Vir: Dolenjski list

Brežiška atletinja Nika Glojnarič je na 19. svetovnem prvenstvu v dvorani v Glasgowu v prvem krogu kvalifikacij na 60 m ovire z osebnim rekordom 8,05 sekunde in 16. izidom napredovala v polfinale, ki bo nocoj ob 20.40 po slovenskem času. To bo tudi zadnji nastop šestčlanske slovenske ekipe na Škotskem. preberite več »
V Kočevju so prostor zagotovili že pred štirimi leti, v Črnomlju bodo gradili – Kakšna bo po novem raven zdravstvenega varstva v Ribnici in Metliki, kjer so sklicali izredno sejo občinskega sveta? preberite več »
Občina Brežice in Društvo podeželske mladine Brežice sta pod naslovom Izzivi in priložnosti mladih na podeželju pripravila v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice 5. kmetijski forum. preberite več »
V 18. krogu lige NLB so v Trebnjem včeraj spremljali sosedski derbi. Boljši bo bili rokometaši domačega Trima, Krka pa je doživela peti poraz. preberite več »
Zmaga odbojkarjev Krke kot dobra popotnica za polfinalno tekmo Pokala preberite več »

Včeraj

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 1 uro in 13 minutami
Na današnjem 30. pohodu po Jurčičevi poti se je od Višnje Gore do Muljave odpravilo 5.500 pohodnikov. Jubilejni pohod je potekal v znamenju 180. obletnice rojstva znanega literata in 160-letnice izida njegove prve knjige Jurij Kozjak. Prav to bodo letos člani Kulturnega društva Josipa Jurčiča postavili na oder letnega gledališča na Muljavi. Premiera bo 21. junija ob 21. uri. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 3 urami in 53 minutami
V Občini Trebnje so v postopku participativnega proračuna izvedli prvih sedem izglasovanih projektnih predlogov. Prvih štirih zaključenih projektov so se razveselili v Trebnjem, Dobrniču, na Rihpovcu in Čatežu. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 5 urami in 53 minutami
Vse kaže, da bo grad na Mirni, ki velja za enega najlepše prenovljenih kulturnih spomenikov srednjeveške arhitekture na slovenskem ozemlju, dobil novega lastnika. Župan Mirne Dušan Skerbiš pravi, da se je zanj močno ogrel kupec iz Anglije, njegove besede pa je potrdila tudi Barbara Hočevar, lastnica nepremičninske agencije Pikado Real Estate, ki grad prodaja. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 7 urami in 53 minutami
Tradicionalno se zadnji četrtek v februarju na letnem zboru zberejo markacisti Dolenjske in Bele krajine. Letos je srečanje potekalo v Metliki, kjer so se zbrali markacisti desetih planinskih društev. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 9 urami in 23 minutami
Prva lastovka sicer še ne prinese pomladi, a nogometaši Krke so uvod v spomladanski del sezone 2. SNL opravili z odliko, kar po ponesrečenem jesenskem delu daje upanje na uspešnejše nadaljevanje. S 3:1 (1:0) so doma ugnali kranjski Triglav, junak tekme pa je bil z dvema zadetkoma Ismir Nadarević , ki je v Novo mesto pozimi prišel iz Ilirije. preberite več »
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 12 urami in 6 minutami
Z marcem vstopamo v meteorološko pomlad, ki bo sledila nadpovprečno topli zimi. Kot je za STA pojasnil meteorolog Brane Gregorčič z agencije za okolje, podatki zaenkrat nakazujejo nadaljevanje za ta čas pretoplega vremena, ni pa izključena ohladitev sredi prihodnjega tedna. Preberi članek: Ob nastopu meteorološke pomladi nadaljevanje za ta čas pretoplega vremena na portalu Koroške Novice .

petek, 1. marec

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 23 urami in 23 minutami
Danes zjutraj ob 07.13 je pri Koroški vasi v občini Novo mesto voznik osebnega vozila zapeljal s ceste ter se prevrnil na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa ter počistili razlite motorne tekočine. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 3 urami in 43 minutami
Štirje svetniki Gibanja Svoboda v krškem občinskem svetu, in sicer Borut Arh, Aleš Zorko, Igor Jarkovič in Almedin Ismić, so izstopili iz te skupine in bodo od zdaj delovali kot neodvisni svetniki. Zakaj so se odločili za izstop in ali sploh še ostajajo člani stranke Gibanja Svoboda, nam nihče izmed četverice ni povedal, češ da bodo svojo novo vlogo podrobneje pojasnili po počitnicah oz. dopustih. V svetniški skupini Gibanja Svoboda sta ostala le Aleš Stopar kot vodja in Brigita Piltaver Imperl, ki jo je župan pred kratkim odstavil s tega položaja. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 4 urami in 23 minutami
Tudi letos bodo pohodniki lahko na prvo soboto v marcu tradicionalno obiskali Jurčičevo pot. Jubilejni 30. pohod po Jurčičevi poti bo potekal to soboto, 2. marca 2024, s startom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 4 urami in 53 minutami
Medtem ko po nekaterih krajih v Sloveniji že potekajo vpisi otrok v vrtce za prihodnje šolsko leto, pa so se ti danes začeli v ljubljanski, novomeški in krški občini. Tam bodo otroke lahko vpisali do 15. marca. V naslednjih dneh pa to še čaka druge mestne občine, med drugim Kranj, Slovenj Gradec, Velenje in Maribor. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 5 urami in 23 minutami
Tudi letos bodo pohodniki lahko na prvo soboto v marcu tradicionalno obiskali Jurčičevo pot. Jubilejni 30. pohod po Jurčičevi poti bo potekal to soboto, 2. marca 2024, s startom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 5 urami in 53 minutami
Splošna bolnišnica Novo mesto (SBNM) je tudi lani poslovala pozitivno, saj je izkazala za pet milijonov evrov presežkov prihodkov nad odhodki, obsežen investicijski cikel pa se bo nadaljeval tudi letos. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 6 urami in 38 minutami
Poročali smo že , da je v Krškem včeraj zgodaj zjutraj nekaj po 5. uri nekdo vlomil v prostore za prodajalno in po sprožitvi alarmne naprave pobegnil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, je včeraj poročala PU Novo mesto, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 7 urami in 43 minutami
Društvo slovenskih režiserjev in režiserk je sinoči v Slovenski kinoteki že desetič podelilo stanovske nagrade na področju filmske in televizijske režije. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 9 urami in 23 minutami
Košarkarji Krke so v 19. krogu lige Nova KBM premagali Terme Olimia s 96:71 (26:24, 51:37, 74:56). preberite več »