalo Davorja Dimiča, a ni dobil podpore.preberite več »
Slika članka
DL: Po presaditvi srca - Življenje je zdaj kot ponovno rojstvo
Franci Plavšić iz Krškega, zdaj že 11. leto živi v Mariboru, ima presajeno srce. Po presaditvi živi, kot pravi drugačno življenje, novo, polno, in tisti prelomni dnevi postajajo vse bolj samo spomin na nekaj, kar kot da se ni zgodilo.preberite več »
Slika članka
SKUPAJ NAPREJ: Največji slovenski medijski hiši RTV Slovenija in POP TV bosta združili moči v skupni oddaji o covidu-19
Splošna epidemiološka slika v Sloveniji se ne izboljšuje, ravno nasprotno, močno se povečuje število okuženih, priča smo tudi številnim, neslavnim rekordom. Nebrzdano širjenje okužb in dozdajšnje pretekle izkušnje od nas zahtevajo strogo in dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov ter navodil strokovnjakov. Vprašanje, ki si ga v teh dneh zastavlja skoraj vsak prebivalec Slovenije, je, kako naprej. Kam nas pelje pot, po kateri stopamo, in kaj lahko naredi vsak od nas, da bo življenje v razmerah, v katerih smo se znašli, znosnejše? Kaj lahko naredimo za boljši jutri? Odgovore na vprašanja bomo iskali v oddaji Skupaj naprej, ki bo na sporedu v četrtek, 11. novembra 2021, ob 20.00 in se bo istočasno predvajala tako na TV SLO 1 kot tudi na POP TV. Gre za prvi skupni projekt dveh največjih medijskih hiš v Sloveniji, ki sta se združili v konstruktivni želji po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize, ki so naša realnost že skoraj dve leti, vrhunec pa dosega ravno te dni. preberite več »
Slika članka
DL: Portret tedna - Sandra Ulčnik Gruban
Sandra Ulčnik Gruban je prostovoljka. Pa še marsikaj drugega je, ampak pomagati pomoči potrebnim je njeno življenjsko poslanstvo. Bila je še otrok, ko je dedka vprašala, kako bi lahko pomagala ljudem. Dedek, znani novomeški trgovec, ki je imel trgovino s klubuki in še čim drugim na novomeškem Glavnem trgu nasproti rotovža, je znal pomagati. Nekaj je dajati revnim miloščino, drugo pa je pomagati. Miloščina zna biti ponižujoča. Dedek ji je tedaj pokazal, kako lahko človeku pomagaš, da se ne bo počutil ponižanega. Ko je v njegovo trgovino prišel možakar, ki si je želel klobuk, a ni imel denarja zanj, mu je dal klobuk in ga prosil, da z njim na glavi eno uro sedi pred njegovo trgovino in mu tako dela reklamo, potem bo klobuk njegov in bo šel lahko z njim domov. Dedek je klobuk podaril, možakar pa je šel domov z občutkom, da si ga je prislužil.preberite več »
Zanimivostigoogle.compred 957 dnevi
Slika članka
To so najbolj priljubljene znamke na socialnih omrežjih, na vrhu veliko presenečenje
Dominirajo predvsem evropske avtomobilske znamke, še posebej nekoliko bolj prestižne.
Slika članka
Novšak ostal brez soglasja za vnovično imenovanje Goloba na čelo Gen-I
Razrešitev direktorja Elektra Ljubljana Andreja Ribiča je sprožila špekulacije, da naj bi bil končna tarča politike direktor Gen-I Robert Golob, ki mu 17. novembra poteče mandat. Nadzorniki Gen Energije po poročanju medijev direktorju Martinu Novšaku niso dal soglasja za vnovično imenovanje Goloba, skupščina Gen-I pa naj bi bila še danes.preberite več »
Slika članka
Poslovil se je Anton Fortuna
V 79. letu starosti je preminil Anton Fortuna iz Malih Dol pri Stehanji vasi. Gospod Fortuna je prejemnik plakete Občine Trebnje v letu 2013. Plaketa mu je bila podeljena za dolgoletno prizadevno delo in izjemne prispevke v Krajevni skupnosti Veliki Gaber ter življenjskega dela na področju prostovoljstva in kulture v občini Trebnje. preberite več »
Slika članka
Goljufiva direktorica; 82-letnik trpinčil ženo; kradli baker, meso in ozimnico
Novomeški kriminalisti so ovadili 41-letno osumljenko zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti in kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. V predkazenskem postopku so ugotovili, da je osumljena kot direktorica gospodarske družbe iz transakcijah računov te družbe dvigovala gotovino, ki ni bila predvidena za poplačilo obveznostih družbe in dvigi gotovine niso imeli kritja v poslovnih listinah. S temi dejanji je povzročila družbi škodo v višini okoli 130.000 evrov.preberite več »
Slika članka
Kronce na komemoraciji na Ruperč Vrhu - prav je, da se poklonimo vsem padlim za svobodo
V soboto, 30. oktobra 2021, je na Ruperč Vrhu potekala žalna slovesnost pri spomeniku padlih borcev za svobodo.preberite več »
google.compred 957 dnevi
Slika članka
Preizkusili smo Hondinega (terenskega) enoprosotrca; gre morda za najbolj spregledan nov avtomobil?
Crosstar združi presenetljivo uporabnost malega enoprostorca z nekaj robustnega pridiha, ki je kupcem v zadnjih letih približal razred križancev. Sliši se kot preprost recept za uspeh, ki bi moral privabiti že na prvi pogled, v resnici pa se zgodi ravno obratno. Crosstar zažari šele takrat, ko se vanj zares poglobiš.
Slika članka
Revoz krči proizvodnjo in v ponedeljek prehaja na poldrugo proizvodno izmeno
V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala več kot 70 dni, zaradi tega pa bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo v ponedeljek z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Približno 350 presežnih delavcev bodo odpustili v prihodnjih mesecih.preberite več »
Slika članka
Slovenija ima svetovne prvake in kopico medalj, prvenstva pa še ni konec
Od 3. do 11. novembra poteka  v Abu Dhabiju svetovno prvenstvo v ju-jitsu v kadetskih, mladinskih in članskih kategorijah. To je prvo svetovno prvenstvo po letu 2020, ko zaradi epidemioloških razlogov ni bilo organizirano. Udeležuje se ga šestdeset držav z več kot tisoč dvesto tekmovalci, med njimi tudi slovenska reprezentanca z devetnajstimi tekmovalci. preberite več »
Slika članka
Čateške toplice gostijo ekipno EP v šahu
Čateške toplice bodo od 12. do 21. novembra gostile 23. ekipno evropsko prvenstvo v šahu, ki je najpomembnejši šahovski dogodek pri nas po 35. olimpijadi leta 2002 na Bledu. Slovenija bo nastopila v najmočnejših postavah z Lauro Unuk, ki je postala prva Slovenka z nazivom mednarodnega mojstra, ter velemojstrom Lukom Leničem.preberite več »