Vir: Lokalno.si

Včeraj

Medtem ko mnogi njegovi vrstniki tarnajo, da ni služb in se je težko osamosvojiti, saj za mlade ni prihodnosti, Kevin Tudija iz romskega naselja v okolici Metlike drzno zasleduje svoje sanje. Za pomoč je zaprosil kar na družbenih omrežjih. Napisal je simpatičen oglas, da išče delo in sobico. Glede na to, da je oboje v Beli krajini precej zahtevneje najti kot v prestolnici, se želi čim prej preseliti in začeti delati. Pomagajmo mu! preberite več »
V novomeškem podjetju Z Mobil v Češči vasi so uspešno izpeljali dneve odprtih vrat. Med drugim so predstavili ponudbo novih električnih vozil z dosegom vse do 700 km, od osebnih do kombiniranih tovornih vozil. Na ogled so bila električna kolesa, skiroji in motorna kolesa pa tudi klasična rabljena vozila različnih znamk. preberite več »
Miran in Anita se ljubita tudi brez sprehoda pred oltar , imata pa kljub temu še vedno v mislih poroko, ki sta jo morala lansko poletje zaradi slabega vremena tik pred zdajci odpovedati. Zakaj Miran kar malce čemerno pogleduje proti garderobni omari? preberite več »
Se še spomnite nastopa Nuše Derenda na Eurosongu leta 2001 v Köbenhavnu? S pesmijo Energy oz. Ne, ni res, katere avtorji so Matjaž in Urša Vlašič ter Boštjan Grabnar, je osvojila sedmo mesto in tudi na evrovizijski sceni pustila močan pečat. preberite več »
Na Aktual TV so morali biti zelo pridni, da jih je obiskal Miklavž, čeprav je bil zraven tudi »obvezni« parkelj in dva angelčka. Angelčka sta sumljivo spominjala na dve mični voditeljici in urednico TV Veseljak Golica, ampak se ne bomo preveč poglabljali. Bili so prijazni, prinesli so slastna, sladka darila, no, Klemen Bunderla je dobil šibo, Miklavž že ve, zakaj. Miklavž je zaupal, da dobro sodeluje tudi z Božičkom in dedkom Mrazom, da si malo razdelijo težka darila in jih potem raznosijo otrokom. preberite več »
V duhu pred kratkim sprejetega pogajalskega stališča novih pravil EU, ki bi potrošnike spodbudila k popravilu naprav namesto k nakupu novih, so v družbi Zeos pripravili serijo videoposnetkov, s pomočjo katerih se lahko uporabniki naučijo sami popraviti aparate. preberite več »
Če hočeš hiteti, pojdi sam, če hočeš priti daleč, pojdi v skupini. (afriški pregovor) ... In če bi temu afriškemu pregovoru dodali še slovenski pregovor »Več glav več ve.«, bi lahko ugotovili, da sta ti dve misli združili 56 udeležencev podružnice revmatikov Dolenjske in Bele krajine na družinskem srečanju v soboto, 25. 11. 2023, v Črnomlju, v osrčju prijazne Bele krajine. preberite več »
V Trebnjem so v praznični mesec vstopili v polnem Parku likovnih samorastnikov. Najmlajši so bili navdušeni nad letošnjo novostjo – Božičkovim nabiralnikom. Pisma so lahko napisali kar v Božičkovem kotičku, ki so ga pripravili v Knjižnici Pavla Golie. preberite več »
Veseljak in Zveza prijateljev mladine organizirata že 7. veliko dobrodelno akcijo zbiranja daril. preberite več »
David Birk, 23-letni Stražan , šele drugo leto trenira olimpijsko dvigovanje uteži in se udeležuje ligaških in državnih tekmovanj. Njegovi treningi potekajo 7 dni na teden, približno tri ure na dan, v športnem centru Dolgi most v Ljubljani in Novem mestu. Je študent podiplomskega magistrskega programa Elektrotehnike v Ljubljani. preberite več »
Vsak slovenski film je zelo dragocena stvar. Tega se zavedajo tudi na Aktualu, zato so medijski pokrovitelj novega celovečernega slovenskega filma Jama, ki bo ugledal luč sveta in kinematografov februarja prihodnje leto. preberite več »
Že trinajsto leto Pošta Slovenije z Božičkovo pošto spodbuja najmlajše k pisanju z roko in razmišljanju o stvareh in dejanjih, ki delajo življenje lepše. preberite več »
V četrtek, 23.11.2023, smo obiskali stanovalce v DSO Novo mesto. Pripravili smo jim krajši kulturni program, s katerim smo jim polepšali dan. Najlepši trenutek pa je bil, ko so oskrbovanci z nami zapeli in v njihovih očeh se je zalesketala solza sreče. preberite več »
Na prvi program Televizije Slovenija prihaja nova, sedma sezona serije Mestne promenade Andreja Dobleharja. Tokrat bo gledalce pospremil skozi Mursko Soboto, Velenje, Postojno in Brežice. preberite več »
Kako povezati slovensko-hrvaški kmečki upor, katerega 450. obletnico obeležujemo v tem letu, in Janeza Vajkarda Valvasorja, od smrti katerega je minilo 330 let? Poleg geografske lokacije, to je mesta Krško, ki ga je dosegel pohod kmečkih upornikov, dobro stoletje kasneje pa je v mestu svoja zadnja leta preživel kranjski polihistor, je odgovor tudi četrti zvezek, petnajsta knjiga Slave vojvodine Kranjske. V tej obsežni enciklopedični mojstrovini, natisnjeni leta 1689, je J. V. Valvasor (1641–1693) pozornost v sliki in besedi namenil tudi kmečkim uporom, v omenjenem zvezku prav uporu leta 1573. preberite več »
V soboto, 2.12.2023, so Ju jitsu zveza Slovenije, DBV IPPON SEVNICA in Občina SEVNICA v športnem domu organizirali FINALE SLOVENIJE V JU JU JITSU - ZA MLADE DO U16. preberite več »

sreda, 6. december

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 13 urami in 30 minutami
Podgora je vas pri Prečni. Danes v vasi uradno živi 197 prebivalcev. Je nekaj posebnega, saj od tam prihajajo ljudje, ki znajo krepko preseči lokalne okvire. Iz Podgore je v svet odšel oziroma bolje rečeno stekel najboljši slovenski tekač na dolge proge vseh časov, Franci Červan, olimpijec, deseti v teku na deset kilometrov na olimpijskih igrah v Tokiu 1964. Iz Podgore se je v poslovni svet nekoliko pozneje podala Marta Kelvišar, direktorica podjetja Adria Dom, ki jo je združenje Manager pred dnevi razglasilo za menedžerko leta in jo s tem uvrstilo v krog najuglednejših slovenskih poslovnežev. Med drugim so člani tega elitnega kluba tudi predsednika uprave Krke Jože Colarič in pokojni Miloš Kovačič pa Metka Wachter iz Krke Kozmetike, Sonja Gole iz Adrie, Janez Škrabec iz Rika, Zoran Janković iz Mercatorja, Bruno Korelič iz Luke Koper pa Metod Dragonja iz Leka in še bi lahko naštevali. Imenitna družba. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 14 urami in 10 minutami
Pred enim letom (5.12.2022) se je v garderobi Policijske postaje Krško sprožila pištola, strel pa je bil usoden za komaj 25-letnega policista . Po nesreči ga je ustrelil njegov najboljši prijatelj . preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 14 urami in 40 minutami
Gospa iz Novega mesta se je oglasila v zvezi z novima brvema, ki ju ima prestolnica Dolenjske. Pohvalila je poimenovanje Štukljeve in Julijine brvi , o smiselnosti obeh pa se sprašuje. »Kot sem menila že ob novici, da ju bo mestna občina postavljala, zdaj ostajam pri istem: Štukljeva brv je smiselna in potrebna, kar dokazuje tudi »promet« po njej, Julijina pač ne. Ker sem upokojenka, ki skrbi za svoje zdravje, se veliko sprehajam in hodim naokrog. Vidim, da Julijina brv ni potrebna, saj sta v bližini dva mostova,« je dejala. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 15 urami in 10 minutami
Prav prijetno se družita Manca Košir in Martin Golob . Ujameta se v pisateljskih podvigih, ljubezni do boga in tudi v spodbujanju drugih, da najdejo luč v sebi. Nekdaj priljubljena univerzitetna profesorica pa je tokrat duhovnika spravila skoraj do solz. Pa ne od žalosti, temveč od smeha. Samozavestno mu je povedala, da je njena zbirka srčnic orakelj, ki prerokuje prihodnost. Velela mu je, naj zamiži in preizkusi, kakšno bo sporočilo na strani, kjer se bo zaustavil njegov prst. Sprejel je izziv in na slepo odprl na strani 113. S to cifro bi lahko poklical policijo, vendar ni bilo potrebe, saj ga je v knjigi čakalo ogromno presenečenje. Na belem listu se je izpisal naslov Nebesa, kar se je zdelo kot čudež. preberite več »