Vir: Koroške novice

Občina Prevalje obvešča vse udeležence v prometu, da bo popolna zapora ceste Prevalje – Klemen – Rožič. Preberi članek: Popolna zapora ceste v Občini Prevalje na portalu Koroške Novice .
Matevž Šalehar Hamo s kuhinjo na kolesih potuje po Koroški, kjer spoznava super Korošice in Korošce ter kulinariko. Preberi članek: Matevž Šalehar Hamo: Nič kaj dosti nisem vedel o Koroški, razen tega, da so ljudje super in me je zanimalo, kaj bom tam našel na portalu Koroške Novice .
Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je danes pripetila nesreča pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih. Preberi članek: V Mežici se je poškodoval kolesar. S helikopterjem ga prepeljali v UKC Maribor na portalu Koroške Novice .
V Vzgojno varstvenem zavodu Slovenj Gradec poteka redni vpis otrok med od 4. 3. 2024 do 14. 3. 2024. Preberi članek: Poteka vpis v vse enote Vrtca Slovenj Gradec na portalu Koroške Novice .
Občina Mežica obvešča vse udeležence v prometu, da bo popolna zapora Roblekovega mostu. Preberi članek: Obvestilo: Popolna zapora Roblekovega mostu v Mežici na portalu Koroške Novice .
Oljčno olje je zaradi visoke cene in priljubljenosti pogosto predmet goljufij. Med najbolj razširjenimi oblikami goljufije so mešanje oljčnega olja s cenejšimi olji, napačno označevanje porekla in ponarejanje certifikatov, opozarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Preberi članek: ZPS opozarja na goljufije z oljčnim oljem na portalu Koroške Novice .
Ta vikend so se plavalci kluba Fužinar odpravili na 15. mednarodni plavalni miting Victoria v Reki, kjer so z odličnimi nastopi pustili svoj pečat. Preberi članek: Fužinarjevi plavalci blesteli na mednarodnem plavalnem mitingu v Reki (FOTO) na portalu Koroške Novice .
Policija je sredi januarja na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podala ovadbo zoper zdravstvenega tehnika, ki naj bi avgusta lani udaril pacienta na nevrološki kliniki in mu grozil, da ga bo ubil. Ovadbo je podala zaradi suma kaznivega dejanja grožnje, so poročali portal N1, Televizija Slovenija in Pop TV. Preberi članek: Policija ovadila zaposlenega na nevrološki kliniki, ki je bil nasilen do bolnika na portalu Koroške Novice .

Včeraj

Lepo gesto je Zdravstveno reševalni - center Koroške na svojem Facebook profilu delil danes, 2. marca 2024. Preberi članek: Reševalci ZRCK Mežica dobili donirano novo kuhinjo na portalu Koroške Novice .
Spomladanski Teden restavracij bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij 4. marca. Preberi članek: Pred vrati spomladanski teden restavracij na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 1 uro in 26 minutami
Zvečer in ponoči bo spremenljivo oblačno, možne bodo plohe. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Preberi članek: Vreme: Ponoči in v nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 3 urami in 4 minutami
Vpis otok v Vrtec Dravograd za šolsko leto 2024/2025 bo potekal od 4. do 15. marca 2024. Preberi članek: V Vrtcu Dravograd poteka vpis otrok na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 3 urami in 7 minutami
Svet je lani ustvaril 2,3 milijarde ton komunalnih odpadkov, do leta 2050 pa se bodo njihove količine povečale za dve tretjini, so ta teden ob predstavitvi novega poročila posvarili pri Združenih narodih. Zaskrbljeni so tudi zaradi posledic, ki jih neprimerno ravnanje z odpadki pušča na zdravju ljudi, v okolju in gospodarstvu. Preberi članek: Poročilo ZN: Svet lani ustvaril 2,3 milijarde ton komunalnih odpadkov na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 6 urami in 32 minutami
Smeh je pol zdravja in na dan žena ga bo v MKC Slovenj Gradec veliko. Zanj bo poskrbela odlična Gledališka skupina iz Črneč. Preberi članek: Mestna četrt Center poklanja gledališko predstavo ob dnevu žena na portalu Koroške Novice .
Dunajska policija v zvezi z lanskimi večmesečnimi spolnimi zlorabami 12-letnice, ki naj bi vključevale posilstvo in pornografsko prikazovanje zlorab, preiskuje 17 najstnikov, med katerimi je 12 mladoletnih, so v petek sporočile avstrijske oblasti. Dva osumljenca še nista stara 14 let, zato ju ni mogoče kazensko preganjati, dva pa policija še išče. Preberi članek: Dunajska policija v zvezi s spolnimi zlorabami 12-letnice preiskuje 17 najstnikov na portalu Koroške Novice .
V okolici Pesnice pri Mariboru v nesreči umrl otrok. Preberi članek: V tragičnem dogodku umrl otrok na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 8 urami in 52 minutami
Za počitnikarje so v Dravogradu pripravili številne aktivnosti in otroci so se ob tem zelo zabavali. Zdaj pa bo potrebno ponovno zagristi v šolske klopi, a nepozabni spomini bodo ostali. Preberi članek: Počitnic je konec in v Dravogradu so se najmlajši zelo zabavali na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 11 urami in 42 minutami
To soboto ob 18.15 na POP TV prihaja nova sezona oddaje Kuhinja na kolesih, na voditeljski stolček pa bo sedel Matevž Šalehar - Hamo, član skupine Tribute 2 love. Preberi članek: Matevž Šalehar Hamo se s potujočo kuhinjo odpravlja na kulinarično raziskovanje Koroške na portalu Koroške Novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaKoroške novicepred 1 dnem, 12 urami in 1 minuto
Z marcem vstopamo v meteorološko pomlad, ki bo sledila nadpovprečno topli zimi. Kot je za STA pojasnil meteorolog Brane Gregorčič z agencije za okolje, podatki zaenkrat nakazujejo nadaljevanje za ta čas pretoplega vremena, ni pa izključena ohladitev sredi prihodnjega tedna. Preberi članek: Ob nastopu meteorološke pomladi nadaljevanje za ta čas pretoplega vremena na portalu Koroške Novice .
V zadnjih dneh je rokometni klub Slovenj Gradec pretresla pritožba ekipe Trebnjega glede zadnje tekme, ki jo je izgubila proti ekipi Slovenj Gradec. Preberi članek: Pritožba ekipe Trebnjega do tekme v Slovenj Gradcu: Športni duh ali prazne besede? na portalu Koroške Novice .