Vir: Koroške novice

Včeraj

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 845 klicev občanov. 210 klicev je bilo interventnih. Preberi članek: Policijsko poročilo, 25. 9. 2023 na portalu Koroške Novice .
Danes je luč sveta ugledala prva skladba in videospot Maje Peretin. Besedilo skladbe je nastalo v obdobju, ko Maja ni imela volje do ničesar in pisanje je bilo zanjo odlična terapija. Na pomoč ji je kot producentka priskočila energična Dunja Vrhovnik in skupaj sta ustvarili čustveno ter navdihujočo skladbo, ki bo pogum zagotovo vlila še komu. Preberi članek: Maja Peretin v sodelovanju s koroško glasbenico Dunjo Vrhovnik, predstavlja svojo prvo pesem na portalu Koroške Novice .
Trošarine bodo ostale nespremenjene, je sporočilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo. LJUBLJANA – Cena 95-oktanskega bencina na servisih zunaj avtocest se bo opolnoči zvišala za 3,7 centa na 1,588 evra za liter, dizla za 6,4 centa na 1,664 evra in kurilnega olja za 6,8 centa na 1,249 evra za liter. Trošarine bodo ostale nespremenjene, […]
Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da zaradi naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom z današnjim dnem do preklica prepoveduje obiske v bolnišnici Preberi članek: Obvestilo: Prepoved obiskov v slovenjgraški bolnišnici na portalu Koroške Novice .
Minuli vikend je bil za Slovenjgraške atlete izjemen, saj so osvojili odlične rezultate v domačem Slovenj Gradcu. Preberi članek: Slovenjgraški atleti med najboljšimi v državi (FOTO) na portalu Koroške Novice .
Ergonomija je na delovnem mestu ključnega pomena za ohranjanje zdravja in udobja zaposlenih. Preberi članek: Ergonomija na delovnem mestu – 5 ključnih elementov pri izbiri pisarniškega stola na portalu Koroške Novice .
Informacije in ukrepi za gospodinjstva, ki so jim poplave povzročile škodo Preberi članek: Vlada RS pripravila celoten zbir ukrepov za poplavljena gospodinjstva na portalu Koroške Novice .
Javnomnenjska podpora vladi je mesec dni po katastrofalnih poplavah znova padla, podpira jo namreč manj kot polovica vprašanih, kaže raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV. Med strankami sta na vrhu skoraj povsem izenačeni SDS in Gibanje Svoboda, na tretje mesto pa se je povzpela Levica. Preberi članek: Anketa POP TV: Podpora vladi znova pod 50 odstotki na portalu Koroške Novice .
Minuli vikend je bil za Koroške judoiste borben, saj so tekmovali na dveh tekmovanjih. Na Prlekiji Open ter na mednarodnem turnirju v Kaunasu. Preberi članek: Koroški judoisti odlični na tekmovanjih (FOTO) na portalu Koroške Novice .
Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je včeraj, 24. 9. 2023, v poznih večernih urah zagorelo na območju Slovenj Gradca. Preberi članek: V Podgorju zagorela hiša. Pri gašenju se je poškodoval gasilec (FOTO) na portalu Koroške Novice .

Nedelja, 24. september

Slovenski strelec Matjaž Lepen je na evropskem prvenstvu v Osijeku zablestel v polnem sijaju. Enaintridesetletni Korošec je na dvodnevni tekmi v olimpijskem trapu zadel 122 od 125 možnih letečih tarč, v konkurenci 104 strelcev je zasedel šesto mesto. Preberi članek: Koroški strelec Matjaž Lepen na EP zablestel v polnem sijaju na portalu Koroške Novice .
Na Slovaškem je včeraj, v soboto, 24. 9. 2023, potekal peteroboj reprezentanc pionirjev. Preberi članek: Koroški atletinji do dveh medalj na Slovaškem na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 10 urami in 23 minutami
Ministrstvo za zdravje je nedavno sprejelo pravilnik o določitvi programa cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2023. V programu so upoštevali večino predlogov NIJZ, med drugim so dodatnima generacijama zagotovili cepljenje proti HPV, ob tem pa so cepljenje proti davici, tetanusu in oslovskemu kašlju premaknili iz 3. v 2. razred osnovne šole. Preberi članek: Ministrstvo sprejelo spremembe programa cepljenja v osnovnih šolah na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 13 urami in 8 minutami
Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi so lani proizvedle 2356 gigavatnih ur električne energije, kar predstavlja oskrbo 526.000 oziroma 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev, so ob današnjem svetovnem dnevu rek sporočili iz HSE. Letos so proizvedli še več električne energije in poudarili vzajemno koristno sobivanje z okoljem in prebivalci. Preberi članek: Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi lani proizvedle elektrike za 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 13 urami in 45 minutami
Na pogorju Smrekovca, ki je tudi del čezmejnega Geoparka Karavanke, so v dobrem letu dni obnovili planinski dom. Temeljita energetska in siceršnja obnova doma s 53 ležišči je stala 300.000 evrov. Slovesnost ob prenovi doma bo tam potekala danes, ko je organiziran tudi 6. dan Smrekovca s pohodi, ogledi in ob 11. uri skupinskim slikanjem na vrhu. Preberi članek: Na Smrekovcu obnovili planinski dom, danes 6. dan Smrekovca na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 15 urami in 31 minutami
Koroški glasbeniki so se povezali v zgodbah upanja za Koroško na dobrodelnem koncertu Korošci #ZAKOROŠKO, ki bo potekal danes, 24. septembra 2023, na Prevaljah. Preberi članek: Danes bodo Korošci za Koroško skupaj stopili na oder na Prevaljah na portalu Koroške Novice .

Sobota, 23. september

Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 2 dnevoma, 7 urami in 43 minutami
Prvič se je odvijalo na Koroškem in to v Vrtnem centru Jehart. Dobrega vzdušja pa ni pokvarilo niti kislo vreme. Že petič zapored je lastnik najtežje buče postal Janko Lovše iz Trebnjega. Tehtala je rekordnih 842 kg. Preberi članek: Potekalo je 13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo in to na Koroškem na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 2 dnevoma, 8 urami in 15 minutami
Jutri bo veselo v Dravogradu, saj se bo tradicionalno odvijala prireditev Zlata jesen 2023. Čaka vas pester program in veselo druženje. Preberi članek: V Dravogradu bo potekala prireditev Zlata jesen 2023 na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 2 dnevoma, 14 urami in 12 minutami
Dež je preko noči zajel celotno območje Koroške in tudi danes, 23. septembra 2023, ne pojenja. Preberi članek: Dež že povzroča nekatere preglavice, meteorna voda poplavila ulico v Otiškem Vrhu na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 2 dnevoma, 14 urami in 29 minutami
Močno deževje je območje celotne Koroške zajelo v noči iz petka na soboto. Preberi članek: Pozor: Nevarnost naleta pri Lovrenškem mostu zaradi vode na cestišču na portalu Koroške Novice .