Vir: Novi podjetnik

petek, 22. maj 2020

Slika članka
Glava in Srce – kako najti pravo ravnovesje? | Dr. Matej Miklavec
Čas branja: 4 min       Nadpovprečno uspešni ljudje si dobro postavljajo svoje cilje, so prožni v vedenju, gredo v akcijo ter delujejo navzven iz stanja odličnosti.   Zelo pomembno je, da imajo natančnost in tankočutnost svojih čutov, kar pomeni, da uporabljajo svojo glavo in srce v ravnovesju.   Pred kratkim sem se spomnil svoje izkušnje razdvojenosti in ignorance globljih delov svojega obstoja. […] The post Glava in Srce – kako najti pravo ravnovesje? | Dr. Matej Miklavec appeared first on novipodjetnik.si.

sreda, 20. maj 2020

Slika članka
ACTION model | Doc. dr. Andrej Kovačič
Čas branja: 2 min       Majhna odločitev, ki lahko spremeni življenje, je torej začetek poti in kje je bolje začeti v ACTION kot z A in s postavljanjem ciljev (sklop Aim).   Uspešni ljudje si postavljajo in zapišejo cilje osebnega razvoja, saj tako večkratno izboljšajo svoje možnosti uspeha. Cilji morajo biti zapisani in zlasti pomembni so tisti, ki so kratkoročni […] The post ACTION model | Doc. dr. Andrej Kovačič appeared first on novipodjetnik.si.

četrtek, 14. maj 2020

Slika članka
Podcast: ali vpliva na pozicioniranje znamke in večjo prodajo?
Čas branja: 2 min         Podcast je v številnih okoljih in demografskih skupinah še vedno dokaj neznana beseda. Lahko so šaljivi, provokativni, informativni, politično ali gospodarsko usmerjeni, ali pa kar tako.   Zakaj samo avdio in ne video? Kot je to razložil v enem od intervjujev Osvežilne fronte Anže Tomić: “… gledati dva človeka, ko se pogovarjata. To bi […] The post Podcast: ali vpliva na pozicioniranje znamke in večjo prodajo? appeared first on novipodjetnik.si.

četrtek, 7. maj 2020

Slika članka
Kaj dela knjigovodja in kaj računovodja?
Čas branja: 3 min       Računovodstvo ali knjigovodstvo – oba sta v pogovornem poslovnem jeziku pogosto napačno pojmovana: zamenjana ali kar enačena. Zamenjujejo ju tudi ljudje, ki so že dolgo v poslu in uporabljajo storitve enega ali drugega (servisa). Marsikje imajo za to celo večji oddelek v podjetju. No, nihče sicer ne imenuje vodje računovodstva, ki pogosto sedi z direktorjem […] The post Kaj dela knjigovodja in kaj računovodja? appeared first on novipodjetnik.si.
Slika članka
Zaposlitev novega delavca: kako izbrati pravega kandidata | Milena Pervanje
Čas branja: 4 min       Zaposlitev: v selekcijskem postopku se večkrat zgodi, da se v zaključnem krogu znajdejo kandidati, ki so morda vsak zase zanimivi za delodajalca, so si pa med seboj zelo različni.    Kako se torej odločiti, katerega kandidata izbrati in katere značilnosti so tiste, ki naj imajo prednost pri izbiri? Poglejmo nekaj primerov: »Šibkejši« kandidat z visoko […] The post Zaposlitev novega delavca: kako izbrati pravega kandidata | Milena Pervanje appeared first on novipodjetnik.si.

ponedeljek, 4. maj 2020

Slika članka
Startup: zakaj propadejo zagonska podjetja?
Čas branja: 6 min       Prof. dr. Mitja Ruzzier iz Fakultete za management Koper, Jose Antonio Morales, podjetnik in promotor zagonskih podjetij, in Jakob Gajšek, direktor ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja in soustanovitelj ABC Acceleratorja, torej smetana slovenske startup scene, so nam zaupali svoje o tem, kako in zakaj v Sloveniji propadajo zagonska podjetja. Ob članku o EU Startup Monitor smo se […] The post Startup: zakaj propadejo zagonska podjetja? appeared first on novipodjetnik.si.

četrtek, 30. april 2020

Slika članka
Vavčer za digitalni marketing ponovno odprt!
Čas branja: 2 min       Z 10. aprilom je vavčer za digitalni marketing postal ponovno dostopen!   Zakaj je vavčer za digitalni marketing dobra priložnost za vaše podjetje in kako do njega?   Kot navajajo v javnem razpisu je namen vavčerja “spodbuditi podjetja/podjetnike k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje”. […] The post Vavčer za digitalni marketing ponovno odprt! appeared first on novipodjetnik.si.
Slika članka
Komunikacija z deležniki med pandemijo Covid 19
Čas branja: 3 min       Komunikacija z deležniki (kupci, zaposlenimi, lastniki, mediji, državo in dobavitelji) je potrebna, vendar delikatna. Pravzaprav bi morali komunicirati z vsemi deležniki, in to čim prej. Klienti nas sprašujejo, kako pogosto naj komunicirajo z deležniki. Potrebna je zdrava mera, ne preveč pogosto in ne le enkratno. Komunikacija mora biti strateško dorečena, tekoča in mora hkrati braniti […] The post Komunikacija z deležniki med pandemijo Covid 19 appeared first on novipodjetnik.si.

sreda, 29. april 2020

Slika članka
Odpoved pogodbe o zaposlitvi – pravilno vročanje
Čas branja: 2 min       Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi poslovnih razlogov je nadležna zadeva za obe strani. Delodajalec je v zadregi, ker ne more zagotoviti dela in hkrati izgublja dobrega delavca, delojemalec pa je postavljen na cesto brez rednih dohodkov in se sooča z eksistenčnimi problemi.   Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov Delodajalec lahko odpove redno […] The post Odpoved pogodbe o zaposlitvi – pravilno vročanje appeared first on novipodjetnik.si.

četrtek, 23. april 2020

Slika članka
Plačilo najemnine za poslovni prostor in (višja sila) – Covid-19
Čas branja: 4 min       Številni najemniki poslovnih prostorov, še posebno gostinskih in drugih storitvenih, so zašli v težave. Plačilo najemnine predstavlja problem, saj protipandemijski ukrepi ob Covid-19 ne dovolijo opravljati posla, stroški pa ostajajo. Čeprav jim pri pokrivanju stroškov zaposlenih, ki so pretežno napoteni na čakanje, pomagajo državni ukrepi, se številni soočajo s plačilom najemnine za ‘zaprte’ mesece. Kar […] The post Plačilo najemnine za poslovni prostor in (višja sila) – Covid-19 appeared first on novipodjetnik.si.
Slika članka
Najemnina za poslovni prostor in (višja sila) – Covid-19
Čas branja: 4 min       Številni najemniki poslovnih prostorov, še posebno gostinskih in drugih storitvenih, so zašli v težave. Protipandemijski ukrepi ob Covidu-19 jim ne dovolijo opravljati posla, stroški pa jim ostajajo. Čeprav jim pri pokrivanju stroškov zaposlenih, ki so pretežno napoteni na čakanje, pomagajo državni ukrepi, se številni soočajo s plačilom najemnine za ‘zaprte’ mesece, kar je lahko precejšen […] The post Najemnina za poslovni prostor in (višja sila) – Covid-19 appeared first on novipodjetnik.si.

ponedeljek, 20. april 2020

Slika članka
Do 25.000 € za vašo idejo – Prijave za Venture Program
Čas branja: 3 min       Ekipe z inovativno idejo se lahko prijavijo do 26. aprila 2020 ter se s tem potegujejo za podporo!   EIT Digital Venture Program je namenjen podjetnikom s poslovnimi koncepti s področja digitalnih tehnologij. V sklopu 8-tedenskega online predpospeševalnega programa bodo ekipe s pomočjo podpore ABC Acceleratorja in njegove mednarodne mreže vrhunskih strokovnjakov razvile in dokončale svoj […] The post Do 25.000 € za vašo idejo – Prijave za Venture Program appeared first on novipodjetnik.si.
Slika članka
»Praktični vidiki reševanja insolventnosti« – BREZPLAČNI WEBINAR!
Čas branja: < 1 min   Zakaj in kako pride do nastanka insolventnosti, kakšne so obstoječe možnosti reševanja in kaj se pripravlja? Webinar bo vodil mag. Branko Mavrič, priznani poslovni svetovalec in upravitelj v insolvenčnih postopkih. Cilj delavnice je pridobivanje podjetniškega finančnega znanja in veščin za uspešno vodenje podjetja in preprečevanje situacij insolventnosti. Teme: najpogostejši zunanji in notranji vzroki za insolventnost, odgovornost […] The post »Praktični vidiki reševanja insolventnosti« – BREZPLAČNI WEBINAR! appeared first on novipodjetnik.si.

nedelja, 19. april 2020

Slika članka
Digitalizacija – Prihodnost poslovanja
Čas branja: 3 min       (Ste vedeli, da lahko s pomočjo digitalne transformacije povečate učinkovitost poslovanja, spodbudite razvoj novih izdelkov ali storitev ter spremenite klasične poslovne modele v nove in uspešnejše digitalne poslovne modele?)   Digitalna transformacija – besedna zveza, ki jo pogosto slišimo, vendar jo le redki res razumejo. Vas zanima več o tej temi in bi želeli izvedeti […] The post Digitalizacija – Prihodnost poslovanja appeared first on novipodjetnik.si.
Slika članka
Javni razpis P1 Plus 2020
Čas branja: 3 min       Da bo tako ostalo tudi po krizi, vam je na voljo javni razpis P1 plus 2020. Javni razpis P1 plus 2020 – Slovenski podjetniški Sklad (SPS) vam zagotavlja garancijo, s katero boste lažje zavarovali dolgoročni bančni kredit, hkrati pa boste bančni kredit prejeli po ugodnejših pogojih.   Tako boste hitreje, lažje in cenejše pridobili bančne […] The post Javni razpis P1 Plus 2020 appeared first on novipodjetnik.si.

sobota, 18. april 2020

Slika članka
Igor Rogelj – Cosylab: Covid-19 bo spremenil zdravstvo in zdravljenje!
Čas branja: 3 min       Pandemija bolezni Covid-19, ki jo povzroča zahrbtni koronavirus, se v večini držav še ne umirja, navkljub požrtvovalnim naporom zdravstvenega in podpornega osebja. Javno življenje je v številnih državah po svetu povsem ohromljeno, nacionalna gospodarstva pa delujejo zgolj z delom moči. Medtem, ko se zdravniki in sestre borijo za življenja množice umirajočih bolnikov na respiratorjih, se […] The post Igor Rogelj – Cosylab: Covid-19 bo spremenil zdravstvo in zdravljenje! appeared first on novipodjetnik.si.

četrtek, 16. april 2020

Slika članka
Posledice koronavirusa za slovensko gospodarstvo
Čas branja: 4 min       Sveže poročilo IMF – iz tega tedna -, ki pravi, da bodo posledice pandemijske krize – imenuje ga Veliko zaprtje/Great Lockdown -, ki jo je povzročil koronavirus z zapiranjem gospodarskih aktivnosti, bolj pogubne za gospodarstvo sveta, kot je bila t.i. ‘velika kriza’ v 30-tih letih preteklega stoletja. Po IMF bo BDP letos globalno padel za […] The post Posledice koronavirusa za slovensko gospodarstvo appeared first on novipodjetnik.si.

sreda, 15. april 2020

Slika članka
Vodenje ekipe v času Covid-19
Čas branja: 5 min       V času Korona virusa ni preprosto na nov način -od doma -voditi in sodelovati z ekipo, jo spodbujati in pozitivno obvladovati skupino ljudi, ki prav tako delajo na daljavo, s svojih domov. Dokaj verjetno je, da se bo samoizolacija s sedanjimi in morda celo strožjimi ukrepi ponovila, morda celo nekajkrat; zato je smiselno, da se […] The post Vodenje ekipe v času Covid-19 appeared first on novipodjetnik.si.

torek, 14. april 2020

Slika članka
Izjava za pomoč samozaposlenim | vloge od 14. aprila!
Čas branja: 3 min       Samozaposleni dobijo »korona« pomoč   Pomoč samozaposlenim – obljuba naših oblasti se uresničuje. Od danes, 14. aprila 2020, je možno vložiti vlogo za pomoč. Postopek je poenostavljen in za tiste, ki se bodo prijavili do konca tedna, bodo prvo tranšo pomoči dobili že 25. aprila 2020. Krizni štab ocenjuje, da bo prosilcev od 60.000 do […] The post Izjava za pomoč samozaposlenim | vloge od 14. aprila! appeared first on novipodjetnik.si.

nedelja, 12. april 2020

Slika članka
Odstop od pogodbe pri spletni prodaji
Čas branja: 3 min         Pravice potrošnikov Med temeljnimi pravicami kupca pri spletnem nakupu je vsekakor možnost odstopa od pogodbe. To lahko stori kupec brez sankcij in brez navedbe razloga za odstop. Evropska zakonodaja za to predvideva možnost, da kupec pri spletnem in podobnih nakupih na daljavo lahko odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo to potrebno kakorkoli […] The post Odstop od pogodbe pri spletni prodaji appeared first on novipodjetnik.si.