Vir: etajnica.com

petek, 13. april 2012

Slika članka
Mala šola vodenja dopustov
Program Evidenca dopustov omogoča: - vodenje točne evidence dopustov za zaposlene in - izračun porabljenega dopusta ter števila dni dopusta, ki je še neizkoriščen.

sreda, 4. april 2012

Slika članka
Regres za letni dopust 2012
V skladu z 131. členom Zakona o delovnih razmerjih (ZDR) mora delodajalec zaposlenim, ki imajo pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust.

četrtek, 29. marec 2012

Slika članka
Preverite boniteto poslovnega partnerja
Povečajte možnost plačila izdanega računa. Predno vaše podjetje sklene poslovni dogovor z novim partnerjem, lahko opravite njegovo hitro in brezplačno analizo poslovanja.

petek, 23. marec 2012

Slika članka
Pravilno delo z miško
Pisarniško delo zahteva, da veliko časa presedimo in pri delu uporabljamo računalnik. Vemo, da mora biti ekran nameščen pravilno, prav tako nam je jasno, da moramo na stolu sedeti pravilno.

ponedeljek, 12. marec 2012

Slika članka
Dolenjka predala vodenje Kluba Belokranjki
Dolenjka Vesna Medle, ki je Klub tajnic in poslovnih sekretarjev vodila od leta 2008 je v petek, 9. marca 2012, na 13. skupščini Kluba predala vodenje Belokranjki Vesni Gregorič. Vesna Gregorič je ena najbolj aktivnih članic in dobitnica zlatega znaka Zveze klubov tajnic Slovenije.

ponedeljek, 5. marec 2012

Slika članka
Je vaša pisarna zelena?
V zadnjem času je zelena barva zelo popularna. Zdi se, da mora biti vse zeleno in ekološko. Za to obstaja dober razlog. Uporaba okolju prijaznih izdelkov in navade na delovnem mestu ne le izboljšajo delovno okolje, pač pa tudi pozitivno vplivajo na počutje.

ponedeljek, 27. februar 2012

Slika članka
Kako učinkovito reševati probleme
Problemi so vsakdanji del našega življenja. Ko problem nastane, je najbolje, da se z njim soočimo in ga čim prej rešimo. Seveda, nekateri problemi so majhni, kot na primer odpiranje kozarca s kumaricami. Drugi problemi so bolj pomembni kot denimo neustrezna organizacija pisarniškega dela.

četrtek, 23. februar 2012

Slika članka
Pisarniški programi LibreOffice
Pisarniški programi LibreOffice vsebujejo vse potrebne programe za pisarniško delo. Writer - za besedila, Calc - za preglednice, Impress - za predstavitve, Draw - za diagrame in skice, Base - za podatke in Math - za matematične enačbe.

torek, 14. februar 2012

Slika članka
Znanja ni nikoli preveč
Članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine so se udeležile seminarja z naslovom 'Sanjski odnosi v resničnem svetu', ki ga je organizirala njihova častna članica Nena Dautanac.

ponedeljek, 6. februar 2012

Slika članka
Prireditve v počastitev slovenskega kulturnega praznika
Prešernov dan je osrednji slovenski kulturni in državni praznik. 8. februar je dela prost dan. Priložnost, da obiščemo galerije, muzeje in prireditvene prostore, ki bodo svoja vrata odprli še bolj na široko kot sicer.

četrtek, 2. februar 2012

Slika članka
V letošnjem letu poteče veljavnost 491.908 potnim listom in 391.115 osebnim izkaznicam
Zato na upravnih enotah občasno pričakujejo daljše vrste. Da se izognete slabi volji, osebne dokumente pravočasno zamenjajte! Veljavnost osebnih izkaznic, potnih listov, vozniškega dovoljenja in prometnega dovoljenja preverite kar preko spletnega opomnika.

torek, 31. januar 2012

Slika članka
Informativni dnevi za izobraževalni program Poslovni sekretar
Približuje se čas, ko se je potrebno odločiti, za vpis v višjo strokovno šolo za pridobitev strokovne izobrazbe Poslovni sekretar. Informativni dnevi bodo v petek, 10. 2. 2012 in v soboto, 11. 2. 2012.

ponedeljek, 21. november 2011

Slika članka
Kodeks oblačenja za tajnice in poslovne sekretarke v šolstvu
Ste zaposleni kot tajnica ali poslovna sekretarka v šolstvu? Se sprašujete, kako naj se oblečete za v službo? Poglejmo, katera oblačila so za vaše delovno mesto primerna in katera ne.

četrtek, 27. oktober 2011

Slika članka
Osnovni kosi v garderobi vsake poslovne ženske
Vsaka poslovna ženska, od katere delovno mesto zahteva poslovni kodeks oblačenja, potrebuje v svoji omari nekaj osnovnih kosov oblačil. Ti kosi tvorijo t. i. bazo njene omare; so temelj, na katerem lahko z drugačnimi modnimi dodatki in v odvisnosti od letnega časa gradimo vsakič drugačno, a vedno ok

petek, 14. oktober 2011

Slika članka
Urejena evidenca podatkov za obračun plač za zaposlene
Dobro urejena evidenca podatkov za obračun plač za zaposlene je osnova za kvalitetno vodenje stroškov, ki jih ima podjetje oz. ustanova v zvezi s svojimi zaposlenimi. Najlažje je, da se podatki, ki so pomembni za obračun plač, zbirajo na enem mestu.

sreda, 21. september 2011

Slika članka
AKTIVI za tajnice, poslovne sekretarke in asistentke
Manjša skupina stanovskih kolegic, ki opravljajo enaka dela kot vi. Ste na tekočem ... Ste aktivni ... Ste strokovni ... Ste omreženi ...

četrtek, 15. september 2011

Slika članka
Iščemo odlično poslovno sekretarko!
Mlado ambiciozno podjetje, vabi k sodelovanju motivirano in usposobljeno sekretarko. Plača je konkurenčna, omogočamo usposabljanje in razvoj profesionalnih veščin.

sreda, 27. julij 2011

Slika članka
Poenostavite si prevoze otrok!
Storitev MojiPrevozi organizira starše v skupine tako, da planirajo skupne vožnje otrok in s tem zmanjšajo število voženj v šolskem letu.

sreda, 15. junij 2011

Slika članka
Plan odsotnosti
Glavna sezona dopustov je vse bliže in sodelavci vam najbrž že sporočajo svoje želje o tem, kdaj nameravajo na zaslužen in težko pričakovani dopust. Naloga tajnic in poslovnih sekretark je, da zbirate in vodite prijave planiranih dopustov sodelavcev.

sreda, 25. maj 2011

Slika članka
Informativen izračun datuma upokojitve
Zavod za invalidsko in pokojninsko zavarovanje (Zpiz) je na svoji spletni strani objavil aplikacijo za izračun datuma, ko bo zavarovanec izpolnil pogoje za pridobitev pravice do starostne in predčasne pokojnine.