Vir: Lokalno.si

Dolenjski glasbenik in avtor Jernej Zoran je te dni v eter poslal »staro-novo« skladbo You. Gre namreč za predelavo pesmi »Stik« iz istoimenskega albuma, ki je izšel leta 2019. » Odločil sem se,  da komad ob petletki jezikovno preoblečem,« pojasni Jernej, ki je tokrat napisal še angleško besedilo, ki ga je zapela Caitlin Anselmo iz ameriškega Nashvilla. »Snemali smo že poleti 2022, pravi čas za izdajo pa se je pojavil šele zdaj. Življenje se pač ne meni za človekove načrte. No, je že prav tako, kajti človek resda ne počaka, glasba pa.« preberite več »
V Gostilni in hotelu KUNST so pripravili teden umetnosti. Slikarji Jože Marinič Maksimiljan Sternad – Milč in Ivica Propadalo iz Hrvaške so si v Gostilni Kunst našli vsak svoj prostor za atelje in ustvarjali. Prav poseben gostilniški atelje pa je nastal v četrtek 16. maja, ko so ob slikanju in vinčkanju s Tinko Mesec Tomažin ustvarjali naključni obiskovalci in na delavnici Arty parti ustvarili razcvet. preberite več »
Na pobudo Gibanja Svoboda Bela krajina in društva Proteus je evropski poslanec Klemen Grošelj (Renew Europe) novembra lani v Bruslju organiziral posvet Ohranimo habitat Črnega močerila. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeePosavjepred 4 urami in 24 minutami
MIZA, PALICA IN KROGLE moje prijateljice že 35 let Šport eposavjem Pet, 05/24/2024 - 08:45 Intervju z Bojanom Semeničem, nekdaj v vrhu turnirskega bilijarda v Sloveniji in državah bivše Jugoslavije v letih 1987 do 1992.

Včeraj

S pogovorom s poslanko Gibanja Svoboda mag. Natašo Avšič Bogovič začenjamo niz intervjujev z našimi poslanci, za katerimi je približno polovica mandata. preberite več »
Letošnja Vinska vigred je presenetila z izjemno lepim vremenom, kar je zagotovo botrovalo tudi dobri obiskanosti prireditve. preberite več »
Za belokranjskimi častniki je že druga letošnja strokovna ekskurzija. V soboto, 18.5.2024, smo se skupaj z dolenjskimi častniki odpravili na že tradicionalno slovesnost v Pekre in na spominski pohod iz Peker v vojašnico generala Maistra. Slovesnost in spominski pohod sta posvečena pekrskim dogodkom 1991. Pred pohodom je bila krajša slovesnost, na kateri je pohodnike v imenu organizatorja pozdravil Zlatko Partlič, slavnostni govornik pa je bil častni predsednik ZSČ, polkovnik Miha Butara. preberite več »
Če ste se te dni odpravili na sprehod v gozd ali do bližnjega hriba, ste na poti gotovo srečali tudi navadno smrdljivko ali krompirjevko, za katero pogosto pozabimo, kako okusna in hranilna je. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 1 uro in 30 minutami
Slika članka
81-letni mladenič Duško Lokin: Se vidimo, ko jih bom imel 120!
Oddaja CMC Vip show s častitljivim gostom, pevcem Duškom Lokinom, je bila res zabavna. Najprej, Duško je za 81 let videti odlično, sam pravi, da o letih sploh ne razmišlja. Ima prekrasno postavo, tudi gub ni bilo opaziti, poleg tega pa je ves čas nasmejan in dobre volje in pri odgovorih se bliskovito znajde. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 2 urama in 10 minutami
V sredo dopoldne so se na Strokovno izobraževalnem centru od svojih srednješolskih klopi poslovili dijaki zaključnih letnikov programov ekonomski tehnik (4. Ae), predšolska vzgoja (4. Av), zdravstveni tehnik (4. Az), ekonomski tehnik PTI (2. Ap) in trgovec (3. At). preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 2 urama in 40 minutami
V soboto, 18. maja 2024, je dramska sekcija Kulturnega društva Leskovec pri Krškem v jedilnici OŠ Leskovec pri Krškem izvedla premiero komedije Denar z neba. Dan kasneje je sledila ponovitev, oba dneva pa so gledališčniki s svojo igro navdušili skoraj štiristo obiskovalcev. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 3 urami in 10 minutami
Anton Oven, slavist, publicist Rojen 1905 v Stranski vasi (pri Semiču), umrl 19. maja 1942 v Beli krajini preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 3 urami in 30 minutami
Obveščamo, da tudi letos planiramo izvedbo tradicionalnega tabora LAS-tna aktivnost mladih. Potekal bo od srede, 26.6.2024, do nedelje, 30.6.2024, v kampu Podzemelj za učence od 1.-4. razreda osnovne šole. Otroci bodo nastanjeni v gasilskem domu Podzemelj. Sprejeli bomo do 50 otrok, prijave do zapolnitve potekajo preko OŠ . Otrokom bomo na taboru ponudili pester program aktivnosti in jih tako vzpodbudili k večji samostojnosti, medsebojnemu spoštovanju, zdravemu načinu življenja, pridobivanju novih znanj, kreativnemu preživetju prostega časa in druženju. Tabor bo potekal po programu v priponki, katerega bomo še dopolnjevali. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 3 urami in 50 minutami
Slovenska filantropija je na dogodku Slovesni dan prostovoljstva razglasila letošnje prejemnike nazivov za dosežke na področju prostovoljstva. Občina Črnomelj je bila ponovno prepoznana kot prostovoljstvu prijazna občina. Naziv "Junaki našega časa" je ponovno prejela Osnovna šola Loka Črnomelj, letos pa ga je na novo pridobila Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 4 urami in 10 minutami
Med 20. in 26. majem poteka vseslovenski 25. Nacionalni teden prostovoljstva. Glavni namen nacionalnega tedna prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija, je ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. Vsakoletni osrednji dogodek poteka na Slovesen dan prostovoljstva, ko podelijo tudi nagrade na področju prostovoljstva. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 4 urami in 30 minutami
1. & 2. junija Hokejski klub Dolenjske Toplice gosti tradicionalni mednarodni inline hokej turnir v novopokriti hokejski dvorani pri Osnovni šoli Dolenjske Toplice. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 4 urami in 50 minutami
Člani kluba Sibor Inotherm so se v soboto, 18.5.2024, v OŠ Šempeter pri Celju udeležili finala slovenskega pokala v ju-jitsu borbah. Naši člani so na 3. tekmi pokala zopet odlično nastopili, saj je vseh 14 članov stopilo na oder za zmagovalce. Osvojili so skupno 15 medalj, od tega 6 zlatih, 4 srebrne in 5 bronastih medalj. Tekmovanja se je udeležili 51 tekmovalci iz štirih klubov. preberite več »

sreda, 22. maj

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 22 urami in 30 minutami
Slika članka
DL: Razočarana: (ne)obveščanje šole o nezgodi v šol. avtobusu
Mama enega od učencev novomeške Osnovne šole Center, vozača, nam je sporočila, da je imel šolski avtobus nesrečo, da sicer ni bilo nič hujšega in da poškodovanih ni bilo, da pa je razočarana, ker o nesreči in stanju udeležencev vodstvo šole ni obvestilo staršev. »Prav bi bilo, da nam kaj sporočijo ali vsaj objavijo na spletni strani šole, ne pa da se starši kličemo med sabo in preverjamo, kako je z otroki. Tak odnos vodstva šole se mi ne zdi primeren,« je povedala. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 22 urami in 50 minutami
Slika članka
Pokošena trava odlična za naravno gnojilo
Pomlad je prinesla tudikošnjo trave, ki je tja do jeseni precej nadležno, a nujno opravilo. Pokošena trava se običajno znajde na bioloških odpadkih, namesto tega pa jo lahko znova uporabite. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 23 urami in 20 minutami
Slika članka
FOTO: Orhideje v Krajinskem parku Lahinja
V soboto, 18. maja, je v okviru Dneva odprtih vrat potekalo predavanje in voden ogled po rastiščih divjih orhidej v Krajinskem parku Lahinja. Vse zbrane, bilo nas je okoli petindvajset, je pozdravil Gregor Šmalcelj, vodja Krajinskega parka Lahinja. preberite več »