Vir: Dolenjski list

Včeraj

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) odobrilo šest milijonov evrov za njihov projekt Skupaj za znanje: Izvajanje aktivnosti v večnamenskih romskih centrih. Večino denarja, 5,1 milijona evrov, bo prispeval Evropski socialni sklad. preberite več »
V parku sevniškega gradu so včeraj zvečer pripravili tradicionalno skupno posavsko praznovanje Dneva državnosti. Slavnostna govornica je bila predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič , ki je v svojem govoru večkrat poudarila, da je zelo ponosna Sevničanka. preberite več »
V Škofiji Novo mesto so že znana nova imenovanja in premestitve duhovnikov v posameznih župnijah, te novice pa so med ljudmi vedno deležne velikega zanimanja. Spremembe bodo stopile v veljavo 1. avgusta, ko bodo mnogi duhovniki pričeli poslanstvo na novem kraju. preberite več »
Slika članka
Prijazna Slađana
Sedenje pod sončnim dežnikom izgleda kot prizor z dopusta, a to ne drži vedno. Zdravnica specialistka družinske medicine Slađana Smrzlić, zaposlena pri Družinski medicini Žagar v Žužemberku, je del svojega prostega časa tokrat namenila nedavnemu dogodku. Na Dvoru sta tamkajšnje kulturno društvo in krajevna organizacija Rdečega križa pripravila Sobotno druženje Suhokranjcev. preberite več »
Novo mesto je bilo med drugo svetovno kar nekajkrat bombardirano in ni bilo hiše, ki v tistih štirih letih ni bila poškodovana, mnoge so bile porušene do tal. O teh bombardiranjih, nemških, o ruševinah in obnovi mesta govori včeraj odprta razstava Marjete Bregar In Novo mesto? v Dolenjskem muzeju. preberite več »
Nika Glojnarič (Brežice) je bila tretja v teku na 100 m ovire na atletskem mitingu srebrne celinske serije v Madridu. Tekla je 13,20 sekunde. Pred njo sta bil Grkinja Elisavet Pesiridu (13,07) in Madžarka Laura Banko (13,19). preberite več »
Občina Mirna Peč praznuje svoj praznik 21. junija. Že tradicionalno ga zaznamujejo z vrsto prireditvami, osrednja je bila sinočnja slavnostna seja občinskega sveta, na kateri so zaslužnim podelili priznanja v zahvalo za vse, kar so v preteklosti naredili dobrega za lokalno skupnost. preberite več »
Sinoči ob 21.45 je v naselju Veliki Videm, občina Trebnje, močan veter delno razkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentlovrenc in Velika Loka so s folijo začasno pokrili poškodovani del strehe. preberite več »

petek, 21. junij

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 4 urami in 38 minutami
Predstavniki osmih evropskih držav so prejšnji teden obiskali Krško z okolico in v okviru mednarodnega srečanja na temo solidarnosti in človekovih pravic izvedli številne aktivnosti v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom in predstavniki različnih organizacij. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 8 urami in 38 minutami
Slika članka
Maccy uživa v materinstvu
Belokranjska glasbenica Simona Vranešič Maccy je v cvetu materinstva posnela dve novi skladbi. Pesem Dnevi gredo naprej v slovenskem jeziku in v angleščini še Someone like me, ki jo spremlja tudi videospot, posnet na Smuku nad Semičem. Pri slednji v glasbeni mešanici popa in rocka prepeva o razočaranih partnerskih odnosih. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 9 urami in 8 minutami
Stavka zaposlenih na upravnih enotah je povzročila zelo dolge vrste čakajočih. Za nujne opravke, kot je naročilo osebnega dokumenta, prijava spremembe prebivališča, podaljšanje vozniškega dovoljenja itn. ljudje čakajo uro, dve ali tudi več. Seveda to povzroča jezo, razočaranje in ogorčenje – ne le proti stavkajočim, tudi proti aktualni vladi. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 11 urami in 8 minutami
V Novem mestu so se danes sestali župani, dolenjskih, posavskih in belokranjskih občin, ki se soočajo z romsko problematiko. Kot so poudarili, je država zavrnila njihove predloge za zakonske spremembe in napovedala, da bo pripravila svoje predloge za reševanje omenjenih težav. Župani razočarani ugotavljajo, da nimajo vzvodov za ukrepe, ob tem pa občutijo nemoč ali pa nepripravljenost države, ki na tem področju ne opravi svoje naloge. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 14 urami in 38 minutami
Včeraj okoli 13.30 se je zgodila prometna nesreča na območju Trebnjega. (Takrat še) neznani voznik osebnega avtomobila, ki naj bi vozil z veliko hitrostjo, je trčil v mladoletno kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Voznik je brez ustavljanja nadaljeval z vožnjo, ne da bi ji nudil pomoč. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci oskrbeli in opeljali v bolnišnico. Med intenzivno preiskavo so policisti v popoldanskih urah uspeli izslediti lastnika vozila, ki so ga iskali tudi s pomočjo medijev, kasneje pa še 22-letnega osumljenca, ki je povzročil nesrečo. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 15 urami in 23 minutami
Mestna občina Novo mesto je s slovesnostjo na Muzejskih vrtovih Dolenjskega muzeja, polaganjem venca v Pogancih in cvetja na grobu Franca Uršiča v Prečni, ter s 16-kilometrskim spominskim pohodom, ki se prične in zaključi v Pogancih, obeležila spominski dan občine v spomin na dan začetka osamosvojitvene vojne za samostojno Slovenijo in dan državnosti. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 16 urami in 28 minutami
Slika članka
Obsodili nasilje, zahtevajo boljša varnostna zagotovila
Sprejel je šest sklepov. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 16 urami in 58 minutami
Naslednjih pet let bo javni zavod za kulturo, šport, turizem, in mladino (KŠTM) vodila dosedanja direktorica Mojca Pernovšek . Tako so sklenili sevniški občinski svetniki na 16. redni seji, potem ko so brez navzočnosti javnosti poslušali predstavitvi obeh kandidat. Župan Srečko Ocvirk je javnost izključil na podlagi prošnje ene od kandidatk in ker mu to dovoljuje poslovnik občinskega sveta. Vzrok: zagotovitev varstva osebnih podatkov. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 17 urami in 58 minutami
Državno kolesarsko prvenstvo v kronometru v Trebnjem se je končalo po pričakovanjih. Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je izkoristil odsotnost treh najboljših slovenskih kronometristov, lanskega prvaka Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča ter Jana Tratnika, in se po treh drugih mestih veselil svojega prvega naslova v tej disciplini. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 18 urami in 8 minutami
»Vsak od nas in vsi skupaj smo zelo pomemben kamenček v mozaiku grajenja lokalne skupnosti. In lepo je biti župan v občini, ki jo bogatita sodelovanje in pripravljenost pomagati – naj bo to pri organizacij prireditev ali pa takrat, ko pride do nesreče,« je včeraj na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku dejal mirnski župan Dušan Skerbiš , ki je skupaj z direktorico občinske uprave Tanjo Šinkovec in predsednico odbora za priznanje Jasmino Pečnik tudi podelil letošnja občinska priznanja. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 18 urami in 38 minutami
Člansko moštvo novomeške košarkarske ekipe Krka ima novega trenerja, so sporočili iz dolenjskega kluba. Na to mesto je bil imenovan 38-letni Dejan Jakara, ki je s klubom sklenil dolgoročno pogodbo. Drugih podrobnosti dogovora v Krki niso navedli. Po dveh letih so konec maja končali sodelovanje s prejšnjim trenerjem Gašperjem Okornom. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 19 urami in 8 minutami
V družbi Gen energija na podlagi niza študij potresne varnosti, opravljenih v zadnjih desetletjih, izpostavljajo, da parametri predvidene lokacije nove nuklearke v Krškem (Jek 2) omogočajo varno obratovanje in proizvodnjo energije. Bodo pa te parametre pri zasnovi reaktorja morali upoštevati trije potencialni ponudniki tehnologije. preberite več »