Vir: Dolenjski list

Včeraj

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 6 urami in 50 minutami
Slika članka
FOTO: 40. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin
V občini Dolenjske Toplice so včeraj popoldne v sklopu dogodkov ob praznovanju občinskega praznika gostili 40. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 7 urami in 30 minutami
Slika članka
Veronika lahkotno v poletje
Brežiška vokalistka Veronika Strnad je posnela novo skladbo Nov dan, polno radostno poletne svežine in optimizma. Pesem spremlja tudi videospot, ki je nastal v Bostonu, kjer je njen študijski dom, in s katerim se je preizkusila tudi kot režiserka. preberite več »
Slika članka
V poletni šoli o globalnem satelitskem navigacijskem sistemu
Evropska vesoljska agencija (ESA) v sodelovanju s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije med 15. in 26. julijem organizira 15. poletno šolo o globalnem satelitskem navigacijskem sistemu. Poteka v Novem mestu, udeležuje pa se je 60 študentov in mladih strokovnjakov z vsega sveta. Kot so sporočili z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, je njen cilj usposabljanje prihodnjih generacij znanstvenikov in inženirjev, podpora vesoljskemu programu in spodbujanja inovacij na področju aplikacij povezanih z vesoljem. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 9 urami in 30 minutami
Slika članka
FOTO: Sršenje gnezdo v dimniku
Včeraj ob 18.54 so gasilci PGD Obrežje v Dečnem selu, občina Brežice, s tehnično intervencijo odstranili sršenje gnezdo iz dimnika stanovanjskega objekta. preberite več »

nedelja, 21. julij

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 18 urami in 45 minutami
Slika članka
Pokal v rokah Novomeščanov
Atleti novomeške Krke so uspešno tekmovali tudi drugi dan Atletskega pokala Slovenije v Mariboru in v moški konkurenci obdržali vodstvo, s katerim so zaključili prvi dan tekmovanja. Uspeh fantov so s tretjim mestom dopolnila dekleta. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 1 dnem, 19 urami in 15 minutami
Slika članka
Na vrsti so Bela krajina, breze in Marija Rus
Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, ki pod svojim okriljem združuje likovne umetnike Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je v petek v svoji galeriji Ulti na zgornjem koncu Glavnega trga odprlo novo razstavo. Gostja galerije je tokrat članica društva Marija Rus, Belokranjka, ki živi in ustvarja v Metliki in Ljubljani. preberite več »
Slika članka
Jan Pancar v znaku številke 14
Najboljši dolenjski motokrosist Jan Pancar s Čateža pod Zaplazom si je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu, ki jo je dobil Slovenec Tim Gajser, privozil 14. mesto, zanimivo pa je, da je bilo s to številko povezano skoraj vse, kar se mu je zgodilo na Češkem. preberite več »
Slika članka
Maticu do medalje zmanjkalo le 10 cm
Na evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše mladince oziroma za  kategorijo U18 se je tretji dan tekmovanj v popoldanskem finalu skoka s palico izkazal Matic Tršelič Buble, član brežiškega kluba Viva. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 1 uro in 30 minutami
Slika članka
Komentar: Maslo ali topovi, otroci ali asfalt
Novomeški občinski svetnik Uroš Lubej se je za zadnjo predpočitniško sejo novomeškega občinskega sveta, ki je tokrat med drugim odločal o višjih cenah novomeških vrtcev, temeljito pripravil. S svojimi novinarskimi izkušnjami je analiziral, kako se s tem spopadajo v Novemu mestu primerljivih občinah, in ugotovil, da je novomeška občina, kar se tiče pomoči staršem pri plačevanju otroškega varstva, tam nekje v povprečju. Na osnovi ugotovitev svoje analize je predlagal iskanje možnosti za dodatno razbremenitev staršev. V glasovanju je bil prekratek za en sam glas. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 3 urami in 30 minutami
Slika članka
Premierno v TV Dnevniku
Metličanka Vita Vlašič, ki je po študiju novinarstva ostala v Ljubljani, je že nekaj časa obraz informativnega programa TV Slovenija. Nedavno je z odliko opravila še eno premierno vlogo – postala je namreč voditeljica TV Dnevnika. Ob prihodu na »tavečo« televizijo smo jo najprej spremljali v jutranjih poročilih, zatem je vodila Prvi dnevnik in Poročila ob petih, zdaj pa jo bomo večkrat videli tudi v osrednjem TV Dnevniku. Za našo rubriko je simpatična Vita povedala: »Vodenje Dnevnika je odgovornost, ki sem jo sprejela z zadovoljstvom, predvsem pa z velikim spoštovanjem do oddaje in njenega pomena. Nikakor pa ne gre brez dobre ekipe.« Vita je hčerka znanih Metličanov Rudija in Duške Vlašič, ki sta na svojo edinko zelo ponosna, še raje kot na TV-zaslonu pa jo vidita v rodni Beli krajini. Na objavljeni fotografiji je Vita v rdečem, ob njej pa kolegi v redakciji. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 4 urami in 30 minutami
Slika članka
Tudi Novomeščani za Guinessov rekord
Šahisti novomeškega šahovskega društva Krka so se na mednarodni dan šaha pridružili poskusu postavljanja Guinnessovega rekorda v največjem številu odigranih šahovskih partij v 24 urah. preberite več »
Slika članka
Kopica medalj na Pokljuki
Na Pokljuki je včeraj potekala 11. Velika nagrada Občine Gorje, na kateri so nastopile vse mlajše selekcije kolesarskega kluba Adria Mobil. Novomeški kolesarji so osvojili eno srebrno in pet bronastih medalj ter še nekaj uvrstitev med najboljših deset. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 6 urami in 30 minutami
Slika članka
Na Debelem rtiču se jim dobro godi
V četrtek je vodstvo novomeškega Rdečega križa s predstavniki občin in prostovoljci obiskalo otroke v prvi izmeni na zdravstvenem letovanju na Debelem rtiču. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 8 urami in 10 minutami
Slika članka
Po prvem dnevu Novomeščani vodijo
Po prvem dnevu Atletskega pokala Slovenije v Mariboru med moškimi vodi novomeška Krka pred ljubljanskim Massom in celjskim Kladivarjem, med ženskami pa Mass pred Velenjem in ljubljanskim Kronosom. preberite več »

sobota, 20. julij

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 21 urami in 20 minutami
Slika članka
Razmere v podjetjih, organizacijah in letalskem prometu se umirjajo
Potem ko je bil svet v petek priča enemu največjih informacijskih zlomov v zadnjih letih, ki je prizadel letalske družbe, podjetja in medije (med drugim tudi novomeško Krko in ljubljansko letališče) , v letalskem prometu danes ni več večjih težav, vnovič je steklo tudi poslovanje v gospodarstvu in drugih organizacijah. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 21 urami in 40 minutami
Slika članka
Pokrili streho po udaru strele
Danes ob 9.08 so gasilci PGD Telče v naselju Otavnik, občina Sevnica, zasilno prekrili približno tri kvadratne metre poškodovane strehe na stanovanjskem objektu po udaru strele. Na srečo zagorelo ni. preberite več »
Slika članka
Huda nesreča na AC: Po trku tovornjaka v ustavljen avto voznika vrglo čez ograjo
Včeraj nekaj pred 18. uro se je, kot smo že poročali, zgodila huda prometna nesreča na avtocesti pri Selah pri Karteljevem iz smeri Ljubljane proti Obrežju. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili nekaj podrobnosti. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 23 urami in 30 minutami
Slika članka
Novo igrišče z umetno travo
Nogometno igrišče z naravno travo na Cvibljah je že precej dotrajano, zato namerava Občina Trebnje nanj položiti umetno travo in urediti tudi ustrezno odvajanje vode. S tem bi izboljšali razmere za treninge in tekme, kajti ob deževju in slabšem vremenu morajo trebanjski nogometaši domače tekme igrati drugje. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 23 urami in 30 minutami
Slika članka
Barnabas Peak drugi na Češkem
V Brnu je danes potekala zahtevna enodnevna dirka Visegrad 4 Bicycle Race - GP Czech Republic (1.2). Od 149 kolesarjev na startu 190,5 km dolge preizkušnje jih je v cilj prišlo le 19. Zmagal je domačin Martin Voltr (Pierre Baguette cycling), odličen drugi je bil član novomeškega KK Adria Mobil Barnabas Peak (+ 51 sek), za kar je prejel novih 30 UCI točk, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Poljak Pawel Szostka (Lubelskie Perła Polski), ki je zmagovalcem zaostal 1:05 min. Rezultati tu . preberite več »
Slika članka
Pridna Ema
Novomeščanka Emilija Skrt, ki jo prijatelji poznajo kot Emo, živi med Dolenjsko, Posavjem in Primorsko. Poleti je najpogosteje na vikendu nad Kostanjevico na Krki ali pa v tipični primorski vasici, kjer obnavlja staro kamnito hišo. Pravi, da ima rada »sveto preproščino« – življenje, kot ga ponuja narava. Vse življenje je delala kot prostovoljka, zadnja leta pa se lahko pohvali s pridobljenimi nazivi, kot so NLP coach, učiteljica reikija in zeliščarica NPK. Vse to dokazuje, da živi skladno z naravo, ob tem pa raziskuje notranje stanje človeka, prireja različne delavnice za ranljive skupine in posameznike in jih uči, kako preživeti s tem, kar imamo, je pa tudi polna nasvetov za razstrupljanje telesa in duha. Uživa med preprostimi ljudmi v krajih svojih staršev, kjer sama ob pomoči sosedov in sina prenavlja staro primorsko hiško. Ob njej je tudi nekaj zemlje, zato se pogosto loti celo košnje (na fotografiji), za preživetje pa opravlja različna dela ter pripravlja čaje in kuha marmelade in sokove iz domačega sadja. Tako kot vse več ljudi je tudi Ema prepričana, da je samooskrba temeljni kamen lastnega preživetja. preberite več »