Vir: Dolenjski list

Civilna iniciativa Videm, Stara Vas, Krško nasprotuje načrtovani širitvi Krkinih zmogljivosti v Krškem. Občinske svetnike je zato pozvala, naj na današnji seji odločijo o morebitni izredni seji na to temo. Vodstvo krške občine bo odločitev o seji prepustilo svetnikom. preberite več »
Na pročelju njegove rojstne hiše na Partizanskem trgu v Metliki so sinoči odkrili spominsko ploščo leta 2020 umrlemu geografu, zgodovinarju, muzealcu in rojaku Zvonku Rusu. Njegovo življenje in delo je predstavila predsednica Belokranjskega muzejskega društva in direktorica Belokranjskega muzeja Andreja Brancelj Bednaršek. preberite več »
Četrtek je dan za Dolenjski list, ki vam tudi tokrat v branje ponuja zanimive vsebine. preberite več »
Nogometaši Krke so včeraj gostili Primorje eMundia, vodilno ekipo 2. SNL. Vse je kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, a v izdihljajih tekme so Primorci še tretjič uspeli premagati domačega vratarja Luko Čadeža in se tako veselili nove zmage. preberite več »
Slika članka
Drama v Dobruški vasi: Grožnje z orožjem, napadli so policiste
20. 9. okoli 13. ure smo bili obveščeni, da je na območju Dobruške vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Pri tem je lastniku zemljišča zagrozil z orožjem, so sporočili iz PU Novo mesto. Las...
Podjetniški inkubator je eden od 12 letošnjih nominirancev za »EU projekt, moj projekt 2023«. S celodnevnim programom bomo 27. septembra 2023 predstavili dobro lokalno zgodbo, ki so se uresničila s pomočjo evropskih sredstev in oblikuje naš skupni boljši danes in jutri. preberite več »
Košarkarji Krke so se včeraj prvič predstavili domačim navijačem. V sklopu priprav na novo sezono so gostili Cibono in se ji oddolžili za nedeljski visok poraz v Zagrebu (78:95). Tokrat so v dvorani Leona Štuklja slavili zmago z 80:66. preberite več »
Spomin na pokojnega ustavnega pravnika in prvega predsednika državnega sveta Ivana Kristana bodo danes v Ljubljani počastili z žalno sejo Državnega sveta. preberite več »
Badminton, najhitrejša igra z žogico na svetu, je že tri desetletja doma na Mirni. Septembra so v tem dolenjskem kraju gostili kar dva mednarodna turnirja , na katerih so nastopili številni mladi športniki iz različnih držav sveta. preberite več »
Včeraj ob 11.43 so gasilci PGD Kočevje v Turjaškem naselju v Kočevju odprli vrata stanovanja, v katerem se je bila onemogla oseba. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP. preberite več »

Včeraj

Slika članka
Migracije v Posavju: policija na najbolj kritičnih območjih povečala nadzor
Vodstvo novomeške policijske uprave je predstavilo ukrepe za zmanjševanje bremena migracij na območju Posavja. Med drugim poskuša policija prebežnike prestrezati čim bliže meji, da ne zahajajo v naselja in povzročajo nelagodja med krajani,...
V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so dopoldne tudi uradno namenu predali nove prometne ureditve pri podružnični šoli v Velikem Podlogu. Na krajši slovesnosti so sodelovali tamkajšnji učenci, vrtčevski otroci pa so nove prometne ureditve odprli z vožnjo s poganjalčki, so sporočili s krške občine. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 4 urami in 32 minutami
Škocjan napreduje, marsikaj je že narejenega, a vstop v središče kraja je že vseskozi enak. V prihodnosti bo drugače, saj tu načrtujejo krožišče, se pa zdi, da bodo na to pridobitev še čakali. preberite več »
Regionalne novice > PomurjeVestnikpred 1 dnem, 5 urami in 26 minutami
Slika članka
V okviru dneva brez smrtnih žrtev na cestah poostren nadzor policije
V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki v ospredje postavlja odločitev za varčne poti in racionalnejše načine potovanj, in dnevov prometne varnosti danes obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah. Na celotnem slovenskem avtocestnem omrežju bo potekal poostren nadzor policije, so sporočili iz Agencije za varnost prometa. Več na Vestnik.si
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 5 urami in 47 minutami
Dr. Jelica Jelušić o pomenu kurirskih povezav po celotni Sloveniji med 2. svetovno vojno – Primer Angelce Ocepek preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 6 urami in 57 minutami
Včeraj nekaj po 15. uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice električnega skiroja in voznice osebnega avtomobila na Novem trgu ( o nesreči smo že poročali ). Na Policijski upravi Novo mesto pojasnjujejo, da je po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih 45-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 47-letno voznico električnega skiroja, ki je padla in se lažje poškodovala. Okoliščine in odgovornost za prometno nesrečo policisti še preverjajo, dodajajo na PU. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 7 urami in 47 minutami
V občinah Kostel in Osilnica, ki so jih septembra lani dvakrat prizadele poplave, so dočakali državni denar za temeljitejšo sanacijo škode. Z njim bodo v Kostelu popravili najbolj prizadeto občinsko cesto Colnarji-Kostel-Žaga, v Osilnici pa več poškodovanih občinskih cest. Na sanacijo države čaka državna cesta skozi Strmo reber. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 8 urami in 47 minutami
Tudi Občina Trebnje se je – kot vrsto let doslej – pridružila mednarodni akciji Evropski teden mobilnosti. Minuli petek so parkirišče pred občinsko stavbo spremenili v park, začeli pa so tudi z mobilnostno akcijo zaposlenih. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 9 urami in 27 minutami
Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je Regionalni razvojni agenciji Posavje potrdila partnerski projekt Mislim modro - povezovanje regionalnih pridelovalcev in ponudnikov v kulinarične zgodbe Posavja. Njegov namen je krepitev prepoznavnosti in ugleda vina modra frankinja. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 11 urami in 47 minutami
Včeraj ob 15.17 sta na Novem trgu v Novem mestu trčila osebno vozilo in skiro. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj trčenja in pomagali ponesrečeni voznici skiroja. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano voznico odpeljali v novomeško bolnišnico. preberite več »