Vir: Podpalmo.si

torek, 4. december 2012

Slika članka
Podaljšali bodo najdaljšo kolesarsko pot
Kolesarska pot Parenzana bo do konca leta 2014 dobila še dva prenovljena odseka, ki bosta stala 383.000 evrov, od tega bo 243.000 evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

ponedeljek, 26. november 2012

Slika članka
S kreativnostjo in povezovanjem do poslovne uspešnosti
Kaj se moramo naučiti iz preteklosti in kako na podlagi tega kreirati "pametno" ekonomijo? Kako biti danes bolj inovativen? Ali imamo učinkovito vodenje v času kreativnih transformacij in inovativnosti?

torek, 20. november 2012

Slika članka
Erazem metal češnje skozi okno
V nedeljo, 25. novembra, bo piranski Flip predstavil nov muzikal. Tokrat bo osrednji junak vitez Erazem Predjamski, ki se je norčeval iz svojih nasprotnikov in jim z okna svojega gradu metal rdeče češnje. Pod predstavo, ki združuje glasbo, ples, gledališko igro in akrobacije, se podpisujejo Flipovi avtorji: režija in mentorstvo Stasja Mehora, scenarij Mojka Mehora Lavrič, glasba in aranžmaji Aleš Lavrič, scenografija Aleksander Mehora ter številni drugi. Ob premieri pa bo izšel tudi 11. Flipov CD, na katerem so pesmi s predstave Erazem Predjamski in še šest Flipovih pesmi.

torek, 11. september 2012

Slika članka
Zasegli kar 12 motorjev
Konec počitnic in začetek šolskega leta vsako leto na naše ceste in mestne ulice privede večje število voznikov enoslednih vozil, ki vozila tako ali drugače uporabljajo za prihod v šolo in nazaj domov. To je tudi čas, ko policisti še z večjo intenziteto bdijo nad varnim prihodom v šole.

torek, 17. julij 2012

Slika članka
Drugi FAMNITov poletni tabor Matematika je kul 2012
Te zanima matematika? Ali pa morda še nisi prepričan/a, da je matematika lahko tudi zabavna in uporabna? Pridruži se nam na drugem FAMNITovem poletnem taboru Matematika je kul! Poletni tabor bo potekal v Kopru, od nedelje 26. avgusta do sobote 1. septembra 2012.

ponedeljek, 19. marec 2012

Slika članka
Arheološki tabori za dijake
Letos Oddelek za dediščino FHŠ in Inštitut za dediščino Sredozemlja ZRS UP prvič organizirata več študijsko-raziskovalnih taborov za dijake srednjih šol in gimnazij. Ti bodo potekali v Izoli in Slovenski Bistrici, rok za prijavo pa poteče te dni.

torek, 13. marec 2012

Slika članka
Računalnik, ki sliši in govori slovensko
V jutrišnjem predavanju o matematiki in njeni vlogi v sodobni družbi bo doc. dr. Janez Žibert razložil kako deluje razpoznavanje govora in prikazal programsko opremo, ki razpoznava slovenski govor.

ponedeljek, 12. marec 2012

Slika članka
Požigalci, imigranti in pijanci
Pretekli konec tedna so imeli policisti PU Koper kar nekaj dela. V akciji so bili piromani, ki so se lotili koprskega centra, nelegalni imigranti, ki so prečkali južno mejo in kar nekaj vinjenih voznikov, ki so se podali na ceste. Več v poročilu iz PU Koper ...
Slika članka
Pomladi dobro kaže
Današnji dan je bil za naše none prav poseben dan. Po starem ljudskem izročilu, se danes ptički ženijo. Letos je to še toliko bolj očitno zaradi obilice sonca oziroma ugodnega vremena.

petek, 9. marec 2012

Slika članka
Slika domačega gospodarstva
Ta teden je borzne optimiste prvič malce streslo, a preplah ni trajal dolgo.

sreda, 7. marec 2012

Slika članka
Evropska unija je najpomembnejši strateški partner Indije
Čeprav je gospodarska rast Indije v primerjavo s Kitajsko nižja, čeprav indijska vlada za leto 2012 napoveduje 6,9-odstotno rast BDP, kar je sicer najnižja rast od leta 2009, in čeprav ima Indija v primerjavi s Kitajsko vrsto makroekonomskim neravnotežij, to še zdaleč ne pomeni, da ta velikanska in hitro razvijajoča se podcelina ne ponuja številnih priložnosti za majhne, v svet obrnjene države, kot je Slovenija. Za Indijo se skupaj s Kitajsko ocenjuje, da bo do leta 2025 njun delež v svetovnem dohodku znašal tretjino.

četrtek, 1. marec 2012

Slika članka
Skupinsko nad kilogrami za kondicijo!
Letos smo doživeli eno najhladnejših zim, kar jih pomnimo in večina se nas je dobesedno zabubila. Zime je skoraj konec, mi pa smo energijo pozabili nekje ob koncu poletja. Kako jo lahko čim prej pridobimo nazaj ob tem pa zgubimo tudi odvečne kilograme?

sreda, 29. februar 2012

Slika članka
Občine škode kot posledice burje ne bodo popisovale
Občinske komisije za ocenjevanje škode na stvareh Mestne občina Koper ter Občin Izola in Piran so zbrale in pregledale prijave občank in občanov Kopra, Izole in Pirana, ki so utrpeli materialno škodo ob nedavni burji. Glede na obseg nastale škode so se vse tri komisije strinjale, da škode ne bodo popisovale.

torek, 28. februar 2012

Slika članka
Veronika Franca zlata na državnem prvenstvu v šahu
Med šolskimi počitnicami sta bili na Debelem rtiču dve državni prvenstvi v šahu. Skupno se ju je udeležilo več kot 200 mladih z vseh koncev Slovenije.
Slika članka
Začetniški tečaj ekološkega kmetijstva na Krasu
Ekološka kmetija Čibo iz Pliskovice pri Dutovljah se že drugo leto trudi z različnimi dejavnostmi ekološkega kmetijstva in čebelarstva, s katerimi želi na nov, svež in sodoben način oživiti ter predstaviti kmetijstvo na Krasu.

petek, 24. februar 2012

Slika članka
Najmlajši raziskovalci ponovno v sodelovanju s FM
Fakulteta za management Univerze na Primorskem že sedmo leto zapored vodi in koordinira projekt Mladinsko raziskovanje v obalno-kraški regiji, v katerem sodelujejo učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol iz jugozahodne Slovenije.

torek, 21. februar 2012

Slika članka
Bo Luka Koper vključena v jadransko-baltski koridor?
Predsednik odbora Evropskega parlamenta za promet in turizem Brian Simpson je ob spremstvu evroposlanke Tanje Fajon obiskal Luko Koper v okviru pogovorov o vključitvi koprskega pristanišča in s tem tudi Slovenije v jadransko-baltski prometni koridor.  

petek, 17. februar 2012

Slika članka
Pust prinaša tudi sneg
Drage bralke in bralci, po pestrem vremenu, ki smo mu bili priča v preteklih dneh, je prišlo obdobje bolj mirnega vremena. Podaljšan pustni vikend nam bo postregel s skoraj vsem, kar lahko doživimo štirih letnih časih. Doživeli bomo sončno toploto, dež in sneg. Vse to v samo treh dneh. No, a ni vreme zanimivo?

četrtek, 16. februar 2012

Slika članka
Pustne zapore cest v Kopru
Mestna občina Koper obvešča, da bodo v soboto, 18. februarja, med 10.45 in 14. uro, zaradi prireditve 24. Istrski karneval, za promet povsem zaprte Pristaniška ulica, Kopališko nabrežje, Ljubljanska cesta (od turbo križišča pri Gasilski brigadi do Pristaniške ulice), Cesta Zore Perello – Godina, Piranska cesta (od tržnice do Pristaniške ulice) in Ferrarska ulica (od krožišča pri sodišču do krožišča pri Ljubljanski cesti).
Slika članka
Po izpitih na belo čisto desetko
Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) prireja Belo čisto desetko 2012. Letošnji športno-družabni dogodek bo potekal med 9. in 11. marcem na smučišču Krvavec.