Vir: Novice z Notranjske

sreda, 28. junij 2023

V središču Logatca, na trgu sv. Nikolaja, se je včeraj odvila Praznična operna noč, ki je otvorila že 10. poletni glasbeni festival Cantabile. Simfonični orkester Cantabile in solisti so postregli … The post Operna noč z izjemnimi solisti odprla poletno glasbeno dogajanje v Logatcu appeared first on Novice z Notranjske.
Sredi vrveža dogodkov ob prazniku naše države je obrtniški zbor »Notranjska« v nedeljo na večer pripravil glasbeno zgodbo Dekle na vrtu zelenem –vrtu logaške obrtno-podjetniške zbornice. Svež program je pod … The post Glasbeni večer na zelenem vrtu logaške obrtne zbornice appeared first on Novice z Notranjske.

ponedeljek, 26. junij 2023

Z bogato slovesnostjo in parado so prostovoljni gasilci z Dolenjega Jezera zaznamovali prvih sto let delovanja ter podelili častne nazive, priznanja in odlikovanja svojim najzaslužnejšim članom.   junija1923 je bilo … The post Prvo stoletje PGD Dolenje Jezero appeared first on Novice z Notranjske.

nedelja, 25. junij 2023

Turistično društv0 Postojna, ki  letos obeležuje 140-letnico delovanja, letos  že tridesetič pripravlja Furmanski praznik, je postal  tradicionalen in vseslovenska prireditev.   Letošnja jubilejna prireditev bo v  nedeljo,  2. julija  2023,  … The post Jubilejni, 30. furmanski praznik v Postojni odpira vrata appeared first on Novice z Notranjske.

sobota, 24. junij 2023

V Parku vojaške zgodovine so 22. junija s krajšo slovesnostjo odprli gostujočo razstavo Vojaškega muzeja Slovenske vojske »Priznanja Ministrstva za obrambo Republike Slovenije«.   Razstava, pod katero sta se podpisali … The post Priznanja Ministrstva za obrambo Republike Slovenije na ogled v PVZ appeared first on Novice z Notranjske.

petek, 23. junij 2023

Na prvi poletni dan smo na Cerknem odprli nov Adrenalinski park za družine, s čimer lastnik – družba Postojnska jama – naznanja prestrukturiranje zimskega v celoletni turizem. V času, ko … The post Bomo na Cerknem smučali pri 30° C? appeared first on Novice z Notranjske.

torek, 20. junij 2023

Pihalni orkester Logatec, eden najbolj znanih logaških glasbenih sestavov, je s slavnostnim koncertom zaznamoval 110 bogati let ustvarjanja. O samem koncertu, mejnikih in prihodnosti tega orkestra smo se pogovarjali z … The post Pihalni orkester po 110 ustvarjalnih letih zanosno v prihodnost appeared first on Novice z Notranjske.

ponedeljek, 19. junij 2023

V Svet lokalnih skupnosti CSD Primorsko Notranjska Občina Pivka so člani in članice sveta imenovali predstavnika Občine Pivka, in sicer Katarino Temkovo. Občinski svetniki so sprejeli Rebalans proračuna za leto … The post Pivka: Z rebalansom proračuna do učinkovitejše izvedbe investicij appeared first on Novice z Notranjske.

petek, 16. junij 2023

Ledena doba je popularnejše ime za obdobje pleistocena, ki je trajal približno dva milijona let in pol in se je končal šele pred 11 tisoč leti. To obdobje je zaznamovalo … The post Poletna muzejska noč v Notranjskem muzeju Postojna v znamenju ledene dobe appeared first on Novice z Notranjske.

četrtek, 15. junij 2023

Slika članka
V Logatcu bo potekal že 10. poletni glasbeni festival
V nedeljo, 25. junija 2023, ob 20.30 se bo v Logatcu začel že 10. poletni glasbeni festival, ki bo gostil 8 vrhunskih glasbenih dogodkov ter prepoznavne glasbene ustvarjalce iz različnih koncev Slovenije in Izraela. Festival bo otvorila operna noč...

ponedeljek, 12. junij 2023

Na dan, kot je bila vremensko nepredvidljiva sobota, smo lahko srečni, da se ne zgodi prometna nesreča, da ne pride do udara strele ali da ne zalije stanovanjskega poslopja, da … The post Cerkniški gasilci prevzeli novo vozilo appeared first on Novice z Notranjske.
Partnerji enoletnega projekta Podjetnost in podeželje, ki se v tem mesecu sicer formalno zaključuje, vendarle pa bodo njegovi učinki pomembno izhodišče za nadaljnje delo, so na zaključnem dogodku povzeli in … The post Krepitev podjetnosti med mladimi – izziv, ki smo ga dosegli! appeared first on Novice z Notranjske.

sobota, 10. junij 2023

V luči občinskega praznika do v cerkniškem hramu kulture na sinočnji slavnostni seji občinskega sveta podelili priznanja Občine Cerknica za leto 2023. Častni občan je postal Miroslav Levar, posebno priznanje … The post Častni občan Cerknice je postal Miroslav Levar, med nagrajenci tudi naš fotograf Tine Šubic appeared first on Novice z Notranjske.
Junij je v Cerknici pester mesec, saj praznujejo občinski praznik. Skoraj ne mine dan, da se ne bi kje kaj dogajalo. V Krpanovi galeriji so odprli kar dve razstavi s … The post V Krpanovi galeriji je zelenela lipa v čast Gaspariju appeared first on Novice z Notranjske.
Pričela se je prenova in dozidava gasilskega doma v Košani. Ta pomembna investicija bo omogočila razširitev prostorov ter zagotovila boljše pogoje za delo in delovanje Prostovoljnega gasilskega društva Košana. Dela … The post Začetek prenove in dozidava gasilskega doma v Košani appeared first on Novice z Notranjske.

petek, 9. junij 2023

Lovski pevski zbor Bloke je prvo junijsko soboto odpel koncertino v dvorani Bloški smučar in predstavil svoji zgoščenki, Lovčev zemeljski raj in Gozdni trubadur. Poslušalci so dvorano napolnili do zadnjega kotička … The post Ko zapojó lovci, je dvorana polna! appeared first on Novice z Notranjske.
Park vojaške zgodovine je v sredo, 7. junija, gostil skupino veleposlanikov držav članic NATA. Srečanja, ki ga je organiziral veleposlanik Republike Češke Nj. Eksc. Juraj Chmiel, se je udeležilo 21 … The post Veleposlaniki držav članic Nata v parku vojaške zgodovine appeared first on Novice z Notranjske.

četrtek, 8. junij 2023

Občina Cerknica vljudno vabi na slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Cerknica, ki bo v petek, 9. junija 2023, ob 18.00 v dvorani Kulturnega doma Cerknica.  Slavje bomo nadaljevali z glasbenima skupinama Flirrt … The post Cerknica praznuje! appeared first on Novice z Notranjske.

sreda, 7. junij 2023

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer se veseli pomembnega mejnika v svojem razvoju. V okviru projekta PIVKA.KRAS.PRESIHA so gradbena dela, ki so se začela januarja 2023,  v zaključni fazi in naj bi … The post Konec septembra odprtje Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer appeared first on Novice z Notranjske.

torek, 6. junij 2023

V Postojni se dejavno pripravljajo na veliki kolesarski dogodek, dirko po Sloveniji, ki bo zaznamovala tudi tamkajšnje vzdušje. Podrobnosti so predstavili na novinarski konferenci. Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki … The post Pred Dirko po Sloveniji se na Postojnskem stopnjuje navijaško vzdušje appeared first on Novice z Notranjske.