ONINA KUHINJA

Priljubljena gostilna v novi preobleki

Gostilna na Gradu se na zelenem griču sredi Ljubljane predstavlja v novi preobleki. Seveda ostaja zvesta svoji tradiciji, obenem pa se ravna po aktualnih kulinaričnih, arhitekturnih in tehnoloških smernicah.
Fotografija: FOTO: Matic Kremzar
Odpri galerijo
FOTO: Matic Kremzar

Pri tem ob podpori vrhunske ekipe pod taktirko Jezerškovih sodelujejo najboljši dobavitelji kakovostnih lokalnih sestavin in izbrani vinarji, tako da bodo gostje v prenovljeni gostilni, ki se ponaša s prestižnim Michelinovim priznanjem Bib Gourmand, nedvomno doživeli nepozabno izkušnjo.

Prenova gostilne bo v gastronomskem turizmu in z Jezerškovimi standardi nedvomno pripomogla k še večji prepoznavnosti Ljubljane kot kulinarične prestolnice,« pravi Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, ki poudarja tudi pomembnost odličnega sodelovanja z Javnim zavodom Ljubljanski grad in mestom Ljubljana.

Po besedah vodje Gostilne na Gradu Jureta Stariča je eden od ciljev prenove tudi večje zadovoljstvo gostov, k čemur bo prispevalo celostno kulinarično doživetje: »Majhni detajli in skrb za udobje gostov omogočajo sproščujočo izkušnjo, ki se kaže tudi na krožniku.«

Poslastice za razvajanje brbončic

Chef Sebastjan Elbl je v sodelovanju z Ano Šušteršič, kreativno vodjo pri Jezeršek gostinstvu, oblikoval nov spomladanski meni, ki odraža Elblovo kuharsko filozofijo, temelječo na spoštovanju naravnega kroga sestavin in prednostnem izboru lokalnih živil.

Jedilnik, ki ga sestavljajo sezonske poslastice, vključuje jedi naših babic, izstopa pa tudi ponudba veganskih jedi. »Med jedi, ki ponazarjajo mojo kuharsko filozofijo, zagotovo spada jelenov hrbet s topinamburjem.

Tu glavno živilo, mladega jelena, združujem s spremljevalnimi sestavinami iz njegovega naravnega okolja, gozda, kot je na primer prah smrekovih iglic in sirup smrekovih vršičkov, ki poudarjajo povezavo med gozdom in krožnikom,« pojasnjuje chef Sebastjan Elbl, ki pri ustvarjanju novih jedi rad preizkuša nove tehnike in okuse.

Piko na i Gostilni na Gradu doda bogata vinska karta, ki temelji na slovenskih vinih in je skrbno usklajena z novo kulinarično ponudbo. Jure Starič, sommelier in vodja Gostilne na Gradu, razlaga: »Pri sestavljanju nove vinske karte smo se še posebej osredotočili na povezovanje hrane in vina.

Pri kreiranju jedi smo že vnaprej razmišljali o tem, katera vina bi se najbolje ujemala z njimi, in preizkusili različne kombinacije, da bi izbrali najboljše. Na koncu pa velja, da je vino tako dobro, kot je dobra družba, v kateri ga pijemo. Zato smo se osredotočili tudi na celostno doživetje, ki ga gostom ponujamo v naši gostilni.«

Foto: Jezersekteam
Foto: Jezersekteam

Poudarek na funkcionalnosti in udobju

Sodobna prenova, ki jo je zasnovala priznana arhitektka in notranja oblikovalka Tina Rugelj pod budnim očesom grajske arhitektke Majde Kregar iz biroja Ambient, je prinesla dolg osrednji točilni pult, ki opravlja več nalog hkrati in je glavni element notranjega dela gostilne.

Pri izbiri pohištva in dekoracije so posebno pozornost namenili udobju in funkcionalnosti, kar je omogočilo ustvarjanje prijetnega in vabljivega vzdušja ob pridihu srednjeveškega značaja. Tako je nastal interier, ki je tudi tesno prepleten z novo celostno grafično podobo,za katero je poskrbel studio Yours&Ours.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije