Vir: Moja leta

petek, 29. marec

Slika članka
Privabite pomlad v svoj dom!
Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prvi topli žarki spomladanskega sonca. Pomlad ima čarobno moč, da nam povrne veselje do življenja, odžene mračno razpoloženje ter regenerira naše telo in duha po dolgi zimi. Obdajte se s spomladanskimi dišavami z Notinom!
Slika članka
Recepti: Velikonočno pecivo
Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonočnih jedi. Glavne dobrote so seveda prekajena šunka, klobase, trdo kuhana jajca, nariban hren in seveda orehova potica. Za Veliko noč pa seveda lahko spečemo tudi različna peciva, ki se jih bodo najbolj razveselili otroci.

četrtek, 28. marec

KulturaMoja letapred 42 dnevi
Slika članka
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa
Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja predstavila na prestižnem mednarodnem knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mesto kot dežela bogate otroške in mladinske literarne ustvarjalnosti in izjemne ilustratorske dediščine.

sreda, 27. marec

KulturaMoja letapred 44 dnevi
Slika članka
Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)
Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Slika članka
Metka Klevišar: VEDNO MORA BITI NEKDO KRIV
Ko poslušam različne ljudi, ugotavljam, da mora biti za nekatere vedno nekdo kriv, prav za vse, kar se jim dogaja.

torek, 26. marec

Slika članka
Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici
Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradicionalno slovensko kosilo. Pečena rebrca postrežemo s praženim krompirjem, ali krompirjem pečenem v pečici. Rebrca lahko spečemo tudi na žaru, najbolj preprosto pa je, če jih spečemo v pečici.

ponedeljek, 25. marec

KulturaMoja letapred 46 dnevi
Slika članka
Velika noč: velikonočne ustvarjalne ideje za ustvarjanje z vnuki
Do praznovanja velike noči nas loči še teden dni, kar pomeni, da imamo še dovolj časa, da se lotimo tematskega ustvarjanja.
Slika članka
Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki
Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlogo igra čebula. Za dober goveji golaž poznamo veliko receptov, zato sem tokrat izbrala recept iz stare slovenske kuharice.

nedelja, 24. marec

Slika članka
Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 25.3 do 31.3. 2024
Ta teden začnemo z močnim dogodkom, v ponedeljek bomo imeli polno Luno in Lunin mrk.

petek, 22. marec

Slika članka
Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."
Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi dejstva, da je Jezus premagal smrt in vstal od mrtvih, temveč zato, ker je temu prazniku ''uspelo'', da ga praznujejo tudi tisti, ki imajo sebe za ateiste. Kar je po svoje zabavno in poučno hkrati.

četrtek, 21. marec

Slika članka
Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."
"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zame kot blagoslov, in to tudi delim. Vsakemu, ki se mi potoži, izpove, povem, da je življenje čudovito in enkratno in da ga je treba ljubiti v vsakem trenutku, v tem trenutku, ker naslednjega mogoče več ne bo,“ pripoveduje danes 62-letni Janko Kozel, ki se je leta 2018 znašel med življenjem in smrtjo. Preživel je namreč presaditev srca.
Slika članka
Ste dobili vabilo? Odzovite se in zmanjšajte tveganja za razvoj raka želodca
Rak želodca je peta najpogosteje diagnosticirana vrsta raka in četrti najpogostejši vzrok smrti zaradi raka na svetu. V Sloveniji letno odkrijemo 450 novih primerov bolezni, 350 oseb letno umre zaradi tega raka. Preprečevanje razvoja bolezni je najboljša metoda za zmanjševanje umrljivosti zaradi raka želodca.

sreda, 20. marec

Slika članka
Začel se je 16. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI
Babice in dedki, če razmišljate, kako bi popestrili dan svojim vnukom jih peljite na festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI. Več o festivali v prispevku.
Slika članka
Metka Klevišar: NI HOTEL OBREMENJEVATI MAME
Že nekaj let se je zdravil zaradi raka, pa tega nikakor ni hotel povedati mami, da je s tem ne bi prizadel. Zdaj je umrl in mama je...
Slika članka
Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke
Si želite mehko, dišeče in dobro pekovsko pecivo? Potem ne odlašajte, nemudoma na delo.

torek, 19. marec

Slika članka
Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil
Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava ponuja obilje divjih rastlin, ki niso samo okusna hrana, temveč so tudi polna hranil, ki nam jih v modernem svetu ob konvencionalni prehrani pogosto primanjkuje.

ponedeljek, 18. marec

Slika članka
Si predstavljate, da ostanete brez telefona? Kako shranjujete spomine in podatke?
Predstavljajte si, da se vam telefon pokvari, ga izgubite ali pa vam ga ukradejo. Kar naenkrat lahko ostanete brez vseh spominov in drugih pomembnih podatkov.
Slika članka
Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)
Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in rižem, ki je preprosta jed na žlico. Mineštro bomo zgostili z rižem in belim fižolom, dodali pa bomo tudi veliko druge zelenjave. Vso zelenjavo bomo dolgo pražili na svinjski masti, nato pa jo bomo za dobro uro postavili v pečico.

nedelja, 17. marec

Slika članka
Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.3 do 24.3. (piše priznana astrologinja)
Česa se bomo v prihajajočem tednu najbolj veselili? Seveda pomladi. Pomlad je že okoli nas, v sredo pa nastopi še koledarska pomlad. Začne se nezadržna rast, zagnali se bomo v nove projekte, še posebno po polni Luni, ki bo 25. marca.

petek, 15. marec

Slika članka
STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako pripravimo dober setveni načrt?
Zakaj je pomemben setveni načrt? Kako ga pripravimo? Na kaj moramo paziti? Na vsa ta vprašanja, in druga odgovarja Miša Pušenjak, univ. dipl. inž. kmet, specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastline pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.