Vir: Dolenjski list

nedelja, 26. november

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 4 urami in 22 minutami
Rokometaši Krke so na prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala na gostovanju premagali belgijski Vise z 31:27 (11:11). preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 7 urami in 52 minutami
Krka, Adria, TPV, Revoz, Trimo, Lisca, Akrapovič, Kolpa, Inotherm, Intersocks … so nedvomno uspešna podjetja iz naše regije, za katera vemo vsi. Gre za velika podjetja, ki imajo svoje trge zunaj meja države, nekatera po vsem svetu. V naši regiji pa deluje tudi sto srednje velikih podjetij. Za nekatera marsikdo še ni slišal, čeprav so uspešna. Od teh stotih jih kar devetdeset posluje z dobičkom, nekateri z milijonskim dobičkom. Navadno gre za zasebna in tudi družinska podjetja. To so dolenjski, posavski in belokranjski milijonarji. Ne milijonarji, ki so do svojih milijonov prišli na istoimenskem kvizu, milijonarji, ki so do svojega »bogastva« prišli s pridnostjo, pametjo in z vztrajnostjo. Za uspehi teh podjetij, velikih, srednjih in tudi malih, stojijo ljudje. Posamezniki, družine in njihove zgodbe. In njihovi zaposleni. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 9 urami in 52 minutami
Oseminštirideset let letos mineva od ustanovitve Folklorne skupine Kres, danes ene od najboljših in največjih folklornih skupin pri nas. Od vsega začetka jo tako ali drugače, na različne načine pač, vodi Branka Moškon. Tradicija je, da novomeški folkloristi proti koncu leta pripravijo letni koncert, s katerim someščanom, sorodnikom, prijateljem in znancem vse skupine društva od otroške prek glasbenih do veteranske pokažejo, kaj ta čas počnejo. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 11 urami in 22 minutami
V četrtek so s priložnostno razstavo in koncertom obeležili 20. obletnico prenove Dvorane v parku Krško, ki gosti številne, raznovrstne dogodke in je pomembno stičišče kulturnega dogajanja ter srečevanj v starem mestnem jedru Krškega, obenem pa gre za protokolarni prostor Mestne občine Krško. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 12 urami in 52 minutami
Pri Osnovni šoli Sava Kladnika v Sevnici so v tem tednu uradno odprli prenovljene športne površine. Celotna naložba je terjala nekaj manj kot 680.000 evrov. Sredstva zanjo sta prispevala domača občina ter ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Omenjena infrastruktura bo ob popoldnevih na voljo tudi rekreativcem. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 13 urami in 52 minutami
Odbojkarji Alpacem Kanala, nekdanjega Salonita, so končno dočakali prvo prvenstveno zmago v novi sezoni. V 10. krogu prvenstva so s 3:1 premagali Krko, a so še vedno zanesljivo zadnji na lestvici. Na njej še vodi Calcit Volley, ki je bil z nekaj težavami boljši od Fužinarja Sij Metala, točko za njim zaostaja ACH Volley, ki je premagal Triglav. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 14 urami in 22 minutami
V sedmem krogu 1. SNTL za moške so bile na sporedu le štiri tekme, saj bo tekma med vodilnima ekipama Savinja I in ŠD SU na sporedu 6. decembra, v Novem mestu. Drugi derbi kroga je bil v Mariboru, kjer so domačini s 4:2 premagali Muro Sobota I. Na preostalih treh tekmah so slavile gostujoče ekipe, Kema Murexin je bila v Velenju s 4:1 boljša od Tempa, Mengeš je s 4:0 premagal Krko , Fužinar Inter Diskont pa s 4:3 Kajuh-Slovan. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 15 urami in 32 minutami
Včeraj ob 8.13 je na avtocesti pri Prilipah, občina Brežice, zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, PGD Cerina in PGD Skopice, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili akumulator in usmerjali promet. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Skopice. preberite več »

sobota, 25. november

V Šentlovrencu je bilo danes slovesno, saj so namenu predali zunanjo plezalno steno, ki v višino meri 12 m, v širino pa 10 m. »To je za nas izredna pridobitev. Pred tremi leti je padla ideja, vesel sem, da smo jo letos uresničili. Do zdaj smo vadili na plezalni steni v kulturnem domu, ki je visoka le 5,8 m. Pogoji tam niso najboljši, a smo s tekmovanj Vzhodne lige domov prinesli že več medalj. S to zunanjo steno imamo veliko boljše pogoje za treninge. Plezanje je olimpijski šport, morda bo kateremu od naših tekmovalcev kdaj uspelo nastopiti na olimpijskih igrah,« je optimističen predsednik Športnega društva Šentlovrenc Gregor Kovačič . preberite več »
Popoldne ob 15.17 je v gozdu pri naselju Klečet, občina Žužemberk, na moškega padlo drevo. Gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, a je zaradi hujših poškodb moški umrl. preberite več »
Včeraj je v športni dvorani OŠ Metlika potekala osrednja slovesnost ob prazniku Občine Metlika. Skozi gibljive slike so se ozrli na opravljeno delo Občine v preteklem letu in na delo nagrajencev ter jim podelili občinska priznanja. preberite več »
Najboljša slovenska atleta leta v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) sta po pričakovanjih postala svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh (Ptuj) in Tina Šutej (Kladivar), srebrna na dvoranskem evropskem prvenstvu v skoku s palico in četrta na SP. Najboljši klub je ljubljanski Mass, trener pa Milan Kranjc, ki vadi Tino Šutej. preberite več »
Po posodobitvi odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), ki velja iz leta 2018, so se v občini Škocjan med zavezanci za plačilo po novem znašli tudi lastniki zidanic, vinskih kleti in drugih objektov, ki jih je dovoljeno graditi na vinogradniških območjih. Spremembe odloka pa prinašajo tudi podražitve za nezazidana stavbna zemljišča za stanovanjsko in poslovno gradnjo, zato je bila razprava svetnikov na zadnji občinski seji dolga in burna. preberite več »
V občini Sevnica so nedavno končali večletni projekt hidravličnih izboljšav oz. povezovanja vodovodnih sistemov v občini. Šlo je za obsežen, nekaj manj kot 4,3 milijona evrov vreden projekt. Iz kohezijskega sklada je bilo zanj namenjenih nekaj več kot 2,2 milijona evrov sofinanciranja, država pa je pristavila nekaj manj kot 400.000 evrov. preberite več »
Na gradu Rajhenburg pri Brestanici sta se včeraj sestala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter njegov hrvaški kolega Davor Filipović. Na bilateralnem srečanju sta govorila predvsem o pomanjkanju delovne sile, pri čemer je Han poudaril, da bo morala Slovenija postati privlačnejša za prihod in bivanje tuje delovne sile. preberite več »
Ministrstvo za gospodarstvo je začelo zbirati ocene škode v gospodarstvu v neurjih, ki so več delov države prizadela med 27. oktobrom in 6. novembrom. Ocene škode na strojih, opremi in zalogah ter zaradi izpada prihodka pričakuje do 12. decembra. Ukrepe odprave posledic škode bo sicer izvajalo le, če bo v proračunu za to zagotovljen denar. preberite več »
Košarkarji Krke so na zaostali tekmi 8. kroga lige Nova KBM v Novem mestu sinoči premagali GGD Šenčur s 83:61 (16:19, 39:31, 60:45). preberite več »
Na kraju je bila policija, je poročala spletna stran URSZR. RAŠICA – Ob 1.11 je v naselju Rašica v občini Velike Lašče zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Domači so poizkusili sami pogasiti požar. Požar so pogasili gasilci PGD Velike Lašče in Rašca, ki so na kraju do prihoda reševalcev s kisikom oskrbeli eno osebo. Reševalci […]

petek, 24. november

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik sveta Krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn sta s prerezom traku namenu predala rekonstruirano cesto v Črmošnjicah pri Stopičah. Skoraj 500-metrski odsek od odcepa za Šentjošt proti državni cesti poleg prenovljenega cestišča nadgrajujeta nov pločnik in javna razsvetljava, dobrodošla pridobitev je tudi rekonstruiran in razširjen most čez Težko vodo. Rekonstrukcija prometno obremenjene ceste v vrednosti dobrih 770 tisoč evrov bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju, so prepričani na novomeški občini, z njo bo urejena tudi varna šolska pot. preberite več »
Direktor inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Fabian Kos je izdal sklep o izredni verifikaciji odvzema goveda na kmetiji v Leskovcu pri Krškem. Preverili bodo učinkovitost, primernost, nepristranskost, kakovost in doslednosti uradnega nadzora, je v današnji izjavi napovedal Kos. preberite več »