Vir: Lokalno.si

sreda, 22. maj

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 23 urami in 10 minutami
Slika članka
Zdravilne rastline: Kako upočasniti staranje?
Ste se kdaj vprašali, kako nekaterim uspeva tako dolgo ohraniti mladosten videz? Po mnenju dermatologiov je vzrok v tem, da pravilno negujejo svojo kožo. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 1 dnem, 23 urami in 45 minutami
Slika članka
Marko Vozelj z leti uživa tudi v deževnih dneh
Pevec z enim najlepših glasov pri nas zna razveseliti svoje domače. ... »Z leti znaš uživati tudi v deževnih dneh, ni treba, da ves čas sije sonce. Je pa res, da so temperaturni skoki za starejše in živali še večji stres kot za nas mlade po srcu,« na vprašanje, kako se ima, odgovarja Marko Vozelj. preberite več »
Slika članka
Po spletnem izboru med najboljšimi tudi Bazen Novo mesto
Na arhitekturnem festivalu Odprte hiše Slovenije so podelili nagrade za najboljše projekte po spletnem izboru ljudstva in obiskovalcev, ki so si lahko ogledali več kot 70 arhitekturnih projektov. Med njimi sta bila na ogled tudi prenovljena stavba na Glavnem trgu 2 in Bazen Novo mesto, ki je slavil v kategoriji javni, družbeni in poslovni projekti. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeePosavjepred 2 dnevoma in 19 minutami
Člani Badminton kluba Pišece so se iz Opatije vrnili s tremi medaljami Šport eposavje Sre, 05/22/2024 - 12:11 V Opatiji je pretekli podaljšani vikend potekal mednarodni turnir na katerem je nastopilo več kot 400 igralcev iz 20 držav med njimi tudi trije člani Badminton kluba Pišece.
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma in 40 minutami
Slika članka
FOTO: Po poteh procesa osamosvajanja Republike Slovenije
Člani območnih združenj slovenskih častnikov Bela krajina in Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Žužemberk smo se udeležili 33. tradicionalnega pohoda Pekre – Vojašnica generala Maistra ter dneva odprtih vrat Vojašnice generala Maistra. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 1 uro in 10 minutami
Slika članka
Veseljak v živo z Darjo Gajšek: Poskočne in navihane Chicas
V oddaji Veseljak v živo z Darjo Gajšek so gostovale neugnane in poskočne večne mladenke Chicas. V studio TV Veseljak Golica so prinesle pozitivno energijo, bile so kot nabite bombice. Darja jih je pohvalila, da so vse videti odlično in izredno mladostno. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 1 uro in 40 minutami
Slika članka
Čebele - naše prijateljice za prihodnost
V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so ob svetovnem dnevu čebel pripravili sklop dogodkov, s katerimi so osveščali o pomenu čebel za človeka in naravo. Dogajanje so zaključili s postavitvijo čebeljih panjev v parku ob knjižnici in predavanjem o urbanem čebelarjenju. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 10 minutami
Slika članka
V Dobovi gostili 300 rokometnih veteranov
Minuli konec tedna je v Dobovi potekal III. mednarodni veteranski turnir v rokometu Dobova 2024, ki se ga je udeležilo okoli 300 nekdanjih rokometnih igralk in igralcev iz Slovaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije. Čeprav je turnir potekal v prijateljskem vzdušju, je prav, da povemo, da je v ženskem delu turnirja slavila ekipa Frajle Internacionale, pred ekipama Moslavina Kutina in Dinamo Pančevo. Pri moških so slavili igralci Rekreativna iz Beograda, pred Slobodo Tuzla in Maglajem. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 40 minutami
Slika članka
Evropsko kadetsko prvenstvo v kegljanju
V slovaškem Breznu je potekalo evropsko prvenstvo v kegljanju za kategorije U-14 in U-18. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 10 minutami
Slika članka
Knjižničarska ''Biciklijada'' na relaciji Zagreb - Brežice - Zagreb
Na prvi dan letošnjega marca smo v Knjižnico Brežice, s pomočjo elektronske pošte, prejeli prav posebno povabilo iz sosednje Hrvaške. Iz Zagreba se nam je oglasila stanovska kolegica Marija Dukić in nas seznanila z zanimivim projektom, ki ga izvajata Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) in delovna skupina ZKD Biciklisti . Z zanimanjem in veseljem smo se odzvali, si v vmesnem času s predsednico delovne skupine izmenjali še nekaj sporočil, v minulem sobotnem dopoldnevu, 18. maja 2024 , pa se že družili v našem domačem okolju. To je zanje bila že dvanajsta zaporedna Biciklijada , prvič tudi mednarodna, in je potekala na relaciji Zagreb – Brežice – Zagreb. Namen tovrstnega dogajanja in kolesarjenja je promocija knjižnic, knjig, branja in knjižničarstva nasploh, spodbujanje gibanja na prostem ter trajnostne mobilnosti s povezovanjem kolesa in kolesarjenja ter tudi vlaka. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 40 minutami
Slika članka
TOP 8 Republike Slovenije: Denisu Pintarju prvo mesto
Namiznoteniški delavci na Muti so v svoji športni dvorani še enkrat vzorno pripravili tako imenovani turnir TOP 8, na katerem se zberejo najboljši slovenski igralci in igralke v članski konkurenci. Tradicionalno se ga udeležujejo tudi predstavniki NTK Krka Novo mesto, tokrat sta to bila Aljaž Šmaljcel in Denis Pintar. preberite več »

torek, 21. maj

Slika članka
DL: Vinograde sekajo, zidanice naseljujejo
Civilna iniciativa za ohranitev in zaščito vinskih goric je pripravila deset pobud za ukrepe, ki bi pomagali zaustaviti krčenje vinogradov in ustavili trend naseljevanja zidanic – Naj martinovo postane državni praznik in dela prost dan preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 22 urami in 40 minutami
Slika članka
Z vrtnim odpadom v zbirni center, ne na ogenj
Pomlad je čas, ko se na naših dvoriščih naberejo večje količine zelenega vrtnega odpada, pri čemer Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele krajine opozarja, da kurjenje zelenega vrtnega odpada na dvoriščih stanovanjskih hiš ni dovoljeno. Biološko razgradljive odpadke z vrtov, kot so odpadno vejevje, trava, listje, stara zemlja lončnic, rože, plevel, gnilo sadje, stelja malih rastlinojedih živali, lesni pepel ter žaganje in lesni odpadki, če les ni obdelan s premazi ali lepili, ki vsebujejo težke kovine ali organske spojine, lahko odložimo v to namenjene zabojnike ali odpeljemo v zbirni center. preberite več »
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeLokalno.sipred 2 dnevoma, 23 urami in 20 minutami
Je mogoče, da kozarec vode preprečuje skladiščenje maščobe? Pa še kako! Če želite do prvega skoka v slano ali sladko vodo izgubiti pet kilogramov, je voda orožje številka ena. preberite več »
Slika članka
''Skleda polna meda'' ob svetovnem dnevu čebel v Beli Cerkvi
V petek, 17. maja, je Društvo podeželskih žena in deklet Bela Cerkev že tretjič po vrsti pripravilo prireditev z naslovom Skleda polna meda ob svetovnem dnevu čebel v dvorani Hiše žive dediščine v Beli Cerkvi. preberite več »
Slika članka
FOTO: Poklici v Slovenski vojski - tudi za gostince in zdravstvenike
V četrtek, 16. maja, so bili dijakom Srednje gostinske šole in študentom Višje zdravstvene šole predstavljeni poklici, ki jih lahko, s svojo izobrazbo, opravljajo v enotah Slovenske vojske. Gostinci so si ogledali delovanje kuhinje v Vojašnici Franca Uršiča. Spoznali so proces dela v kuhinji ter poklice, ki so potrebni za uspešno delovanje kuhinje, od procesa načrtovanja prehrane, nabave in skladiščenja prehrambnih artiklov. Bistveno pa je bilo spoznavanje prostorov kuhinje in njeno delovanje. preberite več »
Slika članka
Srečanje starejših krajanov in invalidov na letališču v Prečni
17. maja je KORK Pečna organiziralo srečanje starejših krajanov in invalidov na letališču v Prečni. preberite več »
Slika članka
Srečanje starejših krajanov KS Drska
Minuli četrtek so se po dolgih petih letih zopet srečali starejši krajani KS Drska, ki so se vabila na srečanje zelo razveselili. preberite več »
Slika članka
Veliko Suhokranjcev s krvno skupino "B"
V soboto, 18. maja 2024, nas je Alenka Sajovec, predsednica KORK Žužemberk, povabila, da sodelujemo pri meritvah krvnega sladkorja, holesterola, krvnega tlaka in kot zanimivost smo dodali še orientacijsko določanje krvnih skupin. Z veseljem smo si vzele čas. Mateja Novak, dipl. med. sestra, je določala krvni sladkor in holesterol. Pri tem ji je pomagala dijakinja srednje zdravstvene šole Patricija Pečjak. Meritve krvnega tlaka je prevzela gimnazijka Lara Novak. Moja malenkost, Saša Štravs, dipl. med. sestra, pa sem določala krvne skupine. Kot zanimivost lahko povem, da je v Žužemberku presetljivo veliko krvne skupine “B”. V povprečju jo je v Sloveniji le približno 15 %. V soboto smo enemu mimoidočemu namerile veliko raven krvnega sladkorja. Napotile smo ga k osebnemu zdravniku oz. v primeru slabega počutja na urgenco. preberite več »
Slika članka
Kostanjeviški dečki do zgodovinskega uspeha in naslova državnih podprvakov
Kostanjeviški odbojkarji Athosa so v selekciji starejših dečkov preteklo soboto, 18.5., v Ljubljani nastopali na finalnem turnirju najboljših štirih ekip do 15 let. preberite več »