Vir: Marketing magazin

četrtek, 4. junij 2020

Slika članka
10 najljubših oglasov Lune \TBWA
Ob 30. rojstnem dnevu Lune \TBWA, ki ga v agenciji praznujejo prav danes, smo jih prosili, da z bralci MM-a podelijo deset najljubših oglasov iz svoje oglaševalske zakladnice. Vsakega od njih je s kratkim komentarjem pospremil Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v Luni \TBWA. Agenciji ob tej priložnosti čestita tudi uredništvo MM-a.

sreda, 3. junij 2020

Slika članka
MOSS: 24ur.com je bil aprila najbolj bran slovenski portal
Majski podatki raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS) kažejo, da 24ur.com ostaja najbolj bran slovenski spletni medij. Portal je v tem mesecu obiskalo skoraj 893 tisoč unikatnih uporabnikov. Praktično vsi portali v primerjavi z aprilom beležijo nekoliko manjši obisk.
Slika članka
Kupilokalno.si: »Želimo si zgraditi skupnost«
Ekipa portala kupilokalno.si je v času koronakrize želela rešiti težave z logističnim in komunikacijskim šumom med ponudniki in kupci. Kot poudarjajo, pa projekt ni le muha enodnevnica, saj je zastavljen dolgoročno.
Slika članka
Ciljajo na goste, ki lahko pridejo z avtomobilom
Že kmalu po začetku karantene smo Slovenci začeli ugibati, kaj nas čaka med letošnjimi počitnicami. Bomo lahko šli čez mejo, na hrvaške plaže? Bomo lahko leteli po Evropi in po svetu? Čeprav se ukrepi počasi sproščajo, se zdi, da bo večina Slovencev letos dopustovala »doma«, k čemur jih z novo motivacijsko akcijo spodbuja tudi Slovenska turistična organizacija. Preverili smo, kako bodo goste privabljali v nekaterih turističnih namestitvah in kako so se pripravili na obdobje po koroni.
Slika članka
»Športna sponzorstva so merljiv, ciljno usmerjen in strateško voden posel«
Medijska hiša Delo bo 8. septembra 2020 v hotelu Radisson Blu Plaza Ljubljana organizirala športno-poslovno konferenco »Šport kot posel«. Dogodek namenjajo vsem, ki se ukvarjajo s slovenskim športom.
Slika članka
Finska modna kolekcija, ki jo je navdihnilo delo od doma
Finski trgovec Prisma se je na fenomen »zoomanja« in z njim povezanih »trendov« oblačenja odzval z novo kolekcijo oblačil. Ta temelji na formalnem zgornjem delu in precej bolj sproščenem spodnjem delu.
Slika članka
Planet TV prodan že do konca junija?
Po pisanju Požareporta Telekom Slovenije do 20. junija 2020 zbira obvezujoče ponudbe za nakup Planet TV. Neuradno naj bi se za nakup televizije v lasti Telekoma Slovenije zanimalo okoli 5 mednarodnih in slovenskih podjetij. Požareport poroča, da bo kupnina za televizijo nizka, okoli 3 milijone evrov, predvsem zaradi slabih poslovnih rezultatov družbe. Ta naj bi po istih navedbah materi, Telekomu Slovenije, dolgovala okoli 30 milijonov evrov, ki pa naj bi jih Telekom »že odpisal«. Telekomu naj bi se s prodajo mudilo, zato se ugiba, da bi lahko do odločitve o prodaji prišlo že do konca junija.
Slika članka
Aljoša Bagola o samostojni poti: »S strahovi sem opravil«
V prejšnjem tednu smo izvedeli za preMMik desetletja na oglaševalski sceni. Aljoša Bagola, ki je v agenciji Pristop preživel skoraj dvajset izjemno plodnih let, se je namreč po izkušnji z izgorelostjo s partnerji dogovoril za triletni izstopni mandat. Ta se zdaj izteka, sam pa se podaja na samostojno pot, ki ne bo več izključno oglaševalske narave, kot pravi.

torek, 2. junij 2020

Slika članka
WEBSI Spletni prvaki 2020: Koronavirus spodbudil največ prijav do zdaj
Tekmovanje WEBI Spletni prvaki letos ne le, da ni odpadlo, temveč beleži celo rekordno število prijavljenih projektov. Največje število prijav je v novi kategoriji »digital proti koronavirusu«.
Slika članka
Od klipinga do oblikovanja (razpisi)
V tokratnem pregledu aktualnih razpisov zunanje izvajalce potrebujejo Inštitut Jožef Štefan, Ministrstvo za infrastrukturo RS in Mestna občina Nova Gorica.
Slika članka
Projekt »Klic osamljenosti«: ko je vedenje znamke pomembnejše od sporočanja
Čeprav se zdi, da smo v današnjih časih zahvaljujoč tehnologiji izjemno povezani drug z drugim, pa ne more nič nadomestiti osebnega stika. Ker se številni ljudje še vedno počutijo osamljene in se zato dnevno soočajo z veliko stisko, so se v Zavarovalnici Sava odločili, da v sklopu projekta »Klic osamljenosti« izpostavijo to pomembno temo.
Slika članka
Kako hitro prilagoditi Facebook oglase brez dodatnih stroškov?
S hitrim prilagajanjem novo nastalim razmeram in izkoriščanjem trenutnih materialov so bili nedavno soočeni tudi v Medexu, kjer so lahko s pomočjo Get Interactivea obstoječe Facebook in Instagram oglase uspešno razširili tudi na prikazovanje znotraj slovenskih uredniških vsebin.

ponedeljek, 1. junij 2020

Slika članka
Apple Pay tudi za imetnike kartic Mastercard banke Intesa Sanpaolo
Intesa Sanpaolo Bank od danes omogoča svojim strankam, imetnikom kartic Mastercard, uporabo Applove mobilne denarnice Apple Pay.
Slika članka
Opazili smo: Europlakat za Luninih trideset let
V četrtek, 4. junija 2020 agencija Luna \TBWA praznuje 30 let delovanja. Ob tej priložnosti so jim »sosedje« s Koprske ulice v Ljubljani – podjetje Europlakat – pripravili prijetno presenečenje.
Slika članka
»Persone v biznisu« ali »Adam Rabelj Mačeta«
Na modo sem vedno gledala od daleč. Kot dijakinja sem se kvartalno napajala v Trstu, kot študentka vsako leto po polovici Evrope, šele pozneje po svetu. Sprva sem si zunaj samo ogledovala, razen kakšnih levisk in semišk, ki sem si jih privoščila, medtem ko sem si vse drugo preprosto spletla ali ukrojila in sešila sama. Nikoli se nisem počutila zapostavljeno.
Slika članka
ZooMMinar: Predsodkov, povezanih z estetsko kirurgijo, je vedno manj
Na današnjem (že petem) ZooMMinarju se je Simona Kruhar Gaberšček, urednica Marketing magazina, pogovarjala z estetskima kirurgoma Neviom Medvedom in Igorjem Višnjarjem, lastnikoma estetske klinike Medved Višnjar. Med drugim so pozornost namenili trendom v estetski kirugiji in komunikaciji s strankami v času pandemije.
Slika članka
Gregor Pilgram: »Generali je v zelo dobri kondiciji«
Z Gregorjem Pilgramom, novim direktorjem zavarovalnice Generali v Avstriji, smo se pogovarjali o razsežnostih nove funkcije, odzivu zavarovalnice na koronakrizo in ohranjanju stikov z domovino.

nedelja, 31. maj 2020

Slika članka
5. ZooMMinar: Nevio Medved in Igor Višnjar (klinika Medved Višnjar)
Na jutrišnjem ZooMMinarju bo Simona Kruhar Gaberšček, urednica Marketing magazina, gostila estetska kirurga Nevia Medveda in Igorja Višnjarja, lastnika estetske klinike Medved Višnjar.
Slika članka
Ko Nike zanika svoj slogan
Nike se je na proteste v ZDA odzval z oglaševalsko akcijo, s katero se je odločno postavil na stran nasprotnikov rasizma in policijskega nasilja.
Slika članka
Nina Vidrih je nova tekstopiska v Grey Ljubljana
Tik pred razglasitvijo epidemije se je agenciji Grey Ljubljana pridružila Nina Vidrih, ki je kot tekstopiska okrepila kreativne moči agencije.