Vir: Bogastvo zdravja

četrtek, 18. april

Darjan Lapanje Četudi bi lahko rekli, da je vreme »samo« vreme, se je le-to v zadnjem času spremenilo do te mere, da se pogovoru o njem nikakor ne moremo izogniti.  Velikokrat beseda na vreme nanese takrat, ko nam zmanjka boljših tematik za pogovor, če pa spadate med vremensko občutljive, pa je pogovor o vremenu lahko […] The post Vremenska občutljivost je resnična appeared first on Bogastvo zdravja .
Katarina Kimovec Zadnja leta opažamo, da se vzorci vremena, kakršnih smo bili vajeni, povsem spreminjajo in sezonske norme niso več tako predvidljive. Zgodnje visoke temperature, ki so bile v preteklosti značilne za poletje, postajajo vse pogostejši pojav že zgodaj spomladi. Letos smo tako v Sloveniji že v prvih dneh aprila zabeležili prve »tridesetice«. Taka nenadna […] The post Ko pomlad postane poletje appeared first on Bogastvo zdravja .
Miha Anžur V tradicionalnih sistemih zdravljenja, kot sta kitajska medicina in ajurveda, se čustva že dolgo povezujejo z delovanjem različnih organov. Jeza naj bi bila tako tesno povezana z zdravjem jeter. Sodobna znanost začenja razkrivati, kako čustveno stanje lahko vpliva na fizično zdravje, kar potrjuje nekatere izmed teh starodavnih prepričanj. Jeza je naravno čustvo, ki […] The post Ko vam nekaj gre na jetra appeared first on Bogastvo zdravja .
Katarina Kimovec Eterična olja, ki so koncentrirane esence iz cvetov, listov, korenin in drugih delov rastlin, so znana po svojih močnih aromatičnih lastnostih in potencialnih zdravilnih učinkih. Gre za naravne pripravke, ki so že stoletja v uporabi v aromaterapiji in tradicionalni medicini. Uporabljamo jih tudi v sodobnih wellness praksah, predvsem zaradi njihove sposobnosti, da vplivajo […] The post Zdravilni izvlečki iz rastlin appeared first on Bogastvo zdravja .
Tia Kemperle Noge so eden izmed najbolj obremenjenih delov telesa, saj nas »nosijo« skozi vsakdanje aktivnosti. Pogosto pa so prav noge tiste, ki jih najbolj zanemarjamo, ko gre za našo redno rutino nege. Prav slaba prekrvavitev nog, neprijetni občutki v mišicah in sklepih, ter druge težave z nogami, pa lahko močno vplivajo na kakovost našega […] The post Poskrbite za »temelj« telesa appeared first on Bogastvo zdravja .
Spletni zmenki so vse pogostejši način iskanja partnerja. Tudi Karmen in Primož sta priložnost dala spletu, na ona-on.com spoznala drug drugega in tako našla pravo ljubezen. Zdaj skupaj z ona-on.com načrtujeta svojo Sanjsko poroko. Karmen in Primož svojo ljubezensko zgodbo pišeta že 2 leti – ona se je za ona-on.com odločila po temeljitem premisleku, on […] The post Od nezaupanja do Sanjske poroke: Karmen in Primož o svoji ljubezenski zgodbi z ona-on.com appeared first on Bogastvo zdravja .

torek, 16. april

Na poti do boljšega sluha so najtežji prvi koraki. V AUDIO BM se tega zavedamo in vam pomagamo pri vseh korakih. Za pridobitev slušnih aparatov je postopek natančno predpisan. Da se boste med kopico informacij lažje znašli vam pomagamo s konkretnimi napotki in dejanji. Po nekaterih statistikah osebe v povprečju odlašajo kar 7 let, preden […] The post Kako do slušnih aparatov? appeared first on Bogastvo zdravja .

ponedeljek, 15. april

Za žensko je ura najprej okras, šele nato pripomoček. Zato mora biti čudovita, sodobna in skladna z njenim modnim slogom. Vse to združuje Huaweieva pametna ura, ki pa ni zgolj lepa, temveč postaja nepogrešljiva svetovalka zdravega življenjskega sloga. Pametna ura Huawei Watch GT 4 s premerom 41 milimetrov sledi filozofiji »manj je več«, kjer je […] The post Vzdržljiva lepotica, ki bo sledila vsakemu vašemu koraku appeared first on Bogastvo zdravja .
Kljub temu, da si zaslužijo oznako najboljših domačih pomagačev, se robotskih sesalnikov še vedno drži nekaj trdovratnih mitov! Čas je, da jih »razbijemo«! Enega za drugim. Najhuje je, če zaradi stereotipov oziroma mitov, ki ne držijo, zavračate nakup napravice, ki vam bo drastično olajšala in spremenila življenje. Čemu bi se sami mučili s sesanjem in […] The post Razbijamo mite o robotskih sesalnikih iRobot appeared first on Bogastvo zdravja .
Odprite revijo v novem zavihku The post April 2024 appeared first on Bogastvo zdravja .

četrtek, 11. april

Slika članka
Izredne brezžične slušalke Huawei FreeClip že na voljo v slovenskih trgovinah
Tehnološko podjetje Huawei je predstavilo prave stereo brezžične slušalke (TWS) Huawei FreeClip odprtega tipa z inovativno zasnovo C-bridge Design ter tehnologijo samodejne zaznave nošenja (Smart Wear Detection), ki jih odlikuje razmerje med dolgotrajno uporabo in dolga življenjska doba baterije. Več na Njena.si

torek, 9. april

Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar mlade in bodoče starše zanima. Baby Expo bo potekal 13. aprila v Ljubljani, na njem pa bodo lahko obiskovalci izkoristili sejemske popuste in prisostvovali izobraževalnim predavanjem, poskrbeli pa bodo tudi za zabavni program za najmlajše. […] The post Baby Expo 2024: Celodnevna avantura za bodoče starše in mlade družine appeared first on Bogastvo zdravja .

ponedeljek, 8. april

HPV je najpogostejša spolno prenosljiva okužba, ki prizadene tako moške kot ženske. Virus HPV se širi s spolnimi stiki, lahko pa se nahaja na koži in sluznici. Poznamo več vrst genotipov HPV, najbolj nevarni so visokorizični genotipi, saj okužba z njimi lahko voodi v razvoj predrakavih sprememb in raka. Celične spremembe potekajo počasi in se […] The post Odločimo se in preprečimo več vrst rakov appeared first on Bogastvo zdravja .

petek, 5. april

Nakupovanje z malčki je lahko precej zahtevno. Saj veste, otrok je prerasel večino hlač, želeli bi osvežiti njegovo garderobo, morda ste v nakupovanju opreme za novega družinskega člana, vaš prvorojenec pa seveda v izbiranju ustreznega avtosedeža za mlajšo sestrico ne vidi zabavne dogodivščine, zato se vaša misija hitro konča, razpoloženje pa ni nič kaj veselo. […] The post V trgovino z malčkom? Otročje lahko! appeared first on Bogastvo zdravja .
Naše obrambne moči so tekom mrzlih dni ponovno na preizkušnji. Zakaj jih ne bi podprli z RegulatproMetabilc naravnim eliksirjem? RegulatproMetabolic v primerjavi z RegulatproBio eliksirjem močneje podpira obrambne moči, kadar smo bolj obremenjeni. Znano je, da lahko ljudje s kroničnimi težavami (npr. sladkorna bolezen, srčno žilna obolenja, …) hitreje podležejo virozam. Šibkeje deluje tudi imunski […] The post Ko obrambne moči potrebujejo podporo appeared first on Bogastvo zdravja .
odjetje iRobot je nadgradilo ponudbo z robotskim sesalnikom Roomba Combo Essential, ki se ponaša s funkcijo pomivanja tal, pametno navigacijo, večjo sesalno močjo in inteligentnim operacijskim sistemom iRobotOS. Poleg preproste uporabe in cenovne dostopnosti, je glavna odlika novega robotskega sesalnika še zagotavljanje bistvenih lastnosti, ki so jih stranke vzljubile pri najbolje prodajani družini Roomba 600, […] The post Samo 299,90 evrov za zmogljiv kombiniran robot Roomba Combo Essential! appeared first on Bogastvo zdravja .

četrtek, 4. april

Ljubezen je nedvomno ena najbolj priljubljenih tematik v pesmih, ne glede na glasbeni žanr. Skladbe bluesa, rocka, popa, reggaeja in celo metala so polne izpovedi tega čudovitega čustva. Vsak ima svojo najljubšo romantično skladbo, bodisi veselo ali žalostno, domačo ali tujo. Zato smo za vas pripravili izbor najlepših ljubezenskih pesmi, ki bodo ustrezale vašim pričakovanjem […] The post Ali se tudi v tebi skriva nepoboljšljivi romantik? appeared first on Bogastvo zdravja .

nedelja, 31. marec

Katarina Kimovec Ko govorimo o velikonočnih jedeh, zagotovo ne moremo mimo hrena. Ta nepogrešljiva sestavna v mnogih svetovnih kuhinjah ima bogato zgodovino in številne uporabne lastnosti. Zaradi njegove ostrine, ki jo sproži encimski odziv obrezovanja, velja hren za priljubljeno sestavino v številnih jedeh, od omak do vloženih jedi. Poleg svoje kulinarične vrednosti pa ima tudi […] The post Oster, a zdravilen appeared first on Bogastvo zdravja .
Darjan Lapanje Danes smo se zbudili v velikonočno jutro, ko se verniki spominjajo Kristusovega vstajenja od mrtvih. Praznik velike noči je na Slovenskem povezan s številnimi običaji, ki se že stoletja prenašajo iz rod v rod in smo jih prevzeli domala vsi, ne glede na to, ali smo verni ali ne. Prav zato se nam […] The post Pirhi, šunka in zajček appeared first on Bogastvo zdravja .

petek, 29. marec

Abena-Helpi d.o.o. Živimo v času, ko se vse bolj očitno soočamo z izzivi podnebnih sprememb, izčrpavanja naravnih virov in onesnaževanja. Trajnostnost tako postaja vse pomembnejša vrednota. Gre za način življenja in gospodarjenja, ki zadovoljuje potrebe sedanjih generacij, ne da bi pri tem ogrožali možnosti prihodnjih generacij za zadovoljevanje njihovih potreb. Tako posamezniki in podjetja kot […] The post Ravnajmo bolj odgovorno appeared first on Bogastvo zdravja .