Vir: Dolenjski list

Regionalne novice > PodravjeLokalec.sipred 7 urami in 27 minutami
Slika članka
Podeljena priznanja za dolgoletno uspešno opravljanje rejniške dejavnosti
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Luka Mesec, je na včerajšnjem sprejemu podelil dve priznanji za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti. Priznanji za leto 2023 sta prejela rejnica Marija Zver iz Turnišča in rejnik Igor Lesinšek iz Pišec. Gre za izkušena rejnika – gospa Marija Zver izvaja rejniško dejavnost od leta […]

Včeraj

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na svoji zadnji redni seji med drugim obravnaval pravila o subvencioniranju izgradnje kapnice in uporabi deževnice za tehnološko in sanitarno rabo. preberite več »
Agencija za radioaktivne odpadke v Krškem je na razpisu za gradnjo odlagalnega silosa in drugih objektov odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO) pri Krškem v nedavno končanem roku prejela dve ponudbi. Prejeti ponudbi bodo pregledali in se glede izbora izvajalca odločili v začetku prihodnjega leta, so povedali na agenciji. preberite več »
OŠ Šmarjeta po odstopu dolgoletne ravnateljice Nevenke Lahne zaradi neprimernega odziva vodstva šole na domnevni napad strokovnega delavca šole na spolno nedotakljivost enega od učencev, od 15. septembra vodi v. d. ravnateljice Lea Povše Škoda , sicer svetovalna delavka na šoli. Na ta položaj je bila imenovana s sklepom pristojnega ministra, saj se na prvi razpis za novega ravnatelja ni prijavil nihče. preberite več »
Občina Mirna je včeraj v Dubrovniku prejela mednarodno nagrado za ustvarjanje dobrih pogojev za razvoj gospodarstva in podjetništva za leto 2022 GlobalLocal. Nagrado je prevzel župan Dušan Skerbiš. preberite več »
Regionalne novice > PodravjeLokalec.sipred 22 urami in 12 minutami
Slika članka
Igor Zorčič novi direktor službe DVK
Državna volilna komisija (DVK) je za novega direktorja službe DVK soglasno imenovala nekdanjega predsednika DZ Igorja Zorčiča. Petletni mandat bo nastopil 1. februarja 2024, ko se bo po več kot 12 letih s tega položaja poslovil Dušan Vučko, so sporočili iz DVK. Med njegovimi prvimi nalogami bo izvedba evropskih volitev. DVK je ugotovila, da Igor […]
Ločani so vstopili v veseli december na zdaj že znani sprehajalni poti ob Savi v Loki pri Zidanem Mostu, kjer so odprli 10. razstavo adventnih venčkov. Ta je letos posvečena spominu na Milana Culetta, dolgoletnega predsednika Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu, idejnega očeta, pobudnika Vencembra, v želji, da se sporočilo Vencembra – to je povezovanje, sodelovanje in druženje v lokalni skupnosti, z bližnjimi – tudi tokrat uresniči. preberite več »
Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek sprejel predstavnike prostovoljcev v občini. Zahvalil se jim je za dobrodelnost organizacij in posameznikov, ki s svojim prostovoljnim delom pomagajo ljudem v stiski in prispevajo k boljši kvaliteti življenja v občini. preberite več »
Policisti PP Trebnje so v minuli noči posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v poslovnih prostorih na Biču. 45-letni državljan Indije, ki je imel v organizmu 2,9 grama alkohola na kilogram krvi, je z nedostojnim vedenjem in vpitjem motil javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izrekli globo. preberite več »
Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje podelil nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2023. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 1 uro in 24 minutami
Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je v obnovljeni galeriji Kocka v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu odprlo letno pregledno razstavo svojih članov, ki so jo tokrat poimenovali Novoletnica . preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 2 urama in 24 minutami
Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes: preberite več »

četrtek, 7. december

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 13 urami in 24 minutami
Včeraj je bil gost kavarne novomeške založbe Goga verjetno ta čas svetovno najbolj uveljavljeni pisec z območja nekdanje Jugoslavije, ameriško-bosenski pisatelj Aleksandar Hemon. Pri Gogi je pred kratkim izšel po Vprašanju Bruna že drugi prevod enega izmed številnih njegovih romanov, napisanih v angleščini, Tole ni zate, kar je bila imenitna priložnost za pogovor z njim. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 14 urami in 44 minutami
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru izredne verifikacije odvzema goveda na kmetiji Rudija Možgana v Venišah pri Leskovcu pri Krškem ugotovila kršenje posameznih določb nacionalne zakonodaje. Inšpekcijski postopek sicer v času verifikacije še ni bil zaključen, so zapisali na upravi. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 16 urami in 9 minutami
V Škocjanu ohranjajo tradicijo in tako so v KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan tudi letos povabili na Miklavžev sejem ter obisk sv. Miklavža. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 16 urami in 44 minutami
Poročali smo, da so v torek popoldan kočevski policisti v stanovanju našli mrtvo 67-letno žensko in da so odvzeli prostost 40-letnemu osumljencu, ki je s pokojno v sorodstvenem razmerju. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 19 urami in 14 minutami
Sinoči nekaj pred 22. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa romeo romunskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil tudi 180 km/h, so danes sporočili iz PU Novo mesto. Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil, tako imenovani stinger ali bodičasti trak, ki je ubežniku preluknjal pnevmatike avtomobila in mu preprečil nadaljnjo vožnjo. Voznik je po zaustavitvi vozilo zapustil in peš pobegnil. Policisti ga še vedno iščejo, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja. Osumljenec je sicer prevažal pet ilegalnih migrantov, državljanov Iraka. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce, so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 19 urami in 54 minutami
Včeraj je Urška Klakočar Zupančič v pogovoru z novinarko Carmen L. Oven v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice predstavila svoj najnovejši roman Sibilina sodba. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 20 urami in 54 minutami
V Krki so včeraj znova podelili priznanje Krkin prostovoljec leta. Za leto 2023 ga prejme Rebeka Jovanović, zaposlena v Proizvodnji zdravil v Obratu Bršljin. Že tradicionalno so se zahvalili tudi Krkinim krvodajalcem jubilantom, ki jih je letos 166. Med njimi sta Tomaž Ajdnik iz Proizvodnje učinkovin in Marko Vajović iz Razvoja in raziskav učinkovin, ki sta to dragoceno tekočino darovala že 90-krat. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 21 urami in 24 minutami
Četrtek je dan za Dolenjski list, ki vam tudi tokrat v branje ponuja zanimive vsebine. preberite več »