Vir: spletnenovice.net

sreda, 2. november 2011

Po poročanju nekaterih tujih in slovenskih medijev naj bi bil Google vse bližje popolni spremembi svetovne mobilne industrije saj se z nekaj strateškimi prevzemi (Motorola Mobile), razvojem svojega mobilnega operacijskega sistema (Android) ter razvojem spletnih pogovornih aplikacij (Google Voice) vedno bolj bliža mobilnim operaterjem, kot jih poznamo danes.     Že pred leti je Google nekaterim svojim zaposlenim podaril telefon Nexus S z Googlovo SIM kartico, ki pa je bila povezana z več operaterji. V kolikor bi se to nadaljevalo in bi Google dejansko pričel s trženjem mobilnih storitev po veliko nižjih cenah, bi dosedanji mobilni operaterji postali zgolj podizvajalci, ki bi Googlu le ponujali golo infrastrukturo oz. mobilno omrežje.   Koliko daleč smo torej od Googlovega prevzema sveta?

četrtek, 6. oktober 2011

Steve Jobs, ustanovitelj in direktor podjetja Apple, je v 56. letu starosti podlegel dolgoletni bolezni in bitki z rakom. Svet tako obžaluje izgubo velikega voditelja, inovatorja in življenjskega učitelja.     Uraden vzrok smrti iz podjetja še niso sporočili, je pa znano, da je Jobs dolga leta bolehal za redkim rakom trebušne slinavke, avgusta pa je tudi mesto izvršnega direktorja Appla prepustil Timu Cooku.   Eden od nepozabnih trenutkov v njegovem življenju je bil tudi govor na Stantfordski univerzi, ki si ga je na spletu ogledalo že preko 6 milijonov ljudi. Za vas pa smo našli tudi zbirko njegovih najbolj znanih rekov.  

četrtek, 29. september 2011

Zasebna fizioterapija na obali (http://fizioterapija.zdravi.me/), ki jo vodi Jožica Varmuž, je odprla novo spletno mesto Zdravi.me (http://zdravi.me/), kjer ponujajo množico različnih terapij, ki vam bodo olajšale težave s poškodbami ali bolečinami ter obljubljajo celovit pristop k zdravemu življenju.     V kolikor imate težave s sklepi, vam bo pomagal njihov osteopat Jure Tušek (http://osteopatija.zdravi.me/), za vse, ki se radi razvajate in želite tudi nekaj sprostitve, pa bo masaža Vesne Bobek (http://masaza.zdravi.me/) kot nalašč. Če pa imate težave z zastajanjem vode ali pa ste prestali resnejšo operacijo , pa vam bo ročna limfna drenaža (http://limfna-drenaza.zdravi.me) Slavice Varmuž pomagala se znebiti otekline. Izkoristite pa lahko tudi njihovo klasično ali negovalno pedikuro (http://pedikura.zdravi.me/) Daše Gulič, ki je primerna za paciente predvsem v negovalnem smislu. Vsak dan so dosegljivi tudi na telefonu 05 627 10 86. Lepo vabljeni!

sreda, 21. september 2011

S pripravo novega operacijskega sistema Windows 8 in novo miško na dotik kaže, da se po zgledu Applovih proizvodov tudi Microsoft usmerja na tehnologijo premikov z dotikom. Logitech je tako pred kratkim predstavil svojo tablico, s katerim miško po računalniku premikate s pomočjo dotika.     Logitechova brezžična ''dotična tablica'' (ang.: Logitech Wireless TouchPad) v vseh pogledih spominja na Appleovo magično tablico. Tako se lahko z enim prstom premikate po zaslonu, z dvemi pregledujete spletne strani, s tremi prsti v smeri levo ali desno listate knjigo ali slike, z štirimi pa lahko preklapljate med aplikacijami. Vseeno pa so pri logitechu pustili levi in desni gumb v primeru, da ne želite vsega prepustiti dotični tehnologiji.   Tablica se brezžično povezuje z USB priključkom na katerega lahko priklopite tudi tipkovnico ter ima razpoložljivo površino velikosti 5 inčev (12,7 cm diagonale). V ZDA Logitech že sprejema prednaročila, pri nas pa ta žal še niso mogoča.

sreda, 14. september 2011

Microsoft je v začetku poletja že napovedal prihod novega operacijskega sistema Windows 8, ki je popolnoma zgrajen na osnovi mobilne različice Windows 7. Bo nov design in sistem navudšil ali pogorel?     Zaradi njegovih mobilnih temeljev bo sistem uporaben tako s pomočjo tehnologije zaslonov občutljivih na dotik, kot tudi s tipkovnico in miško. Z obliko so pri programiranju posegli popolnoma izven črt preteklih verzij s čimer obljubljajo popolnoma svež, hiter in dostopen sistem.   Obljube razvijalcev so prežete s samimi presežki zato je najbolje, da nanje kar počakamo, čeprav je prva beta verzija za programerje včeraj že prišla na dan. Vsi ostali povprečni uporabniki pa ga bomo lahko preizkusili spomladi prihodnje leto. Do takrat pa vam prilagamo zgornji video, ki zelo lepo prikazuje, kako se z novim sistemom računalnik prižge že v pičlih osmih (8) sekundah.

sreda, 30. marec 2011

Danes se v Portorožu pričenja jubilejni 20. Slovenski oglaševalski festival (SOF), ki bo potekal do petka, 1. aprila. Festival se bo v Grand hotelu Bernardin pričel ob 10. uri, in sicer z razstavo in projekcijo vseh del, prijavljenih v tekmovalni del letošnjega festivala. Kongresni del festivala se bo pričel ob 16. uri, ko bo na sporedu pregled oglaševalske letine zadnjih 20 let. Ob 17.15 uri bo sledila okrogla miza na temo novih razmerij med naročniki in agencijami, ob 18.30 pa še predavanje Francija Zavrla s pogledom na sedanji in prihodnji razvoj slovenskega medijskega prostora. Na petkovem zaključnem večeru letošnjega festivala bodo prvič podelili priznanje Znamka leta.  

ponedeljek, 21. marec 2011

V sredo in četrtek, 23. in 24. marca 2011, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani zbralo več kot 70 različnih podjetij in organizacij na 2. Mednarodnem sejmu nepremičnin in investicij Proprio.     Predstavili bodo aktualno ponudbo nepremičnin iz vse Slovenije in nekaterih bližnjih držav, kot sta Hrvaška in Srbija. Poleg tega bodo na voljo informacije o aktivnostih na slovenskem nepremičninskem in investicijskem trgu ter o nekaterih priložnostih, ki jih na področju nepremičnin in investicij ponuja tujina.   Sejem spremlja pester izobraževalni in konferenčni program. V sredo ga bo odprla okrogla miza o odzivu slovenskih nepremičninskih investitorjev na spremenjene razmere na nepremičninskem trgu. Četrtek je posvečen zeleni, energetsko učinkoviti in trajnostni gradnji, saj Društvo za sonaravno gradnjo pripravlja 1. Dan zelenograditeljev: ''Gradimo za prihodnost'' s predavanji in okroglimi mizami na omenjene teme.