Vir: bibaleze.si

ponedeljek, 21. februar 2022

Slika članka
Priljubljeno dekliško ime, s katerim poimenujemo cvetoči cvet
Žensko ime Zara postaja z leti vse bolj priljubljeno tudi pri nas. Pojavilo se je v šestdesetih letih, bolj prepoznavno pa je postalo šele po letu 2000. Gre za kratko, enostavno in čudovito ime, ki skriva več različnih pomenov.

petek, 4. februar 2022

Slika članka
'Mami, ali veš zakaj si utrujena?'
»Zjutraj si skuhaš in naliješ kavo v skodelico, čeprav že vnaprej veš, da ti je ne bo uspelo spiti ...« Preberite si ganljivo pripoved o mami.

torek, 1. februar 2022

Slika članka
Kam na družinski enodnevni izlet v zimskem času?
Če razmišljate, kam bi se lahko z otroki odpravili na enodnevni izlet pozimi, smo za vas poiskali krasno idejo. Čudovite Zelence lahko obiščete v vseh letnih časih (posebej lepo je spomladi in pozimi) in so lahko krasen enodnevni izlet za vso družino.
Slika članka
Numerologinja predlaga čudovita imena za otroke, rojene februarja
Nekateri starši otroke poimenujejo po prednikih ali znanih osebah, drugi pregledujejo knjige imen, tretji izžrebajo med najbolj priljubljenimi predlogi. Včasih v ospredje postavijo pomen, se ravnajo po datumu, mesecu in godovanju ali upoštevajo številke. Numerologija denimo že stoletja uči, da ime skupaj s priimkom in datumom rojstva vpliva na osebnost in dušo ter da narekuje posameznikovo življenjsko pot. Preverite, katera imena svetuje numerologinja Lili Sorum za otroke, rojene v februarju!

četrtek, 13. januar 2022

Slika članka
7 vrst sadja, ki bi ga morale jesti v nosečnosti
Kako zelo pomembna je zdrava in uravnotežena prehrana v času nosečnosti, nam verjetno ni treba posebej poudarjati. Vsebovati mora veliko sveže zelenjave in sadja, ki vsebuje vitamine, minerale in vlaknine. Katero sadje je v nosečnosti najbolje uživati, razkrivamo v nadaljevanju ...
Slika članka
Razbijamo najbolj pereče mite o dojenju
Dojenje je vsekakor najnaravnejši način hranjenja otroka v prvih mesecih njegovega življenja. Zagotavlja mu vse snovi, ki jih potrebuje za normalen razvoj, in pomaga graditi imunsko odpornost. V nadaljevanju razbijamo najbolj pereče mite o dojenju in razkrivamo prednosti tovrstnega načina hranjenja dojenčka.

četrtek, 4. november 2021

Slika članka
20 stvari, ki se jih vsaka mama nauči v prvem letu materinstva
Malčkovo prvo leto je polno navdušenja. Dojenček raste in se spreminja iz dneva v dan. Toda navaditi se je treba na povsem drugačen življenjski slog in to je včasih lahko težko. Poleg tega hormoni vplivajo tudi na razpoloženje, zato nove mame pogosto prevladajo čustva.

nedelja, 24. oktober 2021

Slika članka
'To sem rekla možu, ko mi je povedal, da me zapušča zaradi druge ženske'
Zagotovo je razhod z ljubljeno osebo ena težjih stvari, skozi katere mora človek v življenju. Še toliko huje je, kadar so za njima leta in med njima otroci.

sreda, 29. september 2021

Slika članka
Načrtovanje nosečnosti: Kaj vam maternični vrat razkriva o plodnih dnevih?
Načrtujete nosečnost? Čestitke! Da pa bi uspešno prispeli do svojega cilja in zanosili, je priporočljivo tudi poznati lastno telo in vedeti, kdaj nastopijo tako imenovani plodni dnevi. Več o tem v spodnjih vrsticah.

sreda, 22. september 2021

Slika članka
Najlepši jesenski stili za nosečke
Obdobje nosečnosti je eno izmed najlepših obdobij v življenju ženske. Za vas smo pripravili nekaj modnih namigov, če ste v pričakovanju, pa nimate idej, na kakšen način osvežiti jesensko-zimsko garderobo.

ponedeljek, 20. september 2021

Slika članka
hCG – hormon, zaradi katerega je nosečnicam lahko slabo
Spoznajte hormon, ki je kriv za vašo slabost in bruhanje v zgodnji nosečnosti. Pa tudi odgovoren, da je lahko test nosečnosti zelo hitro pozitiven, po navadi že takoj po izostali menstruaciji, in da se lahko plod razvija v zdravem okolju.
Slika članka
Tjaša Š. Troha: 'Za srečo je potrebna svoboda, za svobodo pa pogum'
»Človeško nepopolna in s tem popolnoma človeška,« zase pravi Tjaša Š. Troha, mama 5 otrok, diplomirana medicinska sestra, certificirana praktikantka metode ThetaHealing in certificirana izvajalka metode tapkanja, ki nosi v sebi veliko željo pomagati žalujočim in trpečim ob izgubi bližnjih. Tudi sama se je soočila z izgubo otroka, ki je zaznamovala njen pogled na svet in jo popolnoma spremenila. O tem in marsičem smo se z njo pogovarjali v spodnjem intervjuju.

petek, 17. september 2021

Slika članka
Izpoved matere: 'Nosečnost, polna strahu in groze'
Moja tretja nosečnost je bila za oba z možem popolno presenečenje. Po dveh letih prizadevanj, da bi povečala našo družino, sva se namreč povsem sprijaznila z dejstvom, da otrok pri nas očitno več ne bo.

ponedeljek, 9. avgust 2021

Slika članka
Otroška imena, ki so trendna v letu 2021
Ste v veselem pričakovanju in izbirate ime za svojega otroka? Preverite, katera imena za fantka in punčko so trendna v letu 2021.
Slika članka
Nosečnost in (samo)podoba: ko spremembe na telesu vzbujajo stisko
Rast trebuha in prsi, vedno večja telesna teža, nepravilnosti na koži in številne druge telesne spremembe so nekaj naravnega, a kljub temu nekaterim nosečnicam delajo težave pri sprejemanju svoje nove podobe. Kako sprejeti vse spremembe, ki jih prinese novo obdobje, in vzljubiti svoje telo?

četrtek, 29. julij 2021

Slika članka
Kaj, ko se po porodu zgodi najhujše?
Včasih se zgodi, da nosečnost ne poteka normalno ali da se pri porodu zgodi najhujše. "Preizkušnjo, s katero se morata soočiti starša, se težko ubesedi," pravi sogovornica, ki je pred tremi leti doživela smrt svojega še nerojenega otroka in se odločila, da svojo izkušnjo deli z nami.

sreda, 28. julij 2021

Slika članka
Mila Kunis in Ashton Kutcher šokirala z izjavami o umivanju otrok
Osnovne higienične navade, kot so vsakdanje tuširanje in umivanje zob, si marsikdo razlaga po svoje. Nekateri preskočijo to dnevno rutino, nekateri se je striktno držijo, spet drugi se prilagajajo situaciji in lovijo 'zlato sredino'. Kaj sta o svojih higieničnih navadah in umivanju otrok povedala mlada starša, Mila Kunis in Ashton Kutcher, pa si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

torek, 27. julij 2021

Slika članka
'Res si želim, da bi sin umrl pred mano.'
Rojstvo otroka je marsikomu največje darilo v življenju, skrb skozi vse življenje pa brezmejna. Veliko o skrbi za svojega sina ve tudi razvpita manekenka in starleta Katie Price, ki se je v preteklosti v medijih pogosto znašla zaradi svojega divjega obnašanja, tokrat pa je iskreno pokazala svojo drugo plat.
Slika članka
Vse, česar niste vedeli o spolnosti po porodu
Bom po porodu sploh še lahko uživala v spolnosti? Kdaj je najprimerneje začeti spolne odnose? Me bo bolelo? To so najpogostejša vprašanja, ki si jih že v obdobju nosečnosti potiho ali na glas zastavlja marsikatera bodoča mamica. Dejstvo je, da porod prinese številne telesne in čustvene spremembe, ki lahko precej vplivajo na dosedanje spolne aktivnosti.

petek, 23. julij 2021

Slika članka
Šok, krivda, neuspeh, jeza ...: 'Imela sem carski rez.'
Včasih se zgodi, da vaginalni porod zaradi najrazličnejših zdravstvenih ali drugih razlogov ni mogoč. Takrat se zdravniki odločijo za carski rez, ki je lahko urgenten ali vnaprej določen. Z vidika čustvovanja lahko ženska po posegu doživlja širok spekter občutij, zato je potrebna celostna podpora partnerja in bližnjih.