Vir: connect.si

petek, 24. maj 2013

Slika članka
Aplikacija Tripotnik za okoljsko odgovorne
Aplikacija Tripotnik (trajnostno na pot) je orodje namenjeno dvigu okoljske ozaveščenosti prebivalcev. Predstavlja medij za ozaveščanje na področju trajnostne mobilnosti, ki ponudniku neposredno predstavi okoljske posledice lastnih potovalnih navad.

torek, 30. april 2013

Slika članka
Za vse DJ-je, MC-je in mojstre zabave, Philipsov mini Hi-Fi sistem FWP3200D
Pri Philipsu so za prireditelje domačih zabav, ljubitelje DJ-janja in obsedence z zvokom razvili mini Hi-Fi sistem FWP3200D, ki lahko postane središče vsake zabave.

nedelja, 28. april 2013

Družba MasterCard je danes predstavila zmagovalce natečaja MasterCard Mobile Shopping Applications Awards, ki nagrajuje najboljše aplikacije za mobilno nakupovanje v devetih državah Srednje in Vzhodne Evrope, Rusiji in Turčiji.

četrtek, 25. april 2013

Slika članka
Slovenska premiera: Samsung Galaxy S4 LTE
Samsung GALAXY S4 LTE bo na dan globalnega pričetka prodaje na voljo tudi slovenskim kupcem. V soboto 27. 4. 2013 od 10h dalje bo na voljo v Mobitelovima centroma v Ljubljani in Mariboru.

ponedeljek, 22. april 2013

Slika članka
Na Microsoft NT konferenci bo uradno predstavljen slovenski Office 365 za podjetja
Udeležencem NT konference bo skupno na voljo 89 predavanj in 16 delavnic, 10 poglobljenih seminarjev in 4 celodnevne delavnice. Udeleženci se bodo lahko celovito seznanili z aktualnimi trendi, kot so konzumerizacija, računalništvo v oblaku,...
Slika članka
Kdo so longboarderji in kdo izdeluje te dolge deske, smo si ogledali v Kinu Šiška
Dolga deska oz. "longboard" je poljubno dolga rolka, ki jo večina nas pozna iz posnetkov drznih in hitrih spustov po ovinkastih asfaltnih cestah. Malo manj znano pa je, da je pri nas zelo živa longboard skupnost, ki prireja enega večjih longboard...

četrtek, 18. april 2013

Slika članka
97% zlonamerne kode spisane za Android
Po raziskavi, ki jo je objavil Fortune, je skoraj vsa zlonamerna koda, ki je spisana za mobilne naprave, namenjena telefonom in tablicam z Googlovim Androidom in to kljub temu, da po tržnem deležu ne prevladuje v vseh segmentih.

sreda, 17. april 2013

Slika članka
Samsung podaril televizor otrokom na ljubljanski Pediatrični kliniki
Pediatrični kliniki v Ljubljani je podjetje Samsung Slovenija podarilo enega izmed najnovejših televizorjev Samsung ES8000 Full HD, ki se ponaša s funkcijo Smart TV in omogoča igranje iger kot so Jezni ptiči.

torek, 16. april 2013

Slika članka
LaCie Blade Runner - imejte podatke vsaj na lepem
Štiri terabajte in s priključkom USB 3.0 je LaCiejev Blade Runner, kakor so poimenovali prenosni disk, brez dvoma učinkovita in uporabna računalniška komponenta.

ponedeljek, 15. april 2013

Slika članka
Ob zastoju srca samodejni klic na pomoč preko aplikacije iHELP
Aplikacija iHELP je še en izmed načinov SOS obveščanja ob zastoju srca. Gibanje, ki stoji za projektom pa povezuje tako reševalce, kot skrbi za čim boljšo zaščito žrtev srčnih zastojev s širjenjem mreže defibliratorjev, ozaveščanjem in ne...
Slika članka
Test: Sony Xperia Z, 5-palčni stekleni Android
Sony Xperia Z je novi zastavonoša japonske mobilne industrije. Ob trenutno najmočnejšem čipovju, zaslonu še večjih dimenzij in ločljivosti, so pri Sonyu ubrali tudi novo oblikovno pot.

četrtek, 11. april 2013

Slika članka
ECE mobil - prva aplikacija za spremljanje porabe električne energije
V Elektru Celje Energija (ECE), hčerinski družbi Elektra Celje, ki skrbi za prodajo električne energije, so kot prvi dobavitelj električne energije javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone.

sreda, 10. april 2013

Slika članka
Elite CommandAR - rešite planet pred napadom iz vesolja
Oni dan se nam je zahotelo pobijanja nagravžnih nezemljanov in glej no glej, našli smo igro, ki nam omogoča prav to. Okej, ne zavijajte z očmi. Igra res ni prva, v kateri bi morali reševati naš ljubek planet pred invazijo kakšnih grdavžov, je pa...
Slika članka
Lenovo z najboljšo oblikovalsko ekipo in nagrado red dot
Oblikovalska ekipa družbe Lenovo je prejela prestižni naziv 'red dot design team of the year 2013', največje industrijsko priznanje na področju oblikovanja izdelkov, ki priča o odličnem delu oblikovalcev največjega proizvajalca računalnikov na svetu.

torek, 9. april 2013

Slika članka
Verbatim predstavlja izboljšane OLED module za kreativno razsvetljevanje
Verbatim je predstavil najnovejšo serijo VELVE, najnaprednejše barvno nastavljive in pridušljive OLED module na svetu s svetlostjo brez bleščanja do 2.000 cd/m2 – kar dvakrat svetleje kot pri predhodni seriji.
Slika članka
Garmin postal globalni dobavitelj vgradnih navigacij za bodoča Mercedes-Benz vozila
Roka tako, roka tako. Garmin in Mercedes-Benz sta si segla v roko in tako potrdila pričetek novega velikega partnerstva. Garmin je tako postal globalni dobavitelj navigacij za prihajajoče Mercedes-Benz modele.

ponedeljek, 8. april 2013

Slika članka
EU niža cene mobilnih storitev, nove zgornje meje bodo veljale tudi za Hrvaško
Vsako leto z veseljem poročamo o novih znižanjih cen mobilnega gostovanja, ki jih Evropska komisija predpiše operaterjem mobilne telefonije znotraj EU. Letošnja uredba bo zadevala tudi Hrvaško, ki kot 28. članica 1. 7.
Slika članka
Perfect 8 the Point MKII Evolution - zvok stekla
Švedska manufaktura vrhunskih zvočnikov Perfect 8 je zapisana ustvarjanju luksuznih izdelkov, mednje pa zagotovo spada 5.1-kanalna serija zvočnikov z ohišji iz stekla.
Slika članka
Mazzanti Evantra V8 - ekskluzivna beštija
Luca Mazzanti, pa ne tisti italijanski kolesar, se je s svojimi prvimi prototipi športnih avtomobilov proslavil v rani mladosti že v peskovnikih, danes pa izdeluje čisto zaresne športne beštije, ki jih odlikujeta dovršen italijanski dizajn in...

petek, 5. april 2013

Slika članka
Samsung kot prvi s certifikatom kakovosti slike za svoj ukrivljeni OLED-televizor
Samsung je kot prvi na svetu prejel certifikat za izjemno kakovost slike svojega 55-palčnega televizorja OLED TV z ukrivljenim zaslonom. Ukrivljen zaslon naj bi sicer ponujal boljšo izkušnjo gledanja, saj naj bi zmanjševal naprezanje gledalčevih oči.