Vir: projekt27.com

torek, 8. januar 2013

Slika članka
MÊHLÊ: Novi svet, nova pravila
Apokalipso smo, pravijo, preživeli. Kaj se zgodi, ko se človek enkrat proti koncu decembra zbudi v nov svet, kjer nič več ne sme biti kot je bilo prej? Najprej obleče hlače in obuje udobne čevlje.

ponedeljek, 7. januar 2013

Slika članka
Ivan Mitrevski: Mala Nadja in še manjša Barbara
Mitrevski je lani o otroških in starševskih prigodah pričel objavljati strip Mala Nadja, ki se ji je v stripu in v resničnem življenju jeseni pridružila se manjša Barbara. Vsakodnevni dogodki v šestih sličicah zaživijo na humoren način.

petek, 21. december 2012

Slika članka
Presežno & prešerno!
Navdušenje delimo z vami že drugo leto. Pogumno in z zaupanjem vase smo se lotevali projektov in jih tudi uspešno izpeljali. Za nami je dobro obdobje. Pred nami je še boljše. V vseh pogledih. Pogum ne gre nikoli iz mode.
Slika članka
Midasov dotik
Zagotovo poznate mit o kralju Midasu iz grške mitologije, ki si je zaželel, da bi se vse, česar bi se dotaknil, spremenilo v zlato. Na koncu se je seveda iz praktičnih razlogov temu daru odrekel … Čas obdarovanja je.

četrtek, 20. december 2012

Slika članka
Druženja: Strelec, Mercedes Benz in La Prairie
Ko se združi trojica šarmantnih blondink (nadvse uspešnih, dodajamo), očarljivo srečanje s štirikolesniki, ekskluzivno nego s kaviarjem in ultimativno gurmansko izkušnjo v odmikajočem se decembru lahko ocenimo le kot vrhunsko.
Kulturaprojekt27.compred 4205 dnevi
Slika članka
Jaga Jazzist: kult Jaga
Med člani glasbene skupine Jaga Jazzist se pletejo niti rocka, jazza in dancea. Poleg zanimive glasbene mešanice nas lahko pritegne tudi njihov smisel za humor – na albumih najdemo pesmi z naslovi, kot je »I Could Have Killed ...

sreda, 19. december 2012

Slika članka
Takeshi Hosaka: Koncept igre
Takeshi Hosaka (Takeshi Hosaka Architects), je avtor izjemnih projektov, ki jih odlikujejo inovativne ideje, presenetljive oblike in predrzna umeščenost v okolje; tako so v zadnjih letih nastale izobraževalne institucije, poslovni prostori, ...

torek, 18. december 2012

Slika članka
Simon Brown. Kako uporabiti inteligentno domišljijo.
Simon Brown je razložil tisto, o čemer ponavadi ne razmišljamo, saj ko se na trgu pojavi nova tehnologija, jo pač začnemo uporabljati. Morda je samoumevno, da tipka z dvema črticama na telefonu pomeni seznam, oz.
Slika članka
Simon Brown. Kako inteligentno uporabiti domišljijo.
Simon Brown je razložil tisto, o čemer ponavadi ne razmišljamo, saj ko se na trgu pojavi nova tehnologija, jo pač začnemo uporabljati. Morda je samoumevno, da tipka z dvema črticama na telefonu pomeni seznam, oz.

ponedeljek, 17. december 2012

Slika članka
Autosport Awards 2012: Nissan DeltaWing
“Dirkalnik” DeltaWing je na letošnji podelitvi Autosport Awards 2012, ki je potekala v Londonu, prejel nagrado za pionirsko vlogo in inovativnost. Za Nissan, družbo, znano po inovativnosti, je projekt predstavljal poseben zagon ...
Slika članka
Branko Vlahović. Retrospektiva.
Trideset let po zadnji razstavi bo opus priznanega hrvaškega predstavnika minimalizma in avantgardnega kiparja, Branka Vlahovića, ponovno predstavljen javnosti. Otvoritev retrospektivne razstave bo v sredo, 19.

petek, 14. december 2012

Slika članka
Nadgrajena serija One, SV
Pred nekaj dnevi je publika ugledala najnovejši model priznane serije One, poimenovan SV, ki združuje vrhunsko kamero in zvok studijske kakovosti s HTC-jevim značilnim oblikovanjem. Poganja ga Android™ ICS z vmesnikom HTC Sense™ ...
Slika članka
»L'enfant terrible«: Dash Snow
Vedno, ko zapade sneg, se spomnim nanj. Iz njegovih fotografij veje neke vrste magnetizem, ki te naravnost prisili, da želiš do potankosti raziskati določene stvari iz ozadja. Lahko bi razpravljali o recenziji njegovega dela, a ne bomo.

četrtek, 13. december 2012

Slika članka
“Call me by the name”. Premiera.
Anja Dragan. Matjaž Komel. Tine Kozjak. Janja Videc. Štiri imena. Štirje različni posamezniki. Štiri unikatne zgodbe, štiri lastne oblikovalske identitete. Čeprav na prvi pogled delujejo različno, je njihov pogled na estetiko, še ...
Slika članka
Samaritaine, speča lepotica
Po moje ena najlepših znamenitosti mesta luči, kot radi imenujemo Pariz, se razteza med Pont Neufom, Rue de Rivoli in Quai du Louvre, v prvem okrožju, v samem srcu  mesta. Njena fasada, steklena streha in del trgovine sta na Unescovem ...

sreda, 12. december 2012

Slika članka
Ojačevalnik okusov za gurmanske užitke
Že poznate? Ne? S funkcijo »Flavour Booster« se prav priročno ponaša parni kuhalnik HD9160, ki vas bo zagotovo prepričal s svojo funkcionalnostjo, sodobnim dizajnom in kar je za sodobne kuharje/ice ključno: z enostavnim čiščenjem/pomivanjem. ...
Kulturaprojekt27.compred 4213 dnevi
Slika članka
Trendove nagrade podeljene
KSEVT, Sašo Sedlaček, Rok Predin in Young@Squat so letošnji prejemniki priznanj, ki častijo slovensko sodobno vizualno ustvarjalnost Trend, nagrada za življensko delo pa je bila vročena pionirju slovenske sodobne fotografije, Stojanu Kerblerju.

torek, 11. december 2012

Slika članka
Izbor tedna: Medeni nektar
Gladka in bogata tekstura nove certificirano organske nege, Medenega nektarja, deluje kot blažilen obliž: obnavljalni balzam odlično hrani in globinsko obnavlja poškodovano kožo ter pomirja rdečico.
Slika članka
Božični krhki piškoti po moje
Včasih zime res nisem marala. Ob tej besedi sem najprej pomislila na mraz, kratke dneve, na naveličana zimska oblačila in na prezeble noge. Počasi sem zimo vzljubila, najbolj pa, ko sem postala mama.

ponedeljek, 10. december 2012

Slika članka
“Call me by the Name”: Četrtek, 13. december 2012 ob 21.00!
“Call me by the Name”. Pokliči jih po imenu. Anjo Dragan, Matjaža Komela, Janjo Videc in Tineta Kozjaka, recimo. Novo formirano skupino oblikovalcev mlajše generacije združujeta skupna vizija in kritičen pogled na dogajanje ...