Tema: Zavržena hrana je eden resnejših izzivov danešanje družbe

Lepota in zdravjeVivapred 886 dnevi
Slika članka
Zavržena hrana je eden resnejših izzivov danešanje družbe
Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki se je mnogi ne zavedajo, a s sabo nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Na svetovni ravni se približno tretjina vse hrane, ki se proizvede za ljudi, zavrže, skupno število zavrženih živil na svetu pa je doseglo že 2,3 milijarde ton. Ogromno hrane, ki jo imamo v razvitih državah, zaradi različnih razlogov roma v smeti, še posebej v domačih gospodinjstvih, zato je čas, da skušamo temu narediti konec. Prav zato na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola in s podporo partnerjev Ekologov brez meja, Zveze prijateljev mladine Slovenije, podjetja TAM-TAM že drugo leto zapored obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane. Letošnjemu 2. slovenskemu dnevu brez zavržene hrane s sloganom »Nisem za stran, vzemi me v bran«, se je pridružil še projekt LIFE IP CARE4CLIMATE Ministrstva za okolje in prostor, častno pokroviteljstvo pa mu je izrekel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.