Vir: Koroške novice

V soboto, 20. julija 2024, je ob gozdarski koči na Komisiji dobrih 1.200 metrov nad morjem potekala prireditev ''Tako smo delali nekoč''. Preberi članek: VIDEO in FOTO: Tradicionalna prireditev “Tako smo delali nekoč” v Mislinji navkljub dežju privabila množico obiskovalcev na portalu Koroške Novice .
Minister za delo Luka Mesec napoveduje sprejetje pokojninske reforme nekje do naslednjega poletja. V pogovoru za STA je dejal, da bodo pogajanja s socialnimi partnerji o besedilu pokojninskega zakona po spremenjeni časovnici potekala od septembra do konca februarja. Ministrstvo si želi, da bi upokojenci v prihodnje lahko živeli s svojo pokojnino. Preberi članek: Mesec za STA: Upokojenci bodo v prihodnje s svojo pokojnino lahko živeli na portalu Koroške Novice .
Do nesreče pri delu je prišlo včeraj, 22. julija 2024, na območju občine Radlje ob Dravi. Preberi članek: V nesreči pri delu se je huje poškodovala delavka na portalu Koroške Novice .
Družina iz Velunje na območju Mestne občine Slovenj Gradec je danes prejela ključe novozgrajene hiše, ki so jo v Slovenj Gradcu zgradili s pomočjo donatorjev. To je po znanih podatkih prva na novo zgrajena hiša v katero se bo po lanskoletnih poplavah lahko vselila družina. Preberi članek: FOTO in VIDEO: Družina Stropnik danes uradno prejela ključe Hiše novega začetka na portalu Koroške Novice .
Šport > KolesarstvoDnevnikpred 5 urami in 35 minutami
Slika članka
Pogi podira rekorde, Rogla kljub odstopu napredoval za dve mesti
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po zmagi na dirki po Franciji še naprej prepričljivo vodilni na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci.
Regionalne novice > PodravjeLokalec.sipred 7 urami in 28 minutami
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer na severozahodu nekoliko okrepile in v prvem delu noči prehodno zajele večji del Slovenije. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 33 °C. […]
Regionalne novice > PodravjeLokalec.sipred 8 urami in 45 minutami
Slika članka
Pogumno dejanje natakarice po strelskem pohodu na Hrvaškem
V strelskem napadu v domu za starejše v hrvaškem Daruvarju je včeraj dopoldan oboroženi moški ubil najmanj šest ljudi, še toliko jih je ranil, je sporočila policija. Napadalca so policisti kmalu po incidentu pridržali v bližnjem lokalu. Mediji poročajo, da je pred dejanjem, sedel v kavarni, ko je spil pijačo, pa je napovedal: “Grem nekaj […]
Prihajajočo soboto vas v Bazenskem kompleksu Aqualatio čaka posebej nora počitniška noč, saj se boste lahko pod poletnim zvezdnim nebom kopali vse do 23. ure. Preberi članek: V Bazenskem kompleksu Aqualatio bo potekalo “Kopanje pod lučkami” na portalu Koroške Novice .
Minuli vikend so tudi atleti Atletskega kluba Slovenj Gradec blesteli na finalu Atletskega pokala Slovenije in osvojili kar tri medalje. Preberi članek: Uspehi na finalu Atletskega pokala Slovenije: Nuša Lužnik zlata v suvanju krogle na portalu Koroške Novice .
Rdeči križ Slovenije je s 30. junijem 2024 zaključil z razdeljevanjem pomoči prizadetim v lanskoletnih poletnih ujmah – skupaj smo 9.000 gospodinjstvom pomagali z različnimi oblikami pomoči v skupni vrednosti 12 milijonov evrov. Posledice podnebnih sprememb in globalnega segrevanja pa zobe kažejo tudi v letošnjem poletju, zato smo se odločili, da bomo pričeli z zbiranjem finančne pomoči za vse, ki so jih že prizadele ujme oz. jih morebiti še bodo, čeprav si seveda najbolj želimo, da takšnih primerov sploh ne bi bilo. Preberi članek: Rdeči križ Slovenije zaključil razdeljevanje pomoči prizadetim v lanskoletnih ujmah na portalu Koroške Novice .

Včeraj

Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 2 urama in 52 minutami
Povprečna plača je maja znašala 2342,28 evra bruto oz. 1486,88 evra neto. To je malenkost manj kot aprila - nominalno za 0,1 odstotka manj, realno pa za 0,6 odstotka manj. V letu dni se je povprečna bruto plača zvišala za šest odstotkov, neto pa za 3,5 odstotka. Preberi članek: Maja povprečna plača malenkost nižja od aprilske na portalu Koroške Novice .
Koroški policisti so danes zjutraj obravnavali kaznivo dejanje vloma in kraje. Preberi članek: V Radljah ob Dravi so bili na delu vlomilci na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 2 urama in 58 minutami
V Angliji je potekala 65. Mednarodna matematična olimpijada. Nace Hranjec osvojil srebrno medaljo. Preberi članek: Izjemen uspeh na mednarodni matematični olimpijadi: Nace Hranjec osvojil srebrno medaljo na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 4 urami in 38 minutami
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 837 klicev občanov. 185 klicev je bilo interventnih, eden nujen. Preberi članek: Policijsko poročilo, 22. 7. 2024 na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 4 urami in 44 minutami
V Slovenj Gradcu se v soboto, 27. julija 2024, začenja filmski teden Shots in Zebra. Postregel bo z bogatim filmskim programom, šestimi filmskimi prizorišči ter pestrim naborom obfestivalskih aktivnosti. Preberi članek: VIDEO IN FOTO: V Slovenj Gradec prihajata pravljično obarvana festivala SHOTS in Zebra na portalu Koroške Novice .
Koroške atletinje so se odlično odrezale tudi na pokalnem tekmovanju. Nuša Lužnik (AK Slovenj Gradec) je osvojila zlato v metu krogle, Maja Pogorevc (AK Slovenj Gradec) srebro v teku na 400 metrov, drugo mesto si je pritekla tudi Lucija Potnik (AK Radlje ob Dravi). Preberi članek: Atletski pokal Slovenije: medalje so si nadele tudi koroške atletinje na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 8 urami in 41 minutami
Ena od poplavljenih družin iz Mestne občine v Slovenj Gradec bo v torek prejela ključe od svojega novega, varnega doma. Preberi članek: V Slovenj Gradcu bodo jutri podelili ključe Hiše novega začetka na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 10 urami in 32 minutami
Danes in jutri bo delno jasno, popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Krajevne padavine bodo jutri nekoliko pogostejše. Preberi članek: Vreme: Oblačno s plohami in nevihtami na portalu Koroške Novice .
Minuli vikend je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za mlajše deklice in dečke ter deklice in dečke. Korošci so bili odlični v vseh dneh tekmovanja. Preberi članek: Plavalci Fužinarja na državnem prvenstvu v Mariboru znova posegli po odličjih na portalu Koroške Novice .

nedelja, 21. julij

Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 20 urami in 41 minutami
Danes je mestno jedro ponovno zaživelo v prireditvi Gremo v mesto (tudi ob nedeljah). Preberi članek: FOTO: Gremo v mesto (tudi ob nedeljah): Uspešno oživljanje mestnega jedra na portalu Koroške Novice .