Iskanje: kulinarika

Lepota in zdravjeAktivni.sipred 16 urami in 51 minutami
Slika članka
Ideja za izlet: 30 minut iz Ljubljane je pravi raj za ljubitelje kulinarike, kulture in narave
Nimate ideje, kam bi se odpravili na izlet? Za vas imamo destinacijo, ki vas bo povsem očarala!
SlovenijaN1pred 17 urami in 30 minutami
Juhe, namazi, solate, omlete, štruklji ... Možnosti za uporabo čemaža v kulinariki je neskončno, a bodite pozorni: med nabiranjem ga lahko hitro zamenjate s kakšno drugo in zelo strupeno rastlino. V UKC Ljubljana so v letošnji sezoni zabeležili več klicev zaradi prebavnih težav po zaužitju "čemaža". Dve osebi sta bili hospitalizirani, ena od njiju pa je doživela prehodno okvaro jeter.

torek, 23. april

RumenoN1pred 3 dnevi
Občudovali so okuse italijanske kulinarike, uživali v sočnih zrezkih, razvajali brbončice s čudovitimi sladicami in si privoščili 15 steklenic vina. Ko je prišel čas za plačilo, se je zgodil nepričakovan zaplet.
Slika članka
(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč
Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda. Več na Vestnik.si

ponedeljek, 22. april

Slika članka
Si želiš na prvomajski oddih v dvoje? Izvoli SEZNAM najbolj romantičnih italijanskih destinacij
Z zgodovino in kulturo bogata mesta, sanjske plaže in božanska kulinarika privabljajo popotnike vseh vrst: avanturiste, družine, obiskovalce v zrelih letih, mlade ljudi, željne zabave, sploh pa zaljubljence.
Lokovica, 12. aprila – Da je Slovenija dežela dobrot, nam marsikdo prizna. S svojo kulinariko smo ob boku najboljšim gurmanskim velesilam. In tega se zavedajo... The post Salamijada v Lokovici appeared first on Novice: Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki - Naš čas .
Slika članka
Mavrahi ali smrčki: poznate te okusne gobe?
Mavrahi oziroma smrčki se v kulinariki uvrščajo med najokusnejše gobe. Prav zdaj je njihova sezona, toda tako pri nabiranju kot pri uživanju velja biti previden.

nedelja, 21. april

ZanimivostiMMC RTVpred 5 dnevi
Slika članka
Pri pravem suši mojstru: Vstop v posvečeni tempelj veščin in discipline
Za tiste, ki jih zanima kulinarika, je Japonska pogosto ultimativna gastronomska destinacija. In nič ne uteleša japonskih veščin, mojstrstva in discipline bolje kot priprava sušija.

sobota, 20. april

Slika članka
Za zdravje se moramo odločiti
Darja Lovšin, dolgoletna urednica revije Dita, diplomantka mednarodnih odnosov, vodja nacionalne kampanje Bodi odličnjak! in ustanoviteljica Zavoda Diabetes, je nedavno izdala novo kuharsko knjigo z naslovom Diabetična kulinarika. Tokrat je v...
V četrtek, 18. aprila, smo na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece izvedli Unescov projekt Večerja – Recepti z vrta. V dopoldanskem času smo imeli različne delavnice, povezane s kulinariko in deli na vrtu, popoldne pa smo se spet vsi dobili v šolski jedilnici. preberite več »

petek, 19. april

Slika članka
Ste vedeli, da naša mala Slovenija skriva take zaklade?
Mehki sončni žarki vas pozdravijo, ko stopite na leseno teraso, da bi ob ptičjem petju in vonju gozda ter s pogledom na jezero spili kavo. To ni prizor iz najnovejše filmske uspešnice, temveč doživetje, ki čaka tudi na vas. Pravljična okolica, udobna in unikatna namestitev ter odlična kulinarika, tu se najde nekaj za vsakogar.

četrtek, 18. april

RumenoNjena.sipred 8 dnevi
Slika članka
Regačica - plevel, ki je odličen v kulinariki
Pomlad je na plano priklicala tudi prvi plevel, ki se je začel razraščati povsod, kjer ni treba. Med slednjim je tudi regačica, na katero smo v veliki meri pozabili, a je odlična v kulinariki. Prav tako spodbuja prebavo in poživi. Več na Njena.si

sreda, 17. april

Slika članka
Zunanje pohištvo podjetja IKEA bo poskrbelo za nepozabna poletna druženja in sprostitev
V čudovitem ambientu CUBO golf igrišča na Smledniku se je odvila pomladanska poslastica. Dogodek IKEA Brunch je postregel s pravo mešanico švedske kulture, inovativnega dizajna in kulinarike. Podjetje IKEA Slovenija je združilo predstavnike medijev in številne znane obraze, ki od strokovnjakov za opremljanje prejeli številne nasvete in spoznali trike, kako ustvariti popolni zunanji kotiček ne glede na velikost prostora.
Slika članka
Mojstrovine, ki jih ustvarja slaščičarska zvezda Urša Pikec
MasterChef je obiskala slaščičarska mojstrica Urška Pikec, ki pa za tekmovalce ni pripravila le izziva prepletenega s kulinariko in umetnostjo. Sploh veste, kakšne mojstrovine ustvarja? Več na Njena.si

torek, 16. april

V soboto se je v čudovitem sončnem popoldnevu pri Amigo baru na Malem Slatniku odvijala 1. Vampijada na Dolenjskem. Kdo je boljši kuharski mojster v pripravi te gurmanske specialitete, se je pomerilo 7 ekip. Vampi so posebnež v kulinariki, zato velja - ali jih obožuješ ali pa sovražiš. Srednje poti ni! Veliko jih je, ki jih obožujejo, kar je pokazal tudi obisk. preberite več »

ponedeljek, 15. april

Predstavniki Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so minuli petek v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Ljubljani podelili diplome 30  novim sommelierjem, ki so uspešno zaključili izobraževanje na prvi stopnji. Od leta 1993 je tečaj prve stopnje uspešno zaključilo kar 1153 sommelierjev, na drugi stopnji je bilo uspešnih 189 kandidatov, z diplomo najzahtevnejše […]
Pri uporabi smrekovih vršičkov je pri nas še vedno najpogostejši sirup, ki ga pripravljamo iz sladkorja in vršičkov. V nadaljevanju je nekaj osnovnih navodil za najrazličnejše pripravke, ki jih lahko uporabljate v zdravilne namene ali v kulinariki. preberite več »
ZanimivostiSiol.netpred 11 dnevi
Slika članka
Hajdi razkriva, kam se odpravlja
Poznana predvsem kot nekdaj priljubljena otroška pevka, je danes Hajdi Korošec Jazbinšek tudi uspešna podjetnica, lastnica trgovin z otroško opremo, vplivnica, predvsem pa mami dveh nadobudnih fantov. Z družino se radi odpravijo v svet in raziskujejo nove kulture, navade, kulinariko in glasbo. V tokratnem pogovoru nam je zaupala, kam se odpravljajo med prihajajočimi prvomajskimi počitnicami. Razkrila pa nam je tudi svoje skrivnosti za vedno urejeno in sijočo kožo.

nedelja, 14. april

ZanimivostiSvet24pred 12 dnevi
Slika članka
Zdrava malica ali kosilo z regačico, malce drugačnim plevelom
Pomlad je na plano priklicala tudi prvi plevel, ki se je začel razraščati povsod, kjer ni treba. Med slednjim je tudi regačica, na katero smo v veliki meri pozabili, a je odlična v kulinariki. Prav tako spodbuja prebavo in poživi. Več na Svet24.si
Slika članka
Zdravilni in okusni recepti, pripravljeni iz smrekovih vršičkov
Pri uporabi smrekovih vršičkov je pri nas še vedno najpogostejši sirup, ki ga pripravljamo iz sladkorja in vršičkov. V nadaljevanju je nekaj osnovnih navodil za najrazličnejše pripravke, ki jih lahko uporabljate v zdravilne namene ali v kulinariki. Več na Njena.si