Vir: montažnehiše.com

ponedeljek, 4. julij 2022

Slika članka
Se bo montažna hiša res sesula prej kot zidana?
Lesena montažna gradnja - zmote in resnice o trajnosti in kakovosti montažne hiše

ponedeljek, 27. junij 2022

Slika članka
Lumarjeva montažna hiša meseca: Atractivo 175
Vsaka montažna hiša ima prednosti, ki uresničujejo običajne želje stanovalcev. In vsako, tudi Atractivo, vedno prilagodijo tudi drugačnim željam stanovalcev.

sreda, 18. maj 2022

Slika članka
Lumar vabi na Dan odprtih vrat v soboto 21.5.2022
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev sodobno zasnovane pritlične hiše Terra-V 158. Hiša bo na ogled 21. maja 2022, med 10.00 in 15.00 uro, v Šoštanju.

sobota, 7. maj 2022

Slika članka
Urejena okolica in vrt – okras vaše montažne hiše
Vrt je tisto, kar najbolj loči bivanje v stanovanju od bivanja v hiši. Prav je, da se trud, ki ga posvetite oblikovanju notranjosti, nadaljuje tudi v zunanji ureditvi, pa če je parcela še tako majhna.

petek, 6. maj 2022

Slika članka
Gradnja montažne hiše in nadzornik – stane, a se splača!
Nadzornik pri gradnji vsake, pa tudi montažne hiše, ni nujno zlo. Je angel varuh vsakega graditelja. Stane do tri odstotke investicije, prihrani pa lahko precej več. Zato ni pametno varčevati tam, kjer se ne sme.

petek, 29. april 2022

Slika članka
Pametna montažna hiša - zgraditi in bivati bolje in ceneje
Stroški hiše v življenjskem ciklu so najnižji, bivanje pa najbolj prijetno, če je projektirana v BIM in nadgrajena z digitalnim dvojčkom.

četrtek, 21. april 2022

Slika članka
Kaj je skoraj ničenergijska lesena montažna hiša – sNES?
V poplavi bolj ali manj razumljivih izrazov in kratic za bolj ali manj energijsko učinkovite hiše se je že težko znajti. Vse več pa je govora o sNES – o skoraj ničenergijskih hišah. In to upravičeno, saj morajo temu merilu od začetka leta 2021 zadostiti vse slovenske novogradnje.

petek, 8. april 2022

Slika članka
Lumar za svoje trajnostne montažne hiše prejel okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG)
Iz družinskega podjetja Lumar so sporočili, da so za uvajanje koncepta trajnosti v svoje montažne hiše 6.4.2022 prejeli okoljski certifikat ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU (ZKG).

četrtek, 31. marec 2022

Slika članka
Aktivna montažna hiša v Dragomlju – Lumar vabi na sveže ideje in predstavitev novosti!
V živo, med ogledom vzorčne aktivne montažne hiše in na predstavitvah tehnoloških rešitev, ponujajo strokovnjaki podjetja Lumar s partnerji v okviru Zero Emission® dnevi Lumar informacije ter odgovore na vprašanja o trajnostni gradnji in novih konceptih.

ponedeljek, 28. marec 2022

Slika članka
Cena in financiranje montažne hiše
Cena montažne hišeCena montažne hiše ne obsega samo tistega, kar je očem vidno

četrtek, 10. marec 2022

Oba preizkusa, termografski pregled in preizkus zrakotesnosti, sta neinvazivna. Izvedba poteka brez poseganja v stene, saj nista potrebna razbijanje in vrtanje. Stroškovno sta preizkusa povsem dostopna. Glede na to, kolikšne prihranke in koristi omogočata, bi bilo škoda pustiti priložnosti, da gre mimo. Najbolje je, da opravljamo oba sočasno v taki fazi gradnje, da je še možno odpraviti nepravilnosti – torej pred estrihi in zapiranji sten.

sreda, 9. marec 2022

V Sloveniji še vedno prevladuje gradnja klasičnih zidanih hiš, a delež montažnih hiš se v novogradnji občutno povečuje. Razlogov za to je kar nekaj. Montažne hiše imajo namreč v primerjavi s klasičnimi hišami številne prednosti, a tudi nekaj pomanjkljivosti.

ponedeljek, 28. februar 2022

torek, 22. februar 2022

Slika članka
Dobrodošli na portalu Montažne hiše!
Si želite, da bo vaša sanjska hiša zgrajena trajnostno, da bo imela karseda nizek ogljični odtis, da bo omogočala hitro vselitev in dajala občutek bivanja v naravnem okolju? Potem ste na pravem mestu!Portal Montažne hiše je one-stop-shop za informacije za vse, ki jih zanimajo montažne hiše

ponedeljek, 21. februar 2022

Slika članka
Konstrukcijski sistemi montažnih stanovanjskih hiš
Del »gradnje« ne poteka na gradbišču, temveč v proizvodni hali Glavna značilnost montažnih hiš je, da se del »gradnje« dogaja v proizvodni hali v nasprotju z gradnjo z opečnimi zidaki, kjer celoten proces gradnje poteka na gradbišču

sreda, 16. februar 2022

Slika članka
7 korakov do montažne hiše
Vrstni red korakov do vaše montažne hiše je odvisen od vašega izhodišča